tisdag 6 november 2007

Lite pyssel till jul

Min man har haft ett gammalt paisley-mönstrat vaddtäcke och använt att ligga på när han lagar bilen eller som underlag när sköra saker ska fraktats. Jag har känt att det är så fel så fel att använda det där fina täcket till något sådant. När jag har nämnt det så har han sagt att det redan är försent. Jag har inte fått täcket ur huvudet och häromdagen så gick jag ut i uthuset för att titta på det...Man kan ju inte mer än försöka tvätta det. Det har jag gjort och det blev rent men behöver lappas på något ställe. Visst skulle det passa till att ligga på en soffa under julen?
Jag har under några år sparat ljusstumparna som blir när man eldar ljus. Det har blivit ganska många med tiden. Igår när barnen låg och sov så kladdade jag med stearin.
Här är några ljuskoppar som ska få lite fyllning. Här nedan har jag gjort en form att gjuta blockljus i. Det är ett hoptejpat katalogomslag. Till veke har jag använt krymptbommullsgarn,jag vet inte om det fungerar.
Så här blev det. Blockljusen är inte så jämna men det kanske inte gör så mycket när man har tänt dem och kanske knytit om ett band där det är fult.

17 kommentarer:

 1. Men så pysslig och fiffig du är, de blev ju jättefina, tänk vilken bra återvinning. Kram och ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Sååå fiffigt du gjort!! Kram!

  SvaraRadera
 3. Vilken återvinning !
  Vilken tur att du räddade det vackra täcket innan det var försent !
  Kram/Lotta

  SvaraRadera
 4. Men vad kul....så roligt med egen designade ljus..

  Fånga dagen!
  Miamaria

  SvaraRadera
 5. Vilken rolig ide att återvinna ljusen och så fina dom blev.
  Tapeten jag har heter Wilma och är från Sandbergs tapeter.
  Kram Marlene.

  SvaraRadera
 6. Hej lilla Linnea! Va fint det blev! Var rädd om dig bara!Jag har nämligen blivit lite rädd för att stöpa ljus. År 2000 började det att brinna i kastrullen och jag hamnade på operationsbordet på linköpings lasarett med brännskador på högerarmen!! Klarade dock resten av kroppen..jippie! Men det var lagom kul att ha en egen butik och ligga inlagd med höger handen i ett paket under julen då man ska sälja som mest!! Men nu är det himla bra hi-hi.. Fin är den inte..men fungerar att pyssla med =)Kramisar Malin

  SvaraRadera
 7. Jag har också tänkt gjuta ljus, em jag har inte varit så duktig och sparat stumpar. jag har köpt parrafin och stearin för att kunna testa. Jag ska vis dom på bloggen sen.
  Jag ska ta hem chocko-te senare jag måste bara försöka välja just nu. ALLA är ju så härliga, jag gillar chocko åxå drack en kopp igår...
  Annmarie

  SvaraRadera
 8. Wow! Nu är jag jätteimponerad! Varför har jag aldrig provat det där?? Tack för ditt fina tips :) KRAM

  SvaraRadera
 9. Det är nog såhär att jag är så himla snål och tycker inte om att slänga i onödan. Så kom jag ihåg att min farmor gjorde och så gjöt vi randiga ljus (70-talet vettni). Sen hade vi mysstund med tända ljus och hemgjorda chokladbollar. Att vara hos farmor det var deluxe det. /linnea-maria

  SvaraRadera
 10. Förstår att du gillar täcket!..jag gillar oxå såna!..va duktig du är som stöper ljus av dina stumpar..det borde man göra...man slänger ju stumpar dagligen..Det gör ju inget om ljusen är lite ojämna..

  Jo, ang. min gröna ståltråd så köpte jag den på hemtex ifjol före jul!..vet inte om den finns i år! :) Kram

  SvaraRadera
 11. Du får det att se enkelt ut, men jag har provat och det var svårare än jag trodde!

  SvaraRadera
 12. å vilken bra idé - jag gillar verkligen att det går att återanvända saker och få sådär fint. Tycker inte det ser ut som att du behöver knyta band någonstans, ljusen ser jättefina ut!
  Bra täckesräddning också! :-)
  kram
  S.

  SvaraRadera
 13. Nej men gud så fint du gjort! Du är verkligen kreativ!

  SvaraRadera
 14. Vad mysigt. Täcket ser ju härligt ut. :-) Kramis

  SvaraRadera
 15. Täcket är helt underbart! Visst gjorde dom vackra saker förr i tiden. Jag har också några liggandes kanske jag ska plocka fram dom till jul :) Ljusen blev jättefina vilken återvinning.
  Ha en skön kväll
  Kram Karin

  SvaraRadera
 16. Men vad smart, de är ju jättefina, behöver inte alls nåt band! kram

  SvaraRadera