Sidor

torsdag 10 februari 2011

På besök i mitt kök / A visit in my kitchen

 Jag tänkte ta med er på en lite titt i mitt kök. Det börjar se ut lite mer som jag vill ha det nu. I somras så gjorde vi en budgetrenovering som ändå förändrade trivseln avsevärt. Tak målades, golv lades och väggar gjordes om. Allt annat är som förut. Eventuellt ska vi måla om skåpen och kanske byta knoppar, bänkskivorna skulle också behöva bytas ut i övrigt är jag så nöjd med det.
 I would like to invite you for a visit in my kitchen. It looks a bit more like I wan't it now. We did a cheap makeover last summer that although changed the look a lot to the better. Roof were painted, a new wood tile floor were laid and the walls were renewed. The rest is like before. Eventually we could paint the cupboards change the door knobs and change the cabinet boards, but I'm quite satisfied.

 I glasskåpen med finporslinet har jag satt spets på hyllkanterna för att dölja nån slags grå plastkant.
I lined the shelves with lace in the cupboard.
 Kryddhyllan har fått lite pynt och praktiska burkar. 
The shelf for spices has only decorations and practical tins on it, spice jars are hidden in a cupboard.
 Väggarna fick bli helt vita eftersom köket vetter åt norr. Det var inte meningen från början för jag hade tänkt mig en mönstrad beige tapet som skulle matcha pinnstolarna men denna vita tapet var så himla fin.
We choosed plain white on the walls because the kitchen is to the north. It wasn't ment from the beginning, I thought of beige patterned walls matching our chairs but this white wall paper was too lovely to resist.
Möjligen kan ni se mönstret på tapeten om ni klickar på bilden nedan. Ja såhär ser ett av mina nya loppisfynd ut. En lite tallrikshylla som var aningens för liten för att hysa normalstora tallrikar, men den passar in bra (tills jag hittar en större).
Maybe you can see the pattern on the wallpaper if you click on the picture below. This is my new thrift find. A plate shelf a little bit too small for normal sized plates, but it fits nice here (until I find a larger one).
 Ja så här såg den ut omålad.
This is how it looked unpainted.

Nu känner jag mig faktiskt redo för lite nya renoveringsprojekt. Ha det!
Now I feel ready for some new house projects. See Ya!!

21 kommentarer:

 1. Det var ett vackert kök! Och jag fick ite tips inför min egen renovering. Jag tror jag skall försöka hitta små hyllor som jag kunde måla om...jag har köpt ett litet krypin och köket, det är inte mycket att tala om, men med smarta lösningar kan man få till det;)

  SvaraRadera
 2. Så fint ditt kök är. Jag är helnöjd med utformningen av mitt kök, men tyvärr inte färgen, så vi skall måla om nu i vår. Kul att få lite inspiration!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Snyggt snyggt kök! Tack för gullig kommentar hos mej -jag är supernyfiken att se vad du har för planer..för shoppen!! Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Verkligen ett vackert kök!

  : )

  KRAM, Jenny

  SvaraRadera
 5. Snyggt! Kommer och kollar live någon gång :)

  SvaraRadera
 6. Vilket fint kök ni har :-)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Så fint det är i ditt kök. Läckert och ljust med vitmålat.
  Vad det gäller familjelikheter tycker jag att det var många i din familj som liknade folk bakåt i tiden.
  men det är klart kulö att ha så många bilder kvar.
  Kramar Eva Agnes

  SvaraRadera
 8. Glömde säga att jag gillar din bakgrund. Du har gjort den själv, tror jag?!
  Kram Eva Agnes

  SvaraRadera
 9. Så fint ditt kök är!!! :D

  SvaraRadera
 10. Vad fint köket är! Vacker tapet! Det kan vara svårt när man inte får in det naturliga ljuset, som i norrläge, men ditt kök ser så ljust och fint ut.

  Det ser häftigt ut med underläggen i din nya tallrikshylla, de bildar nästan ett grafiskt mönster.

  Önskar dig en mysig fredag och en trevlig helg!

  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 11. Hallå där!!
  Va himla fint ni fått till det! Budget eller ej..Man kan renovera med lagoma medel och få till det tok bra tycker jag!!
  Ha det bäst i helgen!!

  SvaraRadera
 12. so very lovely here!!!
  Warm wishes,
  Jo-Anne

  SvaraRadera
 13. Nice... blev ju bra med tallrikshyllan... den kanske är för smått porslin... :) Tror nog att lite ny färg ochn knoppar räcker långt i resten av köket, ni har ju en ganska klassisk modell på luckorna... :)

  Har läst lite på Etsy men det är så mycket att ta in att det bara snyrrar och känns kompliserat... får se om det landar... har kollat lite på Pieces of you också som är svenskt....

  SvaraRadera
 14. Köket ser underbart ut, hade gärna kommit över på en kopp kaffe och "hängt" lite där:)
  Och vilket snyggt porslin som skymtar i skåpet.
  Ha en skööön lördag!
  Camilla

  SvaraRadera
 15. Underbara bilder från ett vackert kök.

  Ha en bra kväll

  L

  SvaraRadera
 16. Ohhh så fint ert kök blev, budget renoveringar gör vi också här hemma, nästan med allt. Det gäller att se helheten och de behöver då inte kosta skjortan och ändå bli lika fint!! Man får göra lite i taget helt enkelt :-)) I år ska vi byta golv i vårt kök och så ska jag äntligen få dit en porslinsho, det har jag tjatat om i säkert 10 år nu :-)) Ibland tar det låååång tid innan inredningsdrömmarna blir sanna..hihi Kraaam Paula ( ps: "kronan" du nämde vet jag inte vad för slags spets det är som jag snurrat ihop, kanske är det hardanger, måste fråga svärmor, jag tror hon vet :-)) Kraaam igen

  SvaraRadera
 17. Så snygg tapet. en skulle jag också kunna tänka mig här hemma. Lite nya knoppar/handtag gör massor och är lätt att fixa.

  Ha en fortsatt bra helg!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 18. Tjusigt och fräscht, men det är inte lite ni har gjort...det är ju bara kvar det som du har planerat att göra så är allt omgjort ju :)
  (Konstig mening ser jag,men jag hoppas att du förstår hur jag menar.)

  Det är så skönt när man är klar med en grej men skallen vilar aldrig från olpka renoveringsplaner så det ska bli kul att se vad nästa grej blir...nytt i badrummet kanske;-)

  Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 19. Så fint ni har i ert kök! Skulle behövas lite renovering här med, men det får nog bli senare. Ha det gott!
  Kram Anki

  SvaraRadera
 20. Your kitchen looks so pretty! I would have thought you had done a complete makeover on it. I love those white scandinavian kitchens. Ah if only I could convince My Love....
  Enjoy your kitchen and eat something sweet with your valentines in there today...
  Love, Marianne

  SvaraRadera
 21. Kikar in och ger dig en kram på alla hjärtans dag.

  L

  SvaraRadera