Sidor

måndag 3 december 2007

Julpyntat så smått

Ja det verkar gå troll i de här datorerna, lagom till jul. För att föra över bilder är jag tvungen att låna en kollegas dator. Och hemma är det kaputt. Ja den där kollegan påstår att jag har vuxendamp och när jag tänker efter så....I helgen har jag sprungit inomhus, fram och tillbaka bara för att det ska gå fortare med plockning och städning och pynt. Samtidigt har jag hostat så att jag kräks. Bara att städa efter sig och fortsätta. I lördags hämtade jag paket från Danmark. titta vad fint de slår in varorna (det har jag ju visat förut). Den här gången fick jag dessutom lite presenter också, en brosch och ett litet målat fat. I paketet ligger en julgranskula och i påsen små kulor i fattigmanssilver.
Jag var ju till Gruvgatan häromveckan, där köpte jag en fejk-eukalyptusgirlang som jag gjorde en krans av. Den blev inte jättelyckad men det har jag maskerat med spetsar och en liten fågel som jag köpte av Heather i USA.
Den är så söt den lilla pippin. Den hänger på dörren i salen. Så här ser det ut i ett av hörnen i salen nu. Jag har hängt kedjan med klips i fönstret. Det hänger ett handgjort kors där också men det är kaumoflerat i fönsterbågen.
Inspirerad av alla fina adventsljusstakar med blockljus har jag också gjort en egen variant. Jag ska försöka ta lite foton ikväll om jag får till ljuset. Jag gjorde även två stycken fylliga kransar av granris till ytterdörrarna som jag är jättenöjd med, de fotar jag vid senare tillfälle (när det är ljust). Ha en trevlig vecka!!

17 kommentarer:

  1. Men du vad fint du har gjort det. Smart idé med kransen. Jag köpte faktiskt en fågel förra året bland Åhléns julsaker, och den fick vara i min fågelbur. Problemet är bara att jag hade rött blockljus där som smälte ner och fastnade på den stackars vita fågeln, så hann fick åka till fågelhimmeln istället ;)

    Tack för tipset med datorn. Problemet är ju att jag inte har lagt in egen text, måste skaffa mig ett bildprogram. Så det är ju synd...Trist att det ska vara så mkt problem med datorerna. Igår kunde jag knappt komma ut på nätet alls.

    Trevlig måndag!
    Kram.

    SvaraRadera
  2. Hei Linnea og tusen takk for at du "besøkte" meg i denne strie adventstid.

    Jeg ønsker også å male på glasset for det tåler å bli vasket. På nettet fant jeg i går kveld et bilde, hvor damen hadde brukt en gammel heklet bordsduk som sjablong og spraylakkerte over denne. En fantastisk flott effekt.
    (men bordsduken ble nok ødelagkt)

    Så du har hoste? Rett tid i året for slikt. Jeg er akkurat ferdig for i år - håper jeg. Det eneste som hjelper meg er Cosylan. Fås på resept hos legen her i Norge, men iallefall får man sove om natten.

    Min morfar brukte å smøre oss med camferdråper på brystet, så tok han et grytelokk og varmet på oven - kledde den inn i et håndkle og la det brystet. Det varmet og stilte hosten. Det var dagens kjærringråd! :-)

    Kos deg videre med julestasen - nå må jeg til skolen og hente min lille engel.

    Goood klem

    SvaraRadera
  3. Hej Vännen! Tror du man kan beställa en eucalyptusgirlang däri från? Och vad kostar den? Sååå fin!! Kramis Malin

    SvaraRadera
  4. Vad mysigt du har gjort det! Kransen blev ju jättefin, gulligt att dekorera med spetsen och den söta fågeln!

    Ha en trevlig kväll!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  5. Jättemysigt och fint.;-) Kram

    SvaraRadera
  6. Sååå fint du gjort!!!

    Du frågade om snögubben om jag inte minns fel...köpte den på panduro förra året (byggsats....).

    Må gott, kram!

    SvaraRadera
  7. Åh, det är så fint med eucalyptus..och va fint du gjort i fönstret! Kram :)

    SvaraRadera
  8. Men åhhh vilken fin krans du gjort!!! Nu måste jag ju köpa en sån :) Jag har faktiskt letat efter en sån, bra att dom fanns så nära hihi
    Men se till att ta det lite lugnt nu och kurera dig istället.
    Krya på dig, Kramar//Frida

    SvaraRadera
  9. Vad fint du gjort det!Och jätte snygga paket...klart vi skriker till när vi öppnar...Kram på dig/Majsan

    SvaraRadera
  10. Vilken fin krans!! Den vill jag bara ha!!

    SvaraRadera
  11. Den blev ju fin din krans o fågeln är helt underbar. Har också funderat på blockljusstake men det stannar nog bara vid tanken *skrattar*.

    Danskarna är superduktiga på detta, får också nyhetsmail fr dem men har inte beställt. Tycker det blir rätt så dyrt med frakten...

    Kramar

    SvaraRadera
  12. Åh vad mycket fint du visar!! Undrar om du minns vilka amerikanska bloggar det var som du hade sett såna där "klippdockor", änglar m.m? Skulle gärna vilja se mer sånt nämligen!! Ha det så jättebra! Kram Veronica.

    SvaraRadera
  13. Så fin krans! Och fina paketen! Jag har också gjort en adventljusstake med blockljus.. Fin idé!

    Kramis

    SvaraRadera
  14. Halli hallå...Blev det nån vit choklad? =) Riktig eucalyptus kostar 40 kr för 6 st. De torkar dock i hop lite och mister *lystern*. Ha det så jätte bäst! Kramar Malin

    SvaraRadera
  15. Halli hallå...Blev det nån vit choklad? =) Riktig eucalyptus kostar 40 kr för 6 st. De torkar dock i hop lite och mister *lystern*. Ha det så jätte bäst! Kramar Malin

    SvaraRadera
  16. Visst är det tråkigt när inte datorn funkar...
    Jag har också en sån där liten fågel...och jag tycker också att det är såå söta...
    Kransen du gjort var ju jättefin!!
    Kram
    marie

    SvaraRadera
  17. Vad kul att hitta till din mysiga blogg..mycket fint du visar.. Kransen var väldigt vacker.
    kommer gärna igen!

    SvaraRadera