Sidor

söndag 20 april 2008

Små fynd /Small foundings

Tack för alla underbara knappminnen. Visst var det så även för mig. Jag fick hälla ut knapparna på en bricka och pilla och sortera och beundra farmors knappar.
Ja då måste jag ju faktiskt klämma fram det, vad jag jobbar med alltså. Jag var noga med att poängtera att det är ett mycket kreativt yrke och mansdominerat. Förresten fattar jag inte varför ungdomarna idag inte väljer detta yrke, jag utvecklas hela tiden, jag tar ansvar och jag har bra lön. Rätt svar: Jag är produktions ingenjör.
Veronica var den som var närmast (för jag kommer att jobba med lite konstruktion oxå), så om du bara mailar adressen på min hotmail så ska du få lite frön och annat fint.
Som alla andra i detta avlånga land har jag tillbringat helgen utomhus. Och ibland när jag skrotar runt så dyker de där små fynden upp. Någon har någon gång målat denna glasbit och kanske ramat in den. "Herren är god att fasta på nödens dag" står det. Någon som har sökt tröst i denna mening?
Vad tycks ska jag fylla i de svarta fälten lite eller är det fusk? Det ser ut som om man bokstäverna har varit belagda med kvicksilver också. Ha en underbar vecka!!

So then I have to tell you, what my profession is. I was eager to point it out, that this job is very creative and mansdominated. Can't figure why young people don't choose this job, I'm on steady developement, I take response and have a good salary. The right answer: I'm an production engineer. Veronica was closest, she will recieve some seeds and something other nice.
Like everyone in this country I've spend my weekend outside all days. And sometimes when I'm junking around my home I'll find something new. Someone painted this piece of glass and maybe framed it in. " The lord is someone to lean on at the destitution day". Someone who was seeking consolation in theese words.
What to do? shall I fill in the black spots or is that cheat? It looks like the letters was filled with mercury once as well. Have a lovely week everyone.

19 kommentarer:

 1. Den är vacker som den är...annars kan du ju lägga ett svart papper bakom den helt enkelt : )

  Kram, Jenny

  <3

  SvaraRadera
 2. Så vacker glasskiva! ..tycker inte du ska måla på den.. Jema rose hade ett bra tips tycker jag..med svart papper bakom!

  hmm..gissade visst fel! *fniss*...fick för mig att någon gång skrivit att du brukar ha blå overall lr nåt sånt! :) Kram

  SvaraRadera
 3. I cannot read what the others say, but just listen to me, leave that glass like that! I like it the way it is! It's so brocante, people would take paint of to create this look! I love it like this!

  Finally spring has arrived!!!

  SvaraRadera
 4. Produktions ingenjör, det låter avancerat, i af för en sån som mej; ) Vilket vacker glastavla!!!!Men vad du ska göra med den vete sjutton, tycker den är läcker som den är...

  Ja, den som hade/tog mitt bloggnamn ville nog inte vara unik, hade varit hos så många i min lista och lämnat kommentarer men helt missat att jag fanns? Så sabotage, fräckhet el ngt annat handikapp rör det sig nog om. Hon hade dessutom snott Mias ( Hem & Lyckas) bilder och text rakt av till sin blogg!!!!
  Suck, ha en bra ny vecka nu! Mari.

  SvaraRadera
 5. Svårt när man vill göra det fint, kanske är det tjusningen med tavlan att det just ser ut som den gör, ett tecken på tidens gång. Den är vacker i vilket fall som helst.
  Tack för rar kommentar hos mej.

  Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 6. Jag skulle låta den vara precis som den är - hur charmig som helst - det är ju slitningen som gör den.

  Samlar faktiskt på sådana där religiösa glastavlor .. nåja jag har i alla fall 4 st.

  Kram Maud

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Så fel man kan ha.....produktions ingenjör. Vad gör man då tro.....

  Och låt glaset vara så ser snyggt och slitet ut.....

  HA´det så gott denna vecka!
  Miamaria

  SvaraRadera
 8. Hej Linnea Maria!
  Aha, säger jag. Du är ingeniör. Det måste vara ett kul jobb du har.
  Glaset du hittat i trädgården ska du definitivt behålla som det är. Det är ju högsta mode att saker ska vara nötta av tidens tand.
  Ha en bra vecka
  Kramar Eva Agnes

  SvaraRadera
 9. Hejsan... ja om jag ska vara ärlig, jag vet fortfarande inte hur jag ska göra! men det löser sig nog..

  Ha det gott nu.. kramar Daniel

  SvaraRadera
 10. Produktionsingenjör, oj det var en lång titel, och fint låter det också! Huvudsaken är ju att man har ett arbete man trivs med, och det verkar ju du ha... Jag vet fortfarande inte vad jag vill bli när jag blir stor!
  Tycker att du ska låta tavla vara som den är, med du kan ju provar me ett svart papper som är skrivet här, så har du ju inte "förstört" den.
  kram
  Marie

  SvaraRadera
 11. Åhh så roligt att jag vann!! Jag är jätteglad och har mejlat min adress!!Jag tycker också den är vacker som den är....många kramar från mig!

  SvaraRadera
 12. Äsch! Attans...att jag inte vann...men nära skjuter ingen hare...som Gunde sa =)
  Jag säger som alla andra...måla inte!!!Den är ju hur charmig som helst som den är.
  Ha en skön vecka själv!
  Kram/Gunn

  SvaraRadera
 13. Hej vilket fint fynd..du ska inte måla den,tycker jag den är ju jättesnygg ändå...Kram på dig njut i det fina vädret nu / Majsan

  SvaraRadera
 14. Love the painting the way it is. :) Your buttons are wonderful !!

  SvaraRadera
 15. SÅ det är så din titel lyder :-D!!

  Nu när jag tittade in här så kom jag på att vi glömde att fråga din mamma om din påskhälsning när vi var där igår... Lika bra minne allihopa....

  SvaraRadera
 16. Hallå där!
  Tänk att jag har funderat på samma typ av tävling!! för att jag också har ett yrke som inte alls avspeglas på min blogg! (kanske vi har dessa bloggar som små andningshål mitt i vardagen?)
  Kanske skall ha en sån tävling ändå senare....
  Ha de bra!

  Liisa

  SvaraRadera
 17. Love the painting just how it is! Oh I was so intrigued to find out your profession... :))

  Have a happy day!

  SvaraRadera
 18. Oj vilken fin glasskiva , ovanlig va !?!
  Behåll den du som den är tycker jag !
  Trevlig helg !
  /Lotta

  SvaraRadera
 19. Stina-Hemma på Landet25 april 2008 09:41

  Ha en bra helg vännen.:-) Kram

  SvaraRadera