100g margarin
1 ägg
3/4 dl socker
1 dl brun farin
1 tsk vaniljsocker
...blandas...
1 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
...blandas....
1 dl solrosfrö
100g hackad choklad mörk
Blanda mjölbrandning med margarinblandning. tillsätt solrosfrön och choklad. Rulla degen på mjölat bakbord till ca 4 cm i diam. Skär 1-1,5 cm skivor (kan vara lite knepigt map solrosfröna). Tryck varje bit mot solrosfrön. Lägg på plåt och grädda 10-12 min i 190 C.
Imorgon är det midsommar, långhelg skönt... Ha en trevlig midsommar!! Själv bor jag ju i värsta turistgettot där majstängerna står som träd i skogen. Imorgon kommer det att drälla av stockholmare i lätt krinklade, vita linnekläder som tycker det är pittoreskt med oss infödingar i hembygdsdräkt. Ja det är ganska charmigt ändå.
Men,
SvaraRaderaså goda de verkar vara. Kram
Så bra, nu behöver jag inte be dig om receptet... :-D
SvaraRadera