Sidor

måndag 31 maj 2010

sommaren är här

Jag slutade ju att skriva på svenska för inte så längesedan eftersom jag började blogga för pralin också. Hux-flux försvann de flesta som kommenterar. Jag drar slutsatsen att folk antingen tycker att jag har gått o blivit tråkig eller så tror de att jag inte kan svenska, vad vet jag.

Hursomhelst så kör jag igång med good old svenska här igen.
Som jag skrev i inlägget under så har vi hur mycket rabarber som helst. Rabarber bör helst tas om hand innan den blommar. Men som ni kan se här på bilden under så är det nära nog försent. Alla vackra och ståtliga rabarberblommor kunde jag inte slösa på komposten innan de fick pryda verandan som bukett. En vit emaljhink är perfekt som vas.

As i wrote in the post below, we have so much rubarbs in the garden. But you have to pick them before blooming. That is almost too late as you can see in the picture below. I could not just waste them in the compost without using them for a bouqet first at our front porch. An enamel bucket is the perfect vase for this.
Det blev några flaskor saft till varma sommardagar.
I söndags var jag och Johan och hälsade på hans pappa. Han ville ge oss en jordfräs. Vågar jag säga att jag blev glad som ett barn på julafton? Nu får jag ännu mer grönsaksland :) Jippi!! Sen ska jag fräsa upp alla igenväxta rabatter. Titta vilken bra trädgårdshjälp jag har!

I made a couple of bottles of juice for the hot summerdays to come.
On the sunday, me and Johan went to his father for a visit. He wanted to give us a cultivator. Dare I say how happy I was? Like a child on christmas eve! I will be able to grow more vegetables and we will dig up more lawn for flowers. Look here's my garden helper! :)
Det är säkert 16 hinkar med tomater. Jag har satt dem i kogödsel så jag tror att jag kommer att få bra skörd i år. Det som är så bra med de här sorterna är att de inte behöver ett växthus och de blir inte så höga heller. Två av sorterna är ryska.

I count to 16 buckets with tomatoes. I grow them in cow dung. Hopefully I will have a good harvest this summer. I grow 4 sorts all of them are thrifting well without a greenhouse.
Hoppas ni får en solig dag! /Have a sunny day!

13 kommentarer:

 1. My Rhubarb has never flowered yet, but you remind me that I should go and pick a bunch this afternoon.
  Good leck with the cultivator. Looks like a handy tool to have in a big garden. I planned on growing a lot of tomatoes too, but somehow time flew by. Maybe I'll buy some small plants anyway.

  SvaraRadera
 2. Så vackert det blev med rabarberblommorna, härligt att du har en trädgård nu igen!!!

  : )

  KRAM

  SvaraRadera
 3. och så härligt med en hjälpreda :-)

  SvaraRadera
 4. Love rubarbs! Underbara plantor du har vid ditt hus, och fin 'hjälp'! Ha en skön vecka! Kram//Eva

  SvaraRadera
 5. Jag får väl dela med mig tilbaka till dig utav det jag fick från dig... Tuvsippor och trädgårdsljus har jag fått av dig... finns säkert något mer som går att dela på... :)

  SvaraRadera
 6. Hej,
  Kul att du tittade in hos mig.
  Rabarber är ju bara så gott har oxå tänkt göra saft.
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 7. oj det blir mycket tomater i år :)
  Håkan

  SvaraRadera
 8. Jag har Rabarber med en sån otrolig växtkraft, rena rama ogräset. De var uppe redan innan all snö var borta och de har blommat väldigt länge nu. Är liiiite trött på Rabarber faktiskt. Jag brukar riva bort allt och sen skördar jag när de kommer för andra gången.

  Gillar din tomat trädgård och en hjälpreda i trädgården är aldrig fel;-)

  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 9. Oi oi, så mange tomatplanter du har da. Tenk så masse tomater du kommer til å få. Jeg for min del har gitt opp å dyrke tomater intill jeg har et drivhus (på ønskelisten min for øyeblikket... nokså høyt oppe). Men rabarbra, det har jeg, og min har også begynt å blomstre allerede (tidligere enn vanlig, tross den kalde våren, eller kanskje liker rabarbraen nettopp litt kjølig vår? Hva vet jeg). Jeg skal høste mine nå snart, kanskje koke saft av noen av dem, og syltetøy av resten, tenker jeg.

  Angående det å skrive bare på engelsk.... jeg har vurdert å gjøre det i min blogg, siden det er litt tungvint å skrive "dobbelt opp" hele tiden. Men det er kanskje ikke noen god idé alikevel...?

  SvaraRadera
 10. Jag kör med både svenska och engelska på min blogg för översättaren är ju inte mycket att hurra för det kan ju bli hur som helst med den :) Helt underbar bukett med rabarber!! Kram Katta

  SvaraRadera
 11. Nog kommer du att skörda tomater alltid, vad snällt med en sådan gåva..nu ska det fräsas förstår jag, kram

  SvaraRadera
 12. Oj, va du har planterat och så läckert med rabarbern! Ha en fin helg! Kram :)

  SvaraRadera
 13. Vackert med rabarberblom....

  Önskar dig en härlig helg
  MiaMaria

  SvaraRadera