Sidor

onsdag 14 november 2007

Två tävlingar i en!!! Passa på med inbakad utmaning

Eftersom jag var det tredje att kommentera ett inlägg hos Tidsmästarinnan vinner jag någonting som hon har gjort för hand och dessutom blir jag utmanad med samma uppdrag.

Alltså... De tre första som kommenterar detta inlägg får en handgjord present av mig. Villkoret är att dessa i sin tur lägger ut samma tävling på sing blogg (få och ge vidare). Man måste alltså ha en blogg för att vara med. Jag har ingen färdig vinst men massor av pysselideer i huvudet, det kanske blir något juligt, något med textil eller något nyttigt, vi får se ;).
Jag tycker det är lika roligt att ge överraskningar som att få.

Eftersom jag vill få igång kommentarerna så tänkte jag att jag passar på och lägger ut en till tävling. Alltså utöver de tre första som kommenterar så vill jag har svar på en fråga och av de som har svarat rätt så drar jag en vinnare.

Min fråga är alltså: Jag håller på och väver tyg till en folkdräkt. Till vilken by tillhör denna folkdräkt? Det är en mycket känd konstnär som har skapat dräkten, den är alltså ganska ny (jämförelsevis). Det fantastiska med denna folkdräkt är att den fortfarande håller på att utvecklas, i våras fick jag se ny sjal, hätta och förkläde som ska passa till allvarligare tillfällen. Här är bild på väven, färgåtergivningen är inte perfekt men jag tror många kan gissa ändå.

16 kommentarer:

 1. Oj villket vackert tyg, men tyvärr ingen aning vad svaret på frågan är!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Hejsan! Tack för ditt svar. Jag ska googla lite på gamla bilder, får se vad jag hittar...

  Angående utmaningen.. Så var du den tredje som kommenterade hos mig men såg att du redan har gjort det. Jag vet inte hur man gör med såna som har redan varit med på utmaningen? Någon som vet? Men om du vill ha ett paket av mig så skall du skicka email till mig: mimmuh@hotmail.com med dina adressuppgifter så får du ditt "paket" innan Jul :)

  Ha en bra kväll! Kramis

  SvaraRadera
 3. Bra fråga men jag gissar nog på Hälsingland. Kan man det? =)
  Kram.

  SvaraRadera
 4. Vad duktig du är som kan väva.
  Svaret kan jag dessvärre inte.
  Du undrade om kottarna, jag bundit ihop dom av ståltråd.
  Kram Caroline

  SvaraRadera
 5. Vilka fina *karameller*!! Vill ha... Schablonerna kostade 1000kr i hop! Den andra historien jag skrev om kostade 600kr för en och den skulle man måla dit! Ha en trevlig kväll...natti..natti kram Malin

  SvaraRadera
 6. Ja, jag kan ingenting om folkdräkter trots att min mamma målade små trädockor med folkdräkter i många år när jag var liten. Men man måste ju chansa, så min gissning blir Sundborn.

  Kram Marie

  SvaraRadera
 7. Måste ju gissa :-D så jag gissar oxå på Sundborn....

  SvaraRadera
 8. Det var en jättesvår fråga tycker jag... Jag klämmer till med Nusnäs, det är något jag hört någonstans...Jag kan ju chansa i alla fall.
  Kram
  Marie

  SvaraRadera
 9. Haha...Jadu...vet du? Jag har funderat på detta sedan igår. Men jag kan ju ingenting om dessa dräkter, var de kommer ifrån.
  Jag gissar bara. Nås...säger jag.
  Puss

  SvaraRadera
 10. Va fina saker du har gjort! :) Ingen aning om vilken by folkdräkten till hör! Ha en trevlig helg! Kram :)

  SvaraRadera
 11. Eftersom du bor här i Dalarna så bör det ju vara någonstans härifrån vårat landskap, men jag har faktiskt ingen aning...men snyggt är det;-)
  Ha en skön helg och kram/Birgitta

  SvaraRadera
 12. Vet inte om jag varit hos dig förut, jätte mysig blogg i alla fall.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 13. Det är nog Leksand tror jag!
  Spännande att dräkten förnyas , det tror jag inte dom gör här i Hälsingland,rolig fråga o så duktig du är som gör din egen dräkt
  Kram tilde

  SvaraRadera
 14. Tack vad kul! Har mailat tillbaka! =) Sov gott! Kram.

  SvaraRadera
 15. Känd konstnär.... ? Hm... Kan det vara Carl Larsson som har målat någon påhittad dräkt någongång... eller möjligtvis Karin Larsson... hon var ju en jätteduktig textilkonstnär...
  Ja, jag gissar på Sundbornsdräkten!
  Eller möjligen om kanske det närliggande Danholn har någon egen dräkt på gång... men nä...den byn är för liten...Oj, så svårt det blev....!!
  Min man kommer ju från Gårdvik och den lilla byn, har i alla fall ingen egen dräkt, vad jag vet... där är det nog Svärdsjödräkten som gäller....
  Fniss... håll till godo med mitt svar: Sundborndräkten!

  SvaraRadera
 16. Bara en gisning ..Delsbo....

  Miamaria

  SvaraRadera