Sidor

torsdag 6 december 2007

Lite mer pynt

Halva december har snart gått och jag har ännu inte tagit upp lådorna från källaren. Det gör inget för jag håller på för fullt, med de medel skogen har att erbjuda. Inspirerad av alla fina adventsljusstakar med blockljus måste jag bara göra en egen. Siffror har jag knåpat ihop själv av ståltråd och små pärlor. Enda lämpliga brickan blev en knallröd från 70-talet.

Banden kommer från nordhjem, mossan från stenmuren på gården. banden är inte lika genomskinliga i verkligheten, det ser bättre ut. Jag tänkte visa hur min dörrkransar blev. Ni får försöka bortse från dörrarna de hänger på. Vi har husets originaldörrar i uthuset men de byts ut först när vi flyttar entrén.

De vita banden är bara remsor klippta av lakansväv. Maken tyckte att det var gulliputtit, men det såg ut som en begravning med tänt ljus och vita band, tackar tackar :) . Att pynta är ju inte bara att ställa fram tomtar, igår kväll skruvade jag ihop glasdörrarna till bokhyllan som har stått som paket i biblioteket flera månader. Jag har även gjort en liten anordning där jag ska sätta upp eventuella fina julkort som jag tar kort på senare. Hostan är nu borta, tack och lov och datorn ska på lagning (garanti) så det rör på sig, uppåt.

21 kommentarer:

  1. Vilka superfina kransar du gjort! Har du två ingångar?..va fina siffrorna blev oxå till ljusen!..ser ju ut som de man köper! Ha en bra dag! Kram

    SvaraRadera
  2. Kanonfina kransar!! Och tack så jättemycket för tipsen om bloggarna, jag ska gå in och kolla! Ha det så jättebra! Kram Veronica.

    SvaraRadera
  3. Vilka fina siffror du har gjort till adventsljusstaken! Kransarna på dörrarna var också toppenfina!

    Ha en härlig fredag!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  4. Så fint du pyntat ! Brickan passa ju perfekt till ljusen !
    Och duktig på att göra kransar är du med !
    ha det gott /Lotta

    SvaraRadera
  5. Vilka fint pyssel du fixat! verkligen adventsfint! Ha en skön helg! Kram!

    SvaraRadera
  6. Du är sååå välkommen!! Önskar dig en himla trevlig helg! Många kramar Malin

    SvaraRadera
  7. Jättefina kransar du gjort..fint med ljusstaken,siffrona var så söta!
    ha det så gott kram

    SvaraRadera
  8. Du är en duktig pyntlisa du. kram

    SvaraRadera
  9. Jättefina kransar!!! Så juliga och härliga och fint med vita band!! Ljusbrickan blev mysig, snygga band! Trevlig helg! Mari.

    SvaraRadera
  10. Här var det tjusigt....siffror,kransar,fåglar....härligt!

    Ha´det så gott!
    Miamaria

    SvaraRadera
  11. Halloj!

    Det tragiska är att jag behandlas sämre, mer som luft än som person, även om jag bara har mina två äldsta barn med mig och de är hur lugna och trevliga som helst. Jag tror att "mamma" för många är liktydigt med tråkig och snål. Tyvärr. Nåväl, det ska väl gå att ändra på. Tänk om alla mammor skulle shoppingstrejka en dag varje år. Vilka ynkliga dagskassor de skulle få räkna!

    Ha en riktigt trevlig helg!

    Kram, Karin

    SvaraRadera
  12. Dette så da utrolig vakkert ut! Jeg har helt sansen for at "man tager hva man haver" eller det man finner ute i naturen! Nydelig adventslys, og de tallene du har laget selv var ekstra fine og kreative, synes jeg. Og dørkransene var utrolig flotte! Hvert år har jeg også lyst på en slik krans, men hvert år både kommer og går julen uten at min ytterdør har fått noe som helst dekorasjon. Kos deg videre med julepyssel og pynting.

    SvaraRadera
  13. Vackert med de båda kransarna!

    Tittar in och önskar dig en trevlig andra advent.

    Kram.

    SvaraRadera
  14. VAckert med kransarna på dörrarna!

    SvaraRadera
  15. Man ska aldrig lyssna på vad maken har att säga, när det gäller pynt och annat naturligtvis. Jag tycker du har gjort det jättefint.
    Hoppas ni har en bra andra advent.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  16. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  17. Dina kransar är jättefina, ska bli roligt att få se din annordning för julkorten!

    kram

    SvaraRadera
  18. Hej!

    Det blev jättebra med kransarna och adventssiffrorna! Jag ska försöka få in lite julbilder i bloggen snart men tiden har itne räckt till.....

    Din bror hade tydligen inte kommit ihåg att ring och tala om att han jobbade i helgen så vi firar dagens födelsedagsbarn när vi firar fredagens :-D ... Vi hör av oss per telefon....

    SvaraRadera
  19. Hej!

    Jag är nyfiken på dina två dörrar, jag... Bor ni i ett hus som tidigare bestod av två lägenheter, kanske? Det är effektfullt med likadana vackra kransar på de båda dörrarna!

    Ha en riktigt bra, ny vecka! Snart är det jul!

    Karin

    SvaraRadera
  20. En röd bricka passar ju jättebra för årstiden! Siffrorna blev jättefina! Kransarna var också fina...jag har också vita band på mina kransar!! Så det så!
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  21. Mysigt med blockljus till advensstake och kransar med mossa från stenmuren, kul, jag rensade gräsmattan från mossa. Kram och ha det gott.

    SvaraRadera