Sidor

måndag 24 september 2007

Skynda att fynda!!

Det bidde i allafall 3 liter tranbär. Hälften kokades till sylt och hälften gör jag rårörd sylt av, en handfull försöker jag torka i ugnen fast det går låångsamt...Något recept på tranbärsjuice hittade jag inte, men man kanske skulle ha gjort precis som med lingondricka. Det får bli ett annat år. När jag börjar tröttna på att plocka upptäcker jag vad söta rankorna är. Det ser ut som lingonris fast pytte och i rankor som slingrar sig över mossa och tuvor. Jag plockar lite sådant också och hemma så gör jag lite pyssel. Ovan en krans. Nedan ett litet hjärta, pärlorna är av ben.Sött som socker....
Jag är nog inte riktigt klok som släpar ut familjen på en myr med sjunkmossa, fast vi var ju där och provade bärigheten för några dagar sedan.
Jag trodde aldrig att jag skulle läsa en blogg och sedan rusa till butiken, hm.
Nu kommer jag inte ihåg vilken blogg det var, någon av alla dessa superfina inredningsbloggar i allafall. Det här handlade jag....

Ljusstakar i fattigmanssilver. SKYNDA ATT FYNDA. De finns på Åhlens för en struntsumma!!! Obs bilden är arrangerad ;) . De små skorna har jag haft som barn och vovven inhandlade jag på samma ställe som mina fina sängar.

27 kommentarer:

  1. Vilka fina kransar du har gjort! Jag får spärra upp ögonen lite bättre när jag strövar omkring : )

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Hej Nu vet jag Tildes hus var det ja. Hon har också varit på Åhlens och shoppat /linnea-maria

    SvaraRadera
  3. Hahaha den arrangerade bilden ;-) var ju jättefin.
    Har du bestämmt dig för att måla om sängarna? Jag tycker att du ska göra det. Jag ska måla mitt skrivbord och min skänk.
    Jag får nog börja hålla till ute i garaget innan Henry blir tokig ;-)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Jättefina kransar!
    // Trevlig tisdag! // miamaria

    SvaraRadera
  5. wow så flink du er til å plukke å bruke naturens bær...det er jeg kjempe dårlig til å benytte meg av...De kransene ble bare så skjønne,likte hjertet kjempe masse.

    Så de vakre lysestakene i en reklame fra Åhlens og skulle gjerne ha kjøpt noen,men jeg må reise i hvertfall 5 timer før jeg kommer meg til en Åhlensbutikk...

    SvaraRadera
  6. Hej Linnéa-Maria!
    Jättefina kransar och hjärtan du har gjort. Tyvärr har vi nog inte tranbär i våra trakter. Hade varit kul att veta hur de smakar. Är det inte sådant man har till kalkonen?
    Tack för besöket och kommentaren hos mig.
    Kramar Eva Agnes

    SvaraRadera
  7. Heeej och tack för titten hos mig!
    Nä, jag tror inte jag kommer att måla byrån. Inte än i alla fall ;) Jag kommer säkert att hitta en perfekt plats för den.

    Det är många som håller på med kransar denna veckan. Inte konstigt då naturen bjuder på massa fina ingredienser. Du har gjort jättefina av tranbär!

    På återseende! Kramar från Ardisia

    Ps. Jag kommer att länka till dig, hoppas det är ok

    SvaraRadera
  8. Thanks for sharing your home for the party! I've added a link to you.

    SvaraRadera
  9. Vilka fina kransar!! Skickar du en av dem till mig *ler*..... Ljusstakarna var också fina...man kan inte undgå att inspireras och få idéer av andra bloggar....Ha en skön kväll! Kram!

    SvaraRadera
  10. Hello I love your blog and home,
    thanks for sharing.
    Regina

    SvaraRadera
  11. Jättevackra kransar!

    Kram Marie

    SvaraRadera
  12. Your wreaths are simply stunning! I hope you dont mind but I have added them to my site dedicated to the love of garlands.
    http://simplymein.typepad.com/gagaforgarlands
    feel free to contribute any time!!

    SvaraRadera
  13. Kransarna är kanon fina!! Får man köpa en =)??? Tranbärsdricka låter intressant har aldrig smakat...Va duktig du har varit! Kramisar Malin

    SvaraRadera
  14. Oh, I especially love the heart-shaped wreath! Lovely!

    SvaraRadera
  15. Vilka fina kransar du gjort, och va kul att det blev lite bär ändå...Snyggt på byrån också...Kul att Cornelia hälsade på er visst är hon mysig....Ha det gott Kram/Majsan

    SvaraRadera
  16. Fina kransar...och arrangemanget ser väldigt sofistikerat ut;-)
    Kram/Birgitta

    SvaraRadera
  17. Kransarna är underbara! Vilken bra ide, vi har en myr precis utanför huset men jag tror inte att det finns tranbär där.... Jag får nöja mej med lingonris,eller nåt!

    SvaraRadera
  18. the wreaths are beautiful. I feel your home is warm and inviting. Thanks for sharing xo

    SvaraRadera
  19. Tjusiga kransar du gjort! Och egen tranbärs saft, du verkar så pysslig, skulle också vilja ha mer tid eller överhuvudtaget vara det, ler.
    Ha en go dag!

    SvaraRadera
  20. Så fina kransar det blev!!
    Synd att det inte finns tranbär häromkring, men man kanske kan ta lingonris i alla fall.
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  21. Hej på dig! Klarar att göra en krans själv(är florist ha-ha..) men det gäller att ha tid och lust.Tid att göra en till sig själv! Gillade ditt material. Är lite nyfiken på "ditt påstådda kort på dig själv" ...kan du inte berätta när du är född? =) spännande...Kram Malin

    SvaraRadera
  22. Härlig blogg! Kransarna gör en verkligen pysselsugen.. så vackra.

    SvaraRadera
  23. Så otroligt vackra de blev... Beundrar så er alla som kan skapa vackra saker... Har inte riktigt finessen... Har provat... sonen undrade om jag verkligen tyckte den var fin... Jag erkände näää... OK sa då slänger vi den. Sedan konstaterade han "Inse mamma, du är inte sån!" *skrattar*

    Men en sväng t Åhlen ska jag ta idag o kolla om något finns kvar ;)

    Kramar

    SvaraRadera
  24. Å vad fina kransar du gjort, underbara!

    SvaraRadera