Sidor

söndag 20 januari 2008

Mör i kroppen och trånande suckar

Hejsan Först av allt vill jag tacka för rara kommentarer. Jag ska erkänna att det är inte fint i mitt kök, det är bara vissa hörn som tål att visas här. Be mig inte visa kökskåpen, ha ha.

Tur att barnbidraget kom i fredags. Den här helgen började slalomskolan för lilla smakrådet O. Avgift + liftkort är inte gratis. Jag plockade ner min utrustning täckt av damm och rostiga stålkanter. Åkte med skidorna till backen kvällen innan för att få dem slipade och vallade. Det var åtminstone 10 år sedan jag åkte sist. Ur med pjäxorna ur påsen och i med foten. Vad händer. Pjäxan faller isär som en skalad apelsin, tillslut var det bara "strumpan" kvar. Så jag fick hyra pjäxor. Det var tungt att åka. Det regnade nästan och i backen var det issörja. Vi var dyngsura och nu har jag ont i benen. O har aldrig stått på ett par skidor men efter tre timmar så fixade han det där utan vidare. Stolt mamma.
Så ikväll kom jag äntligen iväg till bion för att se Arn-Tempelriddaren. Jaa, suck. Vilken bra film. Och visst är han väl lite snygg Joakim Nätterqvist? Inte lika snygg som min man men ändå, han rider på en vacker arab och fäktas som en djävul (vilket inte F gör då).
Nedan visar jag en skylt jag köpte av Lönnergårdsanna i höstas. Så här kom den till användning på min dörr. Dörrkransen har jag visat tidigare utan skylt.
~ First of all...thanks for all the nice comments. I will commit that my kitchen is not nice, I only show the nice corners of it. So please don't beg me to show the cuppoards, ha ha. This wekeend we were at downhill ski school for my little advisor O. More money flying away.... I took the chance to do some skiing myself and dusted off my old, very old ski-equipment. The edges were even rusty so I had to go to the skistore to grind them. When I was going to put on the boot it fell to pieces like a peeled orange, so more money flying away on renting a pair of boots. It was an odd feeling skiing in the rain. On the ground it was like slush puppy, very heavy skiing. In the end we were soaking wet into the bones. So today my legs are hurting. My son has never skied before but after 3 hours he fixed it galantly, I'm so proud of him, good boy!
But tonight we went to the movie at last. The movie Arn- Knights Templar I've been longing to se for a long time. So beautiful pictures and a good story. Ive read the 4 books, the 2 movies are based on, written by Jan Guillou and they have made a well made movie of so much material. And he sure is handsome Joakim Nätterqvist, not as handsome as my husband, but he rides a beautiful arab and swordfight like a devil, yea, sigh! Don't forget to check the link, foreigners and hope you will be able to watch the movie.

This sign I bought from another blogger Lönnergårds Anna, last year. I found a place for it hanging in the door wreath. I have showed the wreath earlier.

23 kommentarer:

  1. Ha ha skrattar gott , inte åt dina onda ben , men ändå !!
    Alla får se Arn , utom jag *surar*.
    Ha det gott !!
    Kram/Lotta

    SvaraRadera
  2. Vilken dag!
    Hoppas att kroppen mår bra efter denna dag!
    Miamaria

    SvaraRadera
  3. AJ,aj,aj, jag förstår att det är ont lite överallt! Det brukar ju bli så när man inte åkt på ett tag!
    kram
    Marie

    SvaraRadera
  4. Ååh du har gjort precis det som jag vill göra för min son :). Lära att åka nedförs. Jag kan knappt ta mig ner, men vill gärna att han ska lära sig. Å han e stor nu, så det e verkligen i "sista" laget nu...han e 7 år.
    Jag har dock inte kollat upp kostnader än, men räds att det kan bli sååå dyrt??? Vi har ju inte utrustningen heller.
    Sen måste jag bara prata om det viktigaste(skojar förstås)...men guud vad mycket fint du köpt till hemmet :)! Väldigt vackra saker!!! Kul att mannen blev nöjd oxå!
    Kramar

    SvaraRadera
  5. Så du bygger stenmurar? *impad* Vi planerar låga stenmurar här också, men det känns onekligen som att just den biten kommer att förbli en dröm. Det kommer att ta år att förverkliga våra trädgårsplaner! Försöker intala mig att det är resan som är det viktigaste, inte målet :-) Bygger du stenmurarna själv eller är du arbetsledare och låter maken slita? *nyf*

    Ja, du har ju rätt! I "Arn" borde jag få se massor av maaantlaaaar..! *svimmar* Det är bara det att vi gärna läser svensk litteratur, men är allergiska mot svensk film, maken och jag. Vi har inte tänkt att se Arn, men nu är jag plötsligt beredd att tänka om, tack vare dig! Tänk att ett tygstycke draperat över en manskropp kan vara så fullständigt oemotståndligt..! Märkligt! *ler*

    Ha en bra dag!

    Kram, Karin

    SvaraRadera
  6. PS - kom på en sak! Det FINNS svensk film som till och med jag uppskattar, som "Pelle erövraren" och "Mitt liv som hund", t.ex. Jag tror att det är Dramaten-svenskan som jag stör mig på. En skådis som ska föreställa en lodis från förorten är inte trovärdig när han talar som han lärt på scenskolan.

    Ville bara säga det ;-)

    Kram igen!

    Karin

    SvaraRadera
  7. Kvinnor kan - i alla fall Linnea på landet! *applåderar* Kanske ska man sluta använda maken som slav, alltså? Och få muskler på köpet..? Yes..! :-)

    Du är så entusiastisk så jag tror nästan att jag ska se till att se Arn på bio. Borde inte du få procent på just våra biljettintäkter då, efter din reklam? *blink*

    Men handen på hjärtat, ser inte killen som spelar Arn ut som en mes? Passar han verkligen i rollen? Jag blev rätt besviken när jag såg hans nuna på affischerna. Jag menar, HAN i en mantel? Njae. Men man ska ju aldrig säga aldrig!

    Kram!

    SvaraRadera
  8. Heej!

    Men hur gullig är du inte som kommer o uppmuntrar mig! Jag blir så glad när någon kommer överhuvudtaget!
    Jo, det är jag som ligger på bryggan, jag älskar o ligga så o titta ner i vattnet! Mina brorsbarn är inte långt bort o fiskar dom - vi e ju från landet, jag o brorsbarnen så havet fashinerar oss lantisar!;)
    Ja, hon e ju såååå bra Mia Skäringer! Hon är väldigt privat o mycket äkta i sin blogg! Ovanligt!

    Önskar dig en go dag!
    Kram/Mari

    SvaraRadera
  9. Jag får väl skryta lite med då att Nätterqvist och jag gick på samma gymnasieskola i Halmstad under 2 års tid! hi hi.....
    Har dock inte sett filmen....

    Kul med slalom turen! Själv är jag helt obegåvad i backarna!

    Ha det gott, kram!

    SvaraRadera
  10. Inte åkt slalom på minst 10 år... Hm... är väl inget... jag slår dig med hästlängder.... jag har nog inte stått på ett par skidor under de senaste 30 åren, jag...! Visserligen inget att skryta om, vill nämligen minnas att det var jättekul i backen på den tiden jag kunde...

    Jättefin välkommenskylt!
    Och gissa om jag är grön av avund på diskstället du har köpt! Det är så fint! Har gått och sneglat på det i en affär här i Göteborg.

    SvaraRadera
  11. Hoppsan du kanske inte ska åka skidor på ett tag nu då....Och visst var filmen bra...Kram på dig/Majsan

    SvaraRadera
  12. Oj vad ni verkar ha kämpat! Måste kännas bra så är efteråt!
    vi såg Arn under julledigheten tillsammans med vår 11-åring! Han tyckte det var spännande med striderna (men inte lika kul med romantiken:)

    Gillade din hylla! så fint du gjort!
    Tack också för tips om hur man bevarar gammal patina med linolja och terpentin! /Kramar

    SvaraRadera
  13. Vad kul att åka slalom.. Hade tänkt att vår 3-åring skulle få testa nu i vinter men jag har inte haft nån motivation nu när det inte har kommit nån snö här hemma.. Vi har Kungsberget som inte e så långt bort men men..
    Jag vill också se Arn.. *avis*

    Kram Linda!!

    SvaraRadera
  14. Ja, Arn måste man ju bara se!
    Mysig blogg , kikar in igen

    SvaraRadera
  15. Jag hade tänkt se filmen på bio men kom aldrig iväg så det får bli på dvd istället då...va bra att den var bra!..alla tycker ju olika men jag tror den kommer att passa mig bra! :) Jättefin skylt du har köpt och vilken fin blombild! Ha det gott! Kram :)

    SvaraRadera
  16. Jo, förresten...glömde skriva att..visst är det tur att man kan fota lite ur den synvinkel man vill för tyvärr har man kanske inte så perfekt som man skulle vilja i sina rum! :)

    SvaraRadera
  17. *skäms*

    Jag har ju läst böckerna om Arn och borde känna till att han har ett "baby face"! Men jag mindes inte det! Här har jag alltså gått och fnyst åt filmaffischerna i onödan! He he, ska skrota mina fördomar omedelbums och få tummen ur och se filmen ;-)

    Så ni har alltså en liknande planlösning, där alla rum är avskilda från varandra? Jag tyckte att det var charmigt i början, det är först på senare tid som jag har blivit rastlös och börjat reta mig på saken. Man har inte roligare än man gör sig, typ *ler*

    Ha det så bra idag!

    Kram, Karin

    SvaraRadera
  18. oj oj... ont i benen..vila nu!!
    Arn... har inte sett den..men visst lite gullig är han allt!!
    kramar a-c

    SvaraRadera
  19. Hej Linnea-Maria!
    Visst är det underbart med hundar som sitter inomhus och kaxar sig.
    Lampskärmen är ett fynd som jag sparat och är jätteglad för.
    Kul att du sett Arn och tycker om den. Jag ska se den på torsdag och det ska bli spännande. Sonen avrådde från den men dottern tyckte mycket om den.
    Kramar Eva Agnes

    SvaraRadera
  20. Hon har så fina saker den där Anna. Själv har jag köpt tre lampetter med vackra dikter på!

    SvaraRadera
  21. Ville bara tala om att den antikaffären som jag fotat hos heter Axet antik och ligger i lilla Söderköping! En härlig, liten sommarstad...om du har vägarna förbi någon gång, så är det absolut värt ett besök!
    Butiken har väldigt mycket unika saker, så priserna är lite dyra...men man kan ju titta iaf.
    Kram
    marie

    SvaraRadera
  22. Hej hej!
    Jag gjorde samma sak med mina barn förrra året!!!
    Snacka om att man legat av sig.
    Det blev ursnyggt när du satte upp hyllan...
    Hoppas du kommer ut på lite Lördags loppis i helgen.
    kram Susanne

    SvaraRadera
  23. Roligt att läsa om din slalomupplevelse! Jag har drömt två nätter i rad om att jag tar med Lillan till backen och lär henne glida, känna på och förstå snön i kombination med skidorna...Åh, jag längtar : )

    Sköt om dig!

    /Skatan

    SvaraRadera