Kakorna håller på att ta slut..... Dax att baka mera :-)
Dessa är jättegoda, mycket smak och lite socker. Bra för nötallergiker som gillar nötsmak, skämt, vi har en familjemedlem som är hemskt allergisk mot nötter, som äter allt, tom rönnbär... Ja receptet:
100g margarin
1 ägg
3/4 dl socker
1 dl brun farin
1 tsk vaniljsocker
...blandas...
1 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
...blandas....
1 dl solrosfrö
100g hackad choklad mörk
Blanda mjölbrandning med margarinblandning. tillsätt solrosfrön och choklad. Rulla degen på mjölat bakbord till ca 4 cm i diam. Skär 1-1,5 cm skivor (kan vara lite knepigt map solrosfröna). Tryck varje bit mot solrosfrön. Lägg på plåt och grädda 10-12 min i 190 C.
Imorgon är det midsommar, långhelg skönt... Ha en trevlig midsommar!! Själv bor jag ju i värsta turistgettot där majstängerna står som träd i skogen. Imorgon kommer det att drälla av stockholmare i lätt krinklade, vita linnekläder som tycker det är pittoreskt med oss infödingar i hembygdsdräkt. Ja det är ganska charmigt ändå.
Men,
SvaraRaderaså goda de verkar vara. Kram
Så bra, nu behöver jag inte be dig om receptet... :-D
SvaraRadera