Sidor

måndag 19 november 2007

Beautyfabriken

Jag och mina konstiga rubriker.....Förklaring kommer längre ner.Det var faktiskt bara 5 stycken som gissade rätt på min tävlingsfråga. Dräkten är relativt modern den är skapad under 1900-talet och utvecklas fortfarande, det finns både herr dam och barndräkter. Karin Larsson inspirerades väldigt av allmogekonsten och såg hur små skiftningarna var på dräkterna från by till by, därför gjorde hon sin egen variant av Svärdsjödräkten och skapade Sundbornsdräkten. Den är väldigt färgstark så därför håller man på att utveckla en mer dämpad variant till sorg eller allvarliga sammanhang. Jag försökte hitta en bild men det var stört omöjligt!! Nåväl jag drog en lott och det var Gerda-Thyra som vann. Grattis!!
Min ansiktskräm var slut och ibland sätter snålheten in och tiden finns (barnen sover) då gräver jag fram mitt förråd med ingredienser till hudvård och kokar ihop en ansiktscreme deluxe.
Här värmer jag vattenfas och fettfas på vedspisen. De ska ha samma temperatur för att senare kunna gå ihop till en enhet, krämen. I vattenfasen har jag jum-jum som rosenvatten, glycerin, allantoin och nödvändigt konserveringsmedel. I fettfasen har jag kokosfett(skulle hellre vara sheasmör), egen ringblomsolja, cetylalkohol och emulgering. Nu är det bara att röra om och sitta och surfa samtidigt. När krämen är handljummen så kan man tillsätta ännu mer smaskens. Som e-vitamin, sojaprotein, ringblomsextrakt och rosenolja. Visst är smältdegeln fin, den hittade jag i källaren på ett gammalt lab jag jobbade på en gång.
Sådär ja nu är krämen upphälld i noggrant rengjorda glasburkar (från syrran som köper sina krämer) färgen är lite gyllene av ringblomsextraktet. Nu undrar en del var sjutton jag hittar allt detta. Jo Crearome säljer ingredienser och tillhandahåller recept gratis på nätet, det är inte svårare än att baka bullar. Och shampo är ännu lättare att göra!!

11 kommentarer:

 1. Jasså!!??? Trodde att det var krångligt att pyssla med sånt! Får man slät hy av det, ha-ha... =)Ha det så himla bra och sköt om dig! Kramar Malin

  SvaraRadera
 2. Grattis till den lycklige vinnaren.

  Jaha,det ska vara lätt...det vore ju kul att testa..

  Ha´en skön vecka!
  Miamaria

  SvaraRadera
 3. Himmel och pannkaka.... vann jag!?
  Vad kul! Fniss....Jag som bara gissade på by... och dräkt...
  Men, men... är man gift med en dalmas, så är man!

  SvaraRadera
 4. Wow, va duktig du är som gör en hudkräm!..det skulle jag aldrig våga! :) Kram

  SvaraRadera
 5. Vad gott det ser ut.Hehe...

  Du är duktig du.
  Göra salva är inte dåligt. Puss

  SvaraRadera
 6. Åhh vad härligt med hemmagjord hudkräm.
  *skrattar* du har så härliga kommentarer (det du skrev hos mig)
  Inte ska ni skämmas, dom är ju jättegoa. Men jag förstår hur du menar, man vill ju kunna slappna av när man går bort.
  Men det ska bli roligt att se er på torsdag iaf.
  Kram//Frida

  SvaraRadera
 7. Fantastico!
  Göra sin egen hudkräm. Aj, det vore något.
  Vad duktig du är. Då får man kanske pröva.
  Tack för fläckborttagningsråde finns på min egna kommentarer.
  Kramar Eva Agnes

  SvaraRadera
 8. Jösses, egen hudkräm...jag blir imponerad! Kram!

  SvaraRadera
 9. Ah vad häftigt ,att koka sin egen hudkräm m.m. Lite häxigt ;-)
  Kram / Lotta

  SvaraRadera
 10. Så roligt det verkar att vara sin egen beautyfabrik! Jag har provat på att göra egen ringblomssalva en gång, men det var betydligt mindre ingredienser än din kräm. Bara ringblomsolja...bivax...och lite lavendelolja har jag för mig att jag hade i...

  SvaraRadera
 11. Jag ska själv prova att göra en egen ansiktskräm! Vilket av recepten har du använt dig av från crearome? :)

  SvaraRadera