Sidor

söndag 13 januari 2008

Fallen in love

Nu har jag trillat dit rejält!!
Jag har blivit så hopplöst förälskad i den Dansk-Franska lantstilen. Jag bara kom på det under söndagspromenaden idag. Jag brukar alltid komma hem med något från skogen och idag kom jag hem med blåbärsris (som ska sättas i vatten och få små blad) och mossbeväxta knotiga grenar som jag ska ha till dekoration inne (det får ni se sedan). Så gick jag där och filosoferade över mina mossiga grenar, som är sådär skruttiga ungefär som lantstilen. Den är väldigt romantisk på ett sorgset vis tycker jag. Möblerna har inte patina de är nötta, slitna och kantstötta. Har man en gång målat över detta så är alla minnen förlorade. Min favorit är Birthe Ritslevs hem. Vitt och blekt, nött och romantiskt. Jag har visserligen alltid gillat gamla saker men jag tycker den här stilen passar så bra i mitt hem eftersom det är ganska mycket sent 1800-tal.
foto: Ritslevs Kronen
Jag ska väl visa lite hemifrån också. Den här lilla knubbiga handen är ganska stor idag. På öppna förskolan gjorde vi handtryck i play-doh som vi sedan fyllde med gipsmassa. Prinsen var inte så gammal då och protesterade ganska mycket mot att få handen nerpressad i den där smeten. Idag har han händer som är lika stora som mina, han kommer att få dasslock som sin far.
Ive fallen deeply in love with the danish-french countrystyle. It has a romantic and melancolic feeling over it. With almost worn out furnitures. White and pale shades. My favorite is Birthe Ritslevs home. So lovely. I have allways prefered older things than new things. And the style fits so well in our old house.
This is the chubby little hand of a boy becoming bigger. Ive took play-doh and pressed the little hand, with lots of protests from the owner, down in the clay. Then I filled it up with plaster.

16 kommentarer:

 1. Visst är det vackert med det slitna!! Dessutom gör det allt så bra hemma hos en som inte vill eller orkar måla allt....Ha en bra dag! Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig, det ser ut som allt gömmer på minnen!
  Det är bara en grej jag har lite svårt för, alla madonnor, kors, helgonmedaljonger och jesusbilder. Jag förstår inte att man vill ha det som dekoration(även om många är vackra. För mig är det så förknippat med en levande religiös känsla att det inte kan användas bara till lyst!Finns det någon mer som tycker som jag ute i bloggvärlden?

  SvaraRadera
 3. Hej min vän!
  Tack för besöket och kommentaren.
  Nu har jag arbetat som en liten "blå" och faktiskt fått till det igen.
  Men jobbigt var det.
  Och nu tror jag att det är min tur att ta en tur i skogen.
  Kramar Eva Agnes

  SvaraRadera
 4. Hejsan anonym.
  Jag har faktiskt trillat dit på det religiösa pyntet också. Jag vill inte att det ska vara för mycket men lite grann. Jag är inte religiös men troende och efter att ha varit lite new age och sökare sa känner jag mig som en protestant. Fast jag skulle inte vilja ha jesus uppspikad på korset i mitt hem, det är för hemskt. /linnea-maria

  SvaraRadera
 5. Jag hållere med dig... dets litan , lätt nötta.. som andas historia... så vackert!!
  Kramar A-C

  SvaraRadera
 6. hej igen linnéa på landet!
  Men iså fall är det ju ok, då har det ju en innebörd för dig! Jag är väldigt glad att du svarade mig, för jag har verkligen undrat över det här! Själv tror jag på något, ödet,< "guds finger" eller j, jag vet inte vad jag ska kalla det! Det händer mig alltför mycket som verkar otroligt om det inte beror på ngt av ovanstående!
  Skulle gärna vara annat än anonym, men får det inte att funka rent "datatekniskt"!

  SvaraRadera
 7. En sån vacker bild överst och gulligt med avtrycket oxå! Häftigt med ett såå gammalt hus! Gillar röda trähus!..Det är så fint med blåbärsris som blommar..det kanske man skulle ta in! :)

  SvaraRadera
 8. Visst är det vackert det gamla och nötta! Birthes hem är helt underbart, sååå ljuvligt vackert!

  Sådana där gipsavgjutningar har jag på mina barns fötter, de är så söta!

  Kram Marie

  SvaraRadera
 9. Jättefint du. Härligt med den stilen. Puss och Kram Stina

  SvaraRadera
 10. Så gulligt med den lilla handen, i ett avtryck! Tänk om man hade kommit på det i rätt tid!
  Visst är den vacker den slitna stilen!
  Kram
  Marie

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Jag håller med.Det är lätt hänt att man förälskar sig i den fransk/danska lantstilen. Det känns som om den romantiska melankolin är en stor del av dess charm, ja. Kul också att det går att få tag på så mycket nytillverkat i gammeldags stil. :)
  Ha en trevlig dag!

  SvaraRadera
 12. Åh, så mycket fint det fanns på den danska sidan du visade! Skulle gärna ha en hel del därifrån!

  Din sons lilla handavtryck är jättefint och så roligt att ha kvar och spara och titta på och komma ihåg hur liten den var en gång i tiden...
  Det är väl nostalgi om något...

  SvaraRadera
 13. ja det er en vakker innredningsstil som jeg elsker selv..selv om jeg har ett hus fra 1970årene skal jeg bruke en del av den stilen i mitt hjem.

  SvaraRadera
 14. Visst är det vackert!
  Och skogen är himla bra att ha för det gröna är vackert....

  Ha´en bra dag!

  Miamaria

  SvaraRadera
 15. How sweet that little hand print is! what a wonderful idea.

  It is funny because I was reading in one of my decorating magazines last night about Swedish Style... it is so calm and soothing with all of the white furnishings and walls. I wonder if most people think we Americans are too fussy and have too much color in our homes?

  SvaraRadera
 16. Ja, det är så vackert allt sånt gammalt och nött. Märkligt att man tycker det men det finns en själ i det och allt förr VAR vackrare, det är nog bara så... gullig handtavla! Mari.( Jag ser kommentaren ovan och kan förstå och hålla med till en viss del, modet är liksom sakralt, min sambo sa i våras, va f-n, har du ett altare här!?. Men det är som med trender i övrigt, ngt annat svar finns inte...

  SvaraRadera