Sidor

onsdag 19 september 2007

Vintage

Igår så fick jag en liten lucka i tiden mellan arbete och träning. Jag greppade kameran och rusade runt gården för att knäppa lite till mina inlägg. Det är ju inte ljust så länge på dagarna heller.
Jag tänkte visa lite vad jag tänker på när jag hör ordet VINTAGE.
Till exempel gamla kläder av hög kvalitet. Här kommer ett litet smakprov ur min vintage-kläder-samling. Urhäftiga sandaletter från 40-talet, med liten platå och mässingsnitar i mocka, gissa om de är snygga på!!
En söt liten "flapper dress" från 20-talet. Totalt genomskinlig. Den ser rymlig ut men den är bara det på spinkiga människor (inte mej då). Den är det äldsta plagget jag har och i otroligt fint skick.
Sen har jag ju fått lära mig att Vintage kan lika gärna vara ett fint vällagrat vin eller tom... En vackert nött zinkhink.
Eller fina gamla byggdetaljer. Detta är dörren till källaren, man har spikat masonit på utsidan på dörren (under dörren finns det pärlspont har jag klurat ut), tack och lov har man sparat lås, gångjärn och handtag och återanvänt. Och absolut, mycket gamla möbler i ek. Som våran 330-åriga kista, stor och tung som bly men bra att förvara mattor och täcken i.
Ha en fortsatt trevlig vecka och kram på er alla som lämnar så vänliga kommentarer här!!
/Linnea-maria

15 kommentarer:

  1. Hej på dig! Tack för ditt besök hos mig, den lilla katten är okastrerad han är inte ett halvår ännu så vi ska alldelles snart se till att åka iväg och få det gjort.
    Annars så är det ju hooplöst med hankatter om de inte är kastrerade.
    Du måste ju blivit en kattspecialist om du har så många, men det är ju hel härliga och så personliga de små katterna.
    Ella

    SvaraRadera
  2. Så mycket läckert på en och samma gång, skorna var ju helt underbara, kul att du använder dom. "klänningen" var väldigt vacker. De rostiga beslagen är så vackra och vilken tur att du upptäckte träet under masoniten. Kram och ha det bra.

    SvaraRadera
  3. Vilka fina saker :) Skorna var kanonläckra. Jag kan tänka mig att dom är snygga på :)
    Kram karin

    SvaraRadera
  4. vilka snygga skor!!
    Helläckra ..så kul för dig o äga.
    Ha det bra!
    Kram Tilde

    SvaraRadera
  5. Gammalt ÄR snyggt...tack & lov för vintage. Tänk om det inte fanns folk som sparade...burr. Hmm, undrar om jag ska sluta kasta vissa nyare saker *skratt*?
    Kraaam

    SvaraRadera
  6. Hej Linnea! Just i Värnamo finns det tyvärr ingen myspys butik längre...Skulle vara Erikshjälpen som är stort i Värnamo. I vrigstad finns en fin affär som heter Ida, de säljer danska prylar, loppis och Odd molly kläder, trevlig :) I jönköping finns butikerna Lustfylld och AnnaK, den sistnämda har fullt med danska saker..house doctor, greengate and you name it! Men något som är mysigt är Moheda och Öhr...Moheda ligger ca 5 mil från Värnamo och har en mega lada fullt med antikt och loppis..Hela gårdsplanen är full med möbler.. Därefter fortsätter man 5 km till Öhrs lanthandel café och fikar i lantlig miljö. Bredvid Cafét finns en trädgårdsbutik, där de även säljer inredning...Samt en mat butik som har som specialitet oljor, vinäger, choklad och lite inredning...Helt klart ett måste! Bäst är att åka dit en söndag då loppiset är öppet oxå! Lycka till! Kramar Malin

    SvaraRadera
  7. Jo du vännen. Det är en Taunus bakom bilen. En P3-62. Den och husvagnen är målade på samma vis, så att det ska passa. Kramis

    SvaraRadera
  8. Oj vad mycket fint!! Gillar särskilt att du har snokat reda på att orginaldörren finns kvar där under : ) Är du sugen på att riva och slita i masoniten tro?

    Kram!

    SvaraRadera
  9. Ja,vintage är egentligen mycket olika grejer, men som ändå hör ihop...flummigt,men jag hoppas du förstår vad jag menar;-)
    Jag trodde först att skorna var nya...fniss...men så var det inte,men det är kul att du använder dom.
    Är di inte reda för att dra bort masoniten ännu?
    Det hade jag varit iaf;-)
    Ha en bra helg och kram/Birgitta

    SvaraRadera
  10. Tack för vintageskolan!! Häftigt och bra inklägg och vackra bilder!! Vilka snygga skor!! Mari.

    SvaraRadera
  11. Hejsan, ramlade in på din sida och måste bara säga vilka bedåååårande skor...jag är skofetischist..om man nu får säga så...å jag bara älskade dina vackra skor...gud vilket kap. Roligt att se din sida//kat.

    SvaraRadera