Sidor

tisdag 15 april 2008

En liten samling/Little collection

Hejsan. Jag har kännt mig utmanad av några bloggare att visa knappsamlingen. Den är inte stor, den består av två burkar och en ask. Men sedan har jag sytt på många knappar på kläder jag har sytt så de får ni se senare. Jag menar gamla vintage-knappar. Innan plasten och innan bakeliten så hade man underbart vackra knappar i glas, i alla former och färger. Nackdelen kunde vara att eventuellt vassa kanter skar av tråden som höll fast knappen så den trillade av. Här är en handfull genomskinliga glasknappar av lite olika modell, väldigt praktiskt egentligen, de fungerar till vilket tyg som helst. Här är lite mer färgglada knappar, ja de är fortfarande i glas, en del är målade och färgen är avskavd.
Sen har jag några udda, glas, plast och de grå är i pärlemor (ämnade för en 40-talskavaj kanske). Jag har lite mer i bakelit och sådana där stora knappar som man kan skrämma iväg friare med. De flesta har jag fått från farmor och mormor, de är faktiskt jättesvåra att hitta på loppis. Förra helgen gick liksom på repeat. Jag bakade grissini och åt tapas. Maken eldade ris och vi grillade korv över elden. Varför låta bli att upprepa ett lyckat koncept. Äntligen blommar tibasten, och som den doftar. Men just nu tävlar doften om möbelvax med citronolja. Storebror påstår att hans mamma försöker att förgifta honom (av lukten).
Men glöm för alldel inte tävlingen som fortfarande pågår, se förra inlägget.
~
I felt requested to show my little collection of vintage buttons. I've only have two jars of them, and some I've sewn on my clothes (wich I will show later). First there's plain glass, very practically indeed, you can fit them to any colour you want. And some more colourful. The last picture is a sample of my odd buttons, plastic, bakelite, glass and those lovely motherofpearl in grey (wouldn't they fit to a 40's dress/costume?). I have some more in bakelite and button so large you can scare any cavalier away.
Last wekeend was in repeat from the former. I was baking grissini and we ate tapas. Hubby burned some twigs and we grilled our sausages over the fire. Why don't repeat a lucky concept?. The poisonous flowers are blooming (not even a green leaf anywere) and they smell so lovely. I took three brances inside to scent the livingroom.
But dont forget the contest still going on, se last post.

17 kommentarer:

 1. Åh så vackert - det är något speciellt med knappar. Du hade verkligen rariteter.

  Kram Maud

  SvaraRadera
 2. Vilka fina knappar, jag har också en del som är lite äldre, dock inte SÅ gamla kanske...Min farmor hade en STOR plåtlåda full med knappar, den stod i ett skåp i köket, den skulle jag alltid ha fram & rota i som barn! Nostalgi : )

  Kram, Jenny

  <3

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Vilka härliga knappar...som små godisbitar.....
  När man var liten kunde mansitta och pilla länge med dessa knappar....

  Ha´det så gott i vårsolen!
  Miamaria

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Vilka härliga knappar...som små godisbitar.....
  När man var liten kunde mansitta och pilla länge med dessa knappar....

  Ha´det så gott i vårsolen!
  Miamaria

  SvaraRadera
 5. Vilka vackra knappar! Min mamma har en stor plåtburk full med liknande knappar. Den plockade jag alltid i som liten. Nuförtiden är det min 4-åring som roar sig med att titta på allt det vackra i burken så fort hon är hos sin mormor.

  Kram Marie

  SvaraRadera
 6. ååå såå härligt!!!Gillar kappar..de är som små konstverk juuuu!!

  ~~* W I T H ♥ L O V E *~~
  Millan

  SvaraRadera
 7. Att knappar kan vara så vackra. Vilket jobb!!
  Hoppas du har en bra onsdag.
  KRam Elzie

  SvaraRadera
 8. Vilken underbar knappsamling! Har du dom framme så man kan njuta av dom?
  Kram
  Marie

  SvaraRadera
 9. Hi! I just love buttons and your collection too! You have a nice sachet on your table! Warm wishes, L.

  SvaraRadera
 10. Wow, vilket häftigt knappmuseum du har! Och vilken fin bild, med vacker strut och madonna! Huh, vad du har för yrke, har du nämnt det ngn gång... icke en aning men glad över dina tomatfrön fr förra året: ) De är sådda nu. Mari.

  SvaraRadera
 11. Jag älskar gamla knappar... letar alltid på loppis... Speciellt gillar jag dem i glas... Så vackra!

  Kram Hanna

  SvaraRadera
 12. Vilka fina glasknappar!..hmm..man kanske skulle kolla upp hos mamma vad som finns där! :) Kram

  SvaraRadera
 13. Så coolt med en knappsamling! Jag fullkomligt älskade min farmors knappar som hon hade i en burk...(mamma tyckte de var äckliga för hon hade råkat få en i gröten när hon var liten *fniss*)men jag tyckte de var magiska! Dina är jättefina!! Trevlig helg! Kram Veronica

  SvaraRadera
 14. Tackar... :-D

  Jag hann tyvärr inte läsa färdigt boken innan den pedagogoska cirkeln på jobbet men den är lite kontriversiell i sitt upp läg då hon blandar vetenskapliga fakta med egna åsikter som hon behandlar som om de vore vetenskapligt det också...

  Men hon har skrivit boken för att bidra till samhällsdebatten står det på baksidan så hon vill väl få fokl att eakera och tänka till...

  SvaraRadera
 15. Hej!
  Visst är det härligt med gamla knappar. Har en hel drös jag med.
  Ha en go helg!
  kram Susanne

  SvaraRadera
 16. Så fina knappar, flera känner jag igen, men har inte nästan några själv, uppskattade väl inte dem så mycket när tider var. Skoj att samla på knappar, det tar inte så stor plats. Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 17. How funny! I was just looking through my older posts and I came across one where I talked about some of my buttons last summer and you had commented... then I followed your link from that comment to see what you have been up to and I see you have a post of buttons! so funny that is!

  LOVE your collection! so many pretty ones.

  SvaraRadera