måndag 8 november 2010

The end of autumn

Jag lovar!!! Det är sista höstbilderna nu! Det är så många som har börjat jula hemma hos sig redan i oktober, men jag vill faktiskt ha liite halloween innan snön kommer och jag vill inte tröttna på tomtar före julafton. Lite svarta ljus och minipumpor sätter pricken över i:et på dukningen.

I really promise you. This will be the last autum post for the year!! So many have starting to talk about christmas already in october in blogland, but i really wan't to celebrate halloween before the winter starts. And I really don't wan't to be sick and tired of little santas before christmas eve. Some black candles and mini pumpkins make a perfect centerpiece for the table.
Eftersom vi inte hade barnen hemma när det var halloween och de inte gick på något spök-kalas heller så gjorde vi allhelgona dagen till deras dag. Först en halvdag på Aqua Nova i Borlänge. Om ni var där och såg en mamma sätta sig i vattenrutchkanan med en skrikande unge så kan jag säga att det var jag och att skriket blev till skratt och en massa "igen, igen!!!". Han hade åkt en annan likadan kana tidigare i veckan så jag visste ju att han skulle gilla det. När vi kom hem så lagade jag till en spökmiddag till dem. Varmrätten var mumiekorvar. Iden har jag fått från en annan bloggare i USA.

We didn't have the children at home for Halloween and since they didn't celebrate that evening we choosed to make the all saints day for their day. First a half day on the adventure pool land. Back at home I made a special dinner for them. For main course I made hot dog mummies. The idea I got from a blogger in USA.
He he, visst är de söta med sina pepparkornsögon!! Till det illgrön päronläsk. Till efterrätt blev det flugsvampar, fejkade men ganska naturtrogna. Idén kommer från en artikel i lokala tidningen Pralin. Kan ni gissa vad jag har använt?
Tehe, aren't they cute with those pepper corn eyes! I served them with emerald green pear soda. For desert I served poisonous fungus, ok it's fake but look real. The idea is from an article in the local newspaper. Could you guess what I've used?

Ja det är lugnt i huset nu. Jag tror inte att vi är helt ensamma, men de 2 elakingarna är borta. Jag vill inte säga så mycket om de andra av respekt för de döda, bara att de var sorgliga. Jag är såå mycket gladare nu och det har märkts i synnerhet på ett av barnen. Lyckligt slut på hösten :)
Yes it's all calm in the house now. I'm not sure that we are completely alone but the 2 mean guys are gone. The others I don't wan't to say so much about in respect of the dead, just that they were very sad. I'm much happier now and the change is noticeable specially on one of the children. What a happy ending of the autumn!

8 kommentarer:

 1. Haha, jaaa älskling! En skrikande unge och en mamma som tvingar ungen att åka var det nog många som såg! :-)

  Men de hade skoj! Det var en fin dag, roligt på Aqua Nova och en rolig middag på kvällen!

  Du är så rolig och du gör så mycket skoj för vår familj! Tack älskling!!

  Älskar dig!

  SvaraRadera
 2. Kan det vara banan, persikohalva och lite grädde till svampen tro? Mumiekorvarna var ju jättesöta! Och dukningen var fin, snyggt med pumpor och svarta ljus.

  SvaraRadera
 3. Thanks for sharing us informative posts.

  SvaraRadera
 4. Vad häftigt!...och så gulligt.
  Du kan du!:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 5. What a great idea with the hot dogs and mushrooms,,,the center piece is perfect.How very creative.
  Thank you for writing in english too.
  Marcie
  America

  SvaraRadera
 6. Gillar verkligen din bricka med svarta ljus och pumporna, s**tsnyggt!

  Korvarna påminner om de vi gjorde som dagmammor. Då gjorde vi alltid pinnbröd som vi snodde runt korven innan den grillades. Men de blev inte lika snitsiga som dina och inga ögon var det på dem heller.

  Ha det gott!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 7. Ha ha vilket underbart inlägg !
  Älskar mumiekorvarna de måste jag komma ihåg !
  Svamparna ser ut som banan med en nektarinhalva på ???
  Kraam/Lotta

  SvaraRadera
 8. Det där kalaset skulle man varit bjuden på;)
  Mumiekorvarna är ill-söta!
  Kram
  Becky

  SvaraRadera