Sidor

tisdag 5 juni 2007

En kväll i juni


Jag måste tipsa om en fiffig grej jag läste i Allt om Trädgård, det var bara en kort lite mening i en annars trist text. Alltså, man kan lägga rotogräset i täta plastsäckar och så får de stå tillslutna en säsong innan man komposterar. Eftersom jag försummade grönsakslandet förra året så växte där maskrosor med halvmeterlånga rötter och ett nätverk med revsmörblomma, inte läge att lägga i komposten.

Så här ser det ut alltså, 4 hela säckar fulla med något som börjar lukta ensilage. Nästa vår läggs det på komposten tillsammans med grannens hästskit. Till höger ser ni några strån av kvickrot som frodas i komposten brevid.
Här är några smakprov ur trädgården. Styvmorsviolen har fått gener av en pensée som heter yesterday, today and tomorrov, en favorit som är vit när den slår ut och mörknar till lila efterhand. Narcissen är en mycket gammal sort som kommer från min morfars trädgård, den blommar väldigt sent men doftar fantastiskt och så är blomman fylld, det är fint. Längst ner till vänster...Nämen vad f-n!!! Två liljebaggar pökar för att göra fler röda monster. Fram med handskarna och krossa!!! Där tog nöjet en ände med förskräckelse, he he.
Penseer i turkos hink. Och så till sist min stolthet och Moskvas pärla, Krasnavitza Moskvy. Jag planterade 5 exemplar förra sommarn och de blommar redan. Det kommer så småningom bli en häck som döljer för insyn och skyddar från vägdamm, den kommer att stå fint mot det röda huset med vita knutar.

4 kommentarer:

 1. Här var det mysigt.
  Förgätmigej är min älsklingsblomma.
  Den hade jag på förra tävlingen. Kram Stina

  SvaraRadera
 2. Tackar tackar
  Det börjar bli dags för nya inlägg men just nu är det verkligen hektiskt. puh. Trädgården och familj och jobb tar all tid just nu

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Så fint du verkar ha det i din trædgård!
  Hit kikar jag gærna igen
  ha det så bra
  Cissan

  SvaraRadera