Sidor

söndag 8 augusti 2010

Time to harvest and rest

Nu är det skördedax. Hallon plockas för fullt och blir saft sylt och marmelad. Äpplena rodnar på sina grenar. Äppelträden dignar av kart.
I'm picking my rasberries to make jam, marmalade and juice. In a month there will be time for the apples. I have three appletrees loaded with apples. I like the blushing look of these.
Så här ser det ut vid mitt bön och ärtland. Tallarna i bakgrunden hoppas jag att jag ska ersätta med lite andra buskar och träd som är nyttigare och vackrare.
Jag är fortfarande supertrött i semesterkoman, det kanske inte är konstigt med tanke på året som gått.
This is a view of my pea and bean lot. The pine trees in the background will i replace with more decorating shrubs and lower trees when I have the time for it. Right now I'm still in the vacation coma mode. It's not suprising when I'm looking back of the year that passed.
Jag brukar inte sitta still långa stunder men nu har jag bara ork till att virka små filurer, amigurumisar. Barnen har lämnat långa listor på beställningar.
I usually won't be still for long times but now I chrocheting fellows like this, amigurumis. A have a long list of orders on different creatures.
Vi ses snart!!! See you soon!!!

5 kommentarer:

 1. Det var en söt liten rackare till sköldpadda :)

  SvaraRadera
 2. Om du har möjlighet så koppla av och samla krafter, det behövs under den kommande hösten. Tur att listan är lång med beställningar på de söta små figurerna du virkar, då kanske du kan sitta stilla ett tag ;-)

  Ha det fint!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 3. Godmorgon.
  Tack för din snälla hälsning.
  Lyckost som har egna hallon, ser att grannen här har plockat. Hallonsylt är väldigt gott till vinterns pannkakor. Och det var en söt krumelur du virkat, förstår att du har flera på gång.
  Må gott
  Kramar från ett ganska soligt Värmland
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 4. Hej Linnea-Maria,
  Tack snälla för din rara hälsning. Alltid kul att få höra att andra tycker att det blev fint det man gjort. Jag har också precis börjat samla stolar. Planerar att ha udda stolar, vilket jag tycker är fint.

  Visst är det härligt att få skörda sitt eget! Jag har lite hallonbuskar på landet, men i år så invaderades de av getingar?! Har aldrig upplevt det tidigare.

  Varma hälsningar Monica

  SvaraRadera
 5. så skön avkoppling med frukt, bär och virkning. Låter som om du vilar upp dig ordentligt och samlar ny energi.
  Ha en bra helg!
  Kram Ullis

  SvaraRadera