Igår hade vi födelsedagskalas för maken. Jag hade bjöd på hembakade äppelmunkar, som gästerna högg in på med förtjusning. Som motvikt till det feta åt vi nässelsoppa till lunch. Trädgården är full med nässlor, de växer helst i skräphörnorna där man tippar grus och ris.
Jag tänker plocka toppar och torka och göra pulver av att ha inför vintern, i mysli, bröd, i gröna såser etc. Det är egentligen trädgårdens nyttigaste grönsak!
Nässelsoppa 4p
Plocka en bunke full med nässelskott.
Skölj dem under rinnande vatten.
Förväll dem under några minuter och mixa sedan.
Tag kastrullen och lägg i en klick smör som får smälta. Lägg i en sked mjöl och vispa runt.
Häll i en liter vatten och i med en hönsbuljongtärning och en grönsaks dito.
När buljongen är varm häll i nässelmixet och peppra lite och ev salta.
Servera med kokta ägghalvor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar