tisdag 1 september 2009

En ny tid, september

Luften blir tunnare och lättare att andas, det är septemper och hösten kommer. Jag går in i arbetsfasen nu, ett nytt projekt på jobbet, jag har börjat studera på högskolan igen och jag springer i skogen med barnen. Jag har äntligen energi för att börja med mina utlottningar varje månad, toppen va? Lämna bara en kommentar när som helst under månaden så ska jag dra en slumpmässig vinnare i månadsskiftet.
The air gets thin and easy to breath. Autumn is here. I comfort myself with busy work. At my job a new project, I've started university studies again, it's time to run i the forest with my children and I have at last the energy to start my monthly giveaways. That's great isn't it ? Just leave a comment any time during september and I will by random pick a winner at the end of the month.
Ja såhär ser min gåva ut denna månad. Det är ett armband. Jag gjorde en till mig själv, en till bonusdottern och en till vinnaren. Här nedan kan du se vad jag hittade på loppisen häromdagen. Det här häftiga paret, är de inte snygga. Man minns dem från 70-talet när alla kom hem med sådana här från sina spanienresor. Jag köpte dem till en vän jag tyckte behövde lite uppmuntran.
This is how my giveaway looks this month. Its a bracelet or cuff, whatever. I made one for myself, one for my stepdaughter and one for you. This is the dashing couple I found at the thriftstore the last day. Arent they wonderful. This is what many tourist bought in the 70's for a keepsake at their sun trip to Spain. I bought it for a friend I wanted to cheer up a little.

Visst ser kjolarna ut som bladen på pelargoner. Den röd och vitrandiga heter Mallorca, väldigt passande. Den rosa är Puder Puff och den cerisa är Stora Hyttnäs.
Doesn't the skirts look like the petals of the pelargoniums. The white and red striped one is called Mallorca, suiting name. The pink one is Powder Puff and the Cerise is Stora Hyttnäs (a very local sort).

Ha en bra vecka! / Have a wonderful week!

21 kommentarer:

 1. Åå...det stod eller kanske tom står en sådan där donna på färghandlen hemma. Tyckte hon var sååå fin :)

  SvaraRadera
 2. Visst vill jag vinna det superläckra armbandet, så klart. Känner igen souvenirparet, mina föräldrar hade nåt liknande i sin sommarstuga, varför de hade den där vet jag inte, kanske den förpassades dit nån gång på 80-talet.

  Ha det gott i spåret. Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 3. Det där armbandet skulle jag inte ha något emot att bär på min arm...:)och det spanska paret bjöd på härlig färger..olé, då får jag säga, hasta luego mi amiga, vi ses snart igen min vän, kram

  SvaraRadera
 4. Så du har börjat plugga, vad är det för något du läser? Så glad att jag har era liv att läsa om nu när jag är borta från allt som händer ;)

  SvaraRadera
 5. De spanska dockorna är underbara.Jag köpten en supervacker i "princess-klänning" när jag var 7 år, och i Spanien på min första utlandsresa. Den ligger på vinden i min docksamling..Fint armband du lottar ut-generöst av dej! (Skönt att ta med ungarna i skog o mark!)Kram//Eva

  SvaraRadera
 6. Tänk att det redan är september! Härlig jämförelse mellan pelargonerna och din spanska dam.
  Kram Eva Linnea

  SvaraRadera
 7. Vilket vackert armband!!!

  : )

  Jag är SÅ glad för mina dockor, LOVE them, tack än en gång!

  Många kramar till dig!

  /Jenny

  <3

  SvaraRadera
 8. Fin blogg fint armband.
  Jag njuter av dina bilder och tackar för besöket hos mig.
  Kramar Eva Agnes

  SvaraRadera
 9. Vilket vackert armband du gjort! Ja tänk att vi är inne i september nu! Hoppas hösten blir fin. Börjar visst bli läggdags nu, sitter alltid uppe för länge.
  Kram Anki

  SvaraRadera
 10. The black jeweled cuff is Fabulous! And how cool, back to school again!
  Sandra Evertson

  SvaraRadera
 11. Vilket fint armband! Det ska jag hålla tummarna för att jag vinner :) tycker det spanska paret är riktigt fint, härliga dräkter på dem.Gillar verkligen den där Pelargonens namn med, Puder Puff :) Ha det bra, kram Katta

  SvaraRadera
 12. Hallå i höstrusket!!
  vackert armband!! japp sådana spanska dockor har vi med från ett minne i spanien!Fina!


  Trevlig Helg!!
  ~~Höstkramar ♥ Mamma Millan~~

  SvaraRadera
 13. Åhh de spanska dockorna, jag hade ett par sådana när jag var liten och tyckte de var så vackra :-). Klart du kan vara medlem på SIB, jag ahr lagt in dig som medlem nu och blir glad om du vill länka med SIB"blomman". Välkommen i gänget
  :-)
  Kram Lisa

  SvaraRadera
 14. Så fint par du har hittat på loppisen. Du ska bara veta hur glad jag är åt armbandet jag vann hos dig. Tyvärr fastnade jag med det häromdagen så nu måste jag fixa det i helgen. Är nog prickigt som gäller här också fast jag har inget just nu.

  Ha en bra helg!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 15. Roligt att du vill vara med i min GiveAvay -Lycka till! Ha en fin söndag//Eva

  SvaraRadera
 16. Hej Linnea-Maria!

  Men vad duktig du är..!
  Armbandet är jättfint!

  Ja, nu är det höst..man får njuta av de klara sköna dagarna och höstens färger..men det är inte dumt det heller :)

  Kram och ha en fin söndag!
  Mia

  SvaraRadera
 17. Mycket vackert armband och ovanligt! Det påminner om volanger på en flamencoklänning. En mycket vacker dans med mycket starka känslor och färger!

  Kramar Elin

  SvaraRadera
 18. Have a wonderful week too!

  (I'm so behind blogging, I will keep it short this time, but my wishes are sincere though)

  SvaraRadera
 19. Wow, vilket vackert halsband!!!! Otroligt fint, va duktig du är! Mitt i allt plugg... och urtjusig pellisbukett, som en brudbukett ju!!

  Mari

  SvaraRadera
 20. Jag vill va med i tävlingen.
  Ha en bra helg!
  gustafsson.57@hotmail.com

  SvaraRadera