Sidor

måndag 31 mars 2008

Eldat och bakat/ Baked and fire

Skum överskrift, nä jag har inte bränt brödet.....
Alias WashingtonDC, tack för jätterar kommentar, jag har kommenterat mitt eget inlägg om du vill läsa ;-)
I lördags kändes det lite mer som vår. Vi var nere vid träsket och grillade korv och eldade lite ris från småträd som vi tagit ner. Det var nytta förenat med nöje med andra ord. Titta vilken vacker utsikt vi har (ironi). Men på våren är det trevligt innan myggen kommer.
Tuli hjälper till att få fart på brasan.
Titta det är faktiskt lite vår, inne i snåren hittade jag tibast med knopp, snart kan jag ta in en kvist (jag vet att den är jättegiftig).
I söndags var jag ute och sprang 8km, massor med små nässelfjärilar flög runt mina fötter.
Jag har ätit så gott i helgen. Tapas med hembakade grissini (mitt eget recept).
Så här gör du för att få 28-30 jättegoda grissini:
Smula ner 25g jäst i en bunke. Värm 3 dl mjölk och 25 g smör till 37 grader och häll över jästen, rör om. Tillsätt 1tsk flingsalt eller örtsalt, 1tsk socker och 1tsk torkad basilika. Blanda sedan i 6 dl vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa 30-40 minuter. Dela sedan degen i 28-30 bitar och rulla ut dem till samma längd som kortsidan av plåten, ta lite mjöl om det är för kladdigt. Lägg rullarna tätt på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under handuk i 20 minuter. Grädda pinnarna i 25 minuter på 175 gradig värme, de ska bli torra. Om du vill kan du pensla dem med lite mjölk och strö över flingsalt om du vill ha dem salta annars är den lufttorkade skinkan ganska salt som man rullar kring pinnarna.

Well I promise i didn't burn any breads....
Saturday I felt a little bit of spring arriving. We were down at our swamp burning some twigs from trees weve taken down, and grilled some hotdogs, labour and fun in one. Look at the stunning view, ha ha. But it is nice in spring before the mosqitos are coming. Look at the bulbs in the shrubs I found, this we call tibast, I will put them in a vase indoors soon (I know they very poisonous).
And in the sunday I was out for some running and saw so many daffodils flying around my legs.
I baked grissini saturday evening and served with tapas; sundried tomatoes, pastrami, salami, fetacheese, and tortellini in tomatosauce. It was soo yummy!

11 kommentarer:

  1. Vad härligt med korvgrillning :)

    Kram, Jenny

    <3

    SvaraRadera
  2. Mmm I love that kind of food too. I have discovered when I read Swedish out loud I can almost understand it. So I was reading your recipe, untill my husband told me to shut my mouth! Tomorrow it wil be 12 degrees here, so we're heading in the right direction.

    SvaraRadera
  3. Vilka underbara kvistar med knoppar på och så gott med tapas och grissini!:) Kram

    SvaraRadera
  4. Mysigt att elda, det är ett säkert vårtecken!!!

    Snygg bild längst ner! Kul att baka egna såna bröd!

    Ha det gott, kram!

    SvaraRadera
  5. Tack för receptet på grissini!! Det ska jag prova:-) Såg härligt ut med eldning, det förknippar jag med vår!!

    Tibasten är så vacker, minns när jag såg den första gången i naturen. Fattade inte alls vad det var och att en sådan vacker buske kunde växa fritt då:-) Sedan fick jag veta att den hette Tibast, den är ganska giftig också vill jag minnas men såååå vacker!!

    Som vanligt är det en njutning för öga och sinne att besöka din blogg!!

    Kram

    SvaraRadera
  6. Visst är det härligt när man eldar... Det luktar vår då, tycker jag!
    Jag plocakde vitsippot igåt, så nog är våren här alltid!
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  7. Deilig med vår... endelig føles det som at våren er her (og da jeg velger å se bort fra værmeldingen som lover både regn, snø og kuldegrader til helgen...)

    SvaraRadera
  8. I am glad to hear spring is arriving for you.. :) I will be so happy to finally see my flowers coming up... still not yet here. :)

    have a happy day! xoxo Heather

    p.s.- hope your glitter has arrived safely by now. :)

    SvaraRadera
  9. Vad härligt det ser ut, älskar doften av eld (utomhus då *fniss*)!
    Jag kan inte heller låta bli att bryta av någon kvist som knoppar..(gjorde det senast igår, det blir så fint att ha i en vas och kanske sticka ner en låtsasblomma till!)
    Ha det riktigt bra & kram från Veronica.

    SvaraRadera
  10. Så sugen jag blev på att baka sånna där egna brödstänger!

    Härligt blogg!

    SvaraRadera
  11. Det lät gott med tapas och grissini. Utomhuselda doftar verkligen vår!

    Kram Maud

    SvaraRadera