Sidor

lördag 7 februari 2009

Skrivkramp.....

Nu är det hög tid att tänka på sommaren. Det är dags att beställa frön och snart ska det sås tomater. Nere i källaren har jag kålrötter som jag försöker få att överleva tills det går att stoppa ner dem i jorden. De här ska jag odla frön på.
Time to think of the future. Time to decide and order seeds for breeding. It will soon be time to putting the tomatoe seeds in pots. Down the cellar I store swedes trying to make them survive until it is possible to dig. These will be seedplants.
Det är sollrot. En gammal kålrotssort från sollerön. Jag måste verkligen få de här att överleva för jag har bara 5 st frön kvar....
It is "soll root", an old type from Sollerön. I really must make them survive because I only have 5 seeds left of this kind.

8 kommentarer:

 1. Så långt som på frön har jag inte hunnit. Tycker att et känns välidgt avlägset med all snö vi fått.

  Ha en bra helg!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 2. Åh så härligt att börja tänka på fröer, fast hos oss har det kommit över en halv meter snö de senaste dygnet.Ha en fortsatt mysig helg.
  Kramis Tess

  SvaraRadera
 3. Tänka på sommaren...nu? Ja, tanken är ju lockande, utan tvekan! Jag har inga rötter i källaren dock, jag har en lök i kylen, men den tänkte jag äta upp. Jag tror inte det gör så mycket heller, för det finns fler där den kom ifrån.

  Men du måste se till att få den där sollroten att överleva så vi kan filma den i sommar! Du får sätta sån här livsuppehållande utrustning på dem. Sen får du ha en defribillator redo 24 timmar om dygnet så du kan återuppliva stackrarna om något händer!

  Men du, hur går det med skrivkrampen då? Jag såg att det nog inte är det du drabbats av utan skrivblockering. Känns det bättre nu? Skrivkramp yttrar sig som kramp eller spasmer i handen, och jag har då inte sett några sådana tendenser! Nu känns det bättre va?? :)

  Hoppas det gick bra med filmen igår! Såg du Jeff Vader? Han kommer in där i början och styr och ställer, men i en bortklippt scen som skulle vara strax innan så var han ner och åt lite käk...på en bricka!

  Jag är trött, det var min tur att gå upp fakirtidigt idag, Jag ska lägga mig och vila lite nu tror jag, medans ungarna ser lite på TV. Sen blir det bio i eftermiddag, bara jag och S! Vi kommer säkert att somna! :)

  Sköt om dig nu!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det låter spännande! En lokal kålrot! Hoppas den överlever (med eller utan defribillator!)

  kram
  Liisa

  SvaraRadera
 5. SÅ långt i tanken har jag inte kommit ännu, men alla mina 30 pelargoner har nu kliåppts ned och det har tagits nya sticklingarr, ett säkert våprtecken för mig, ha en skön söndag, kram

  SvaraRadera
 6. Vad roligt med soll-roten...lycka till med odlandet.Jag har lagt ner det där med frösådd,sen vi flyttade till lägenhet....jag köper plantor sen istället.
  Ha en skön ny vecka!
  Kram/Gunn

  SvaraRadera
 7. Sommar tankar....nu när snön bara vräcker ner......Jösses! Fröer är inget för mig!! Jag håller mig till att odla ogräs!
  Kram kram

  SvaraRadera