onsdag 21 maj 2008

Lite diverse aktiviteter...

Ja ibland fyndar man på loppis men den här gången har jag fyndat i uthuset igen. Makens utrymmen är alltid så stökiga och belamrade. Jag skulle in i hans domäner för att leta skruv och fick flytta på 3 bensindunkar, frigolit, spännband bla bla för att överhuvudtaget kunna komma in, och inte förvarar han skruvar på ETT ställe heller. Men när jag skrotar runt där så hittar jag dessa charmiga buttar/hinkar, alldeles för fina för att förvara rostig spik i eller hur?
Kan ni se mini amaryllis i den röda hinken och vita tazetter i den blå? Med lite grön mossa runt...
För några dagar sedan fick jag lite tid över (jag var hemma med feber). Då passade jag på att göra lite tvål, den är doftsatt med ylang ylang och lavendel. Just nu ligger den uppskivad i köket för att torka lite till och doftar jättegott. Jag tror faktiskt att jag har det lugnast på jobbet...
Sometimes I make the bargains at the fleamarket but this time I made it in my own barn, again. Husbands domains is so untidy. I tried to go in there to look for screws but I have to move a mountain to even get in there. And don't think that he put the screws in ONE place. But digging around I'm finding these nice cans, all too pretty to store rusty spikes in it, aren't they?
Can you see them in christmas time with mini amaryllis in the red and white tazettas in the blue, with green moss around?
A few days ago I suddenly had some spare time ( I was home ill). So I catched the day to make some soap. I've scented it with ylang ylang and lavender oil. I think it might have been more calm to stay at work. Now the soap is cutted in pieces to dry in the kitchen and it smell so nice.

16 kommentarer:

 1. Söta hinkar du hittade! Härligt med egenhändigt gjord tvål också!

  Jag har börjat hitta saker både på vinden & i boden, trevligt & gratis!

  : )

  Kram, Jenny

  <3

  SvaraRadera
 2. aah that is on my wish list too: to make soap! Yours look wonderful. I just have to make some time!

  SvaraRadera
 3. Fina hinkar du hittade! Du kanske kan ha någon sommarblomma i den innan du börjar med julblommorna...hihi.
  Så härligt med hemgjord tvål, kan känna doften ända hit...mmm
  Kram
  Marie

  SvaraRadera
 4. Alldeles för fina för spik och skruv, det håller jag verkligen med dig om!!!

  Vad härligt det låter med tvålen... Nästan som godis... För sinnet alltså...

  Ha en härlig helg!
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 5. Blev jättenyfiken på hur du gör tvålen!! Skulle gärna vilja kunna göra egen tvål med doft om jag kunde, tänk vilken fin present att ta med till vänner och bekanta. Har kikat runt på lite olika bloggar nu i kväll och kreativiteten flödar hos många, härligt!! För visst är det väl härligt att tillverka egna saker med sina händer och tänka ut ideér som man kan förverkliga:-)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Härliga hinkar.
  Och jag riktigt känner doften av din tvål.......som en sommardag.

  Ha´en bra morgondag!
  MiaMaria

  SvaraRadera
 7. Hinkarna är ju jättesöta, passar inte bland bråte! Och den lilla burken för fjärrkontroller likaså. Bra idé, kontroller är så trista där de ligger. Jasså du gör också tvål ibland, visst är det kul! Särskilt när man experimenterar :)
  (Jo du har alldeles rätt ang kommentaren till mitt inlägg, jag använder gamla tapeter som etiketter till burkar ;)
  Ha en skön helg/Kramar

  SvaraRadera
 8. Va härligt att göra fynd hemma! Din man låter ungefär som mig...jag är ingen ordningsmänniska heller och min sambo blir galen på mig!:)
  Va duktig du är som gör tvål själv!
  Fina loppisfynd i inlägget nedan oxå! Ha en fin helg! Kram :)

  SvaraRadera
 9. Filmen rekommenderas från 15 år, så en 8-åring bör absolut inte se den...

  15 minuter in i filmen kommer den scenen som är värst...väldigt realistisk & blodigt!

  Kram, Jenny

  <3

  SvaraRadera
 10. Ja, nog tror jag du har det lugnast på jobbet: ) Gör du tvål med, så härligt och lyxigt! Vad duktig du är! Vad god den såg ut där den låg på den gamla vackra skärbrädan... fina fyndade hinkar på hemmaplan! Aha, det var i Elsborg, där var jag med men bara en snabbis på rasten, jobbade på Gruvgatan den dagen...jag missade dina fina fynd då, synd..men jag köpte en gammal rostig lykta som jag gillar! Jo, ang mitt skåp, visst det har en del charm som det är och jag brukar inte vara snabb att måla över möbler, har en brun hög byrå och även ett brunt skrivbord med denna skåp är faktiskt diareégul: ) Har ingen sån björkådring direkt men såg ok ut på bilden såg jag men den är svårmöblerad, passar inte nånstans pga sin oranga färg så det lutar åt målning, fast jag drar mej, gillar inte att måla så mycket.... Ha en skön helg! Mari.

  SvaraRadera
 11. Vad mysigt med hemmagjord tvål, det har jag aldrig prövat!
  Och hinkarna, såå fina!

  Ha en skön helg!
  kram Camilla

  SvaraRadera
 12. Ja det kan jag absolut se!

  SvaraRadera
 13. Ååå ja, de bøttene var jo bare utrolig flotte, og jeg kan så absolutt se de med diverse blomster, grønn mose og det hele. Og så deilig med hjemmelaget såpe også da... høres utrolig herlig ut med god duft i huset. Jeg håper snøen har blitt borte nå... det var veldig kaldt her også forrige helg, men heldigvis slapp vi (så vidt) snøen.

  SvaraRadera
 14. Vilka fina fynd!!! ha det gott, kram!

  SvaraRadera
 15. Visst är det härligt att kunna gå ut och fynda i nån bod eller i nåt uthus, kan man bli nöjdare...Dina hinkar är ursöta och den där tvålen skulle passa mej, klev just upp ur ett bad med ylang-ylang och sitter och har en varm vetekudde med lavendeldoft på fötterna till det blir det honungste då halsen gör ont.
  Kram Paula

  SvaraRadera
 16. Hej

  Jo det var ett tag sedan sist,mitt bloggeri går i vågor just nu...Kul att du hälsade på mig iaf..

  Gissar att vi kanske ses i kväll...med tanke på vad du ska med alla lavendelskorpor till,hihi.

  Må bäst
  M

  SvaraRadera