Sidor

söndag 27 januari 2008

Något gammalt, något nytt

Idag var det alldeles ljuvligt att åka skidor. Snön var sådär krispig och lätt. Jag fick med mig en kompis i pisten också det var kul, för vi har aldrig åkt skidor tillsammans. Så vi bestämde att vi skulle ta med barnen någon kväll nästa vecka och åka mera.
Idag tänkte jag visa något nytt och något gammalt som jag har köpt. Här kommer en liten detalj av det nya....
Jag tog fotot i skugga så färgen är lite roligare än vad bilden visar. Undrar om någon kan gissa vad det är???? Ja med den här tog jag mig till ett av grannkommunens populäraste loppis och köpte nedanstående. En lampfot.

Betydligt billigare än den ovanstående, ha ha. Och betydligt billigare än en ny lampfot. Denna ska målas vit och förses med en skärm med lampkjol jag ska sy av gammalt lakan. Det följde även med lite småkrafs hem från loppisen också som jag ska använda till diverse pyssel. Ska erkänna att skrivbordet svämmar över av pyssel just nu.....

Today it was perfect weather for skiing, and it was so fun. The snow was crispy and light. I also had a friend with me. We have a lot in common but we have never skied together before. We will bring our kids and do some more skiing in a week. I thought I would show you something new and something old I bought. First picture shows a detail of the new thing, is someone guessing what it is??? The picture doesnt show the correct colour because it was took in shadow. With my new "thing" I drove to our neighbour town to do some thrift-shopping. And the second picture shows one of the things. This lampfoot I will paint white and give it a lampshade with a skirt sewn from old bedlinen.

20 kommentarer:

  1. Nej, jag ger upp jag har ingen aning om vad det är..........

    Lampfoten kommer att bli så snygg med lite färg.

    Ha´det så gott!
    Miamaria

    SvaraRadera
  2. Perfect med återanvändning! Billigt, charmigt, smart & personligt!
    Färg kommer att göra susen.
    Ha en fin vecka!
    Ingrid

    SvaraRadera
  3. Men ,nej jag fattar inte vad det är , rosa någonting ....
    Men lampfoten var ju lite mer tydlig och fin kommer den at bli !
    Kram/Lotta

    SvaraRadera
  4. Lampfoten kommer att bli superfin.:-) Kramis

    SvaraRadera
  5. Åhh vad alla fyndar på loppisar..det är så kul att se..
    Den lampan kommer att bli jättefin när du har fixat den..
    Nääee..ingen köpare på tavlan..så vill du så får du köpa den..den är jättefin..nästan så att man ångrar sig..näädå..hon är till salu..
    Maila mig så ordnar vi det..
    anette.hjerpe@telia.com
    Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Hallo
    Jaha har ni köpt en ny bil?
    Och lampan blir nog fin, jag har ju också köpt en golvlampa som snart är klar.
    Ha en bra dag
    Kram Liselotte

    SvaraRadera
  7. Hi Linnea,
    it's a great idea to recycle a old
    sheet.On simple,good valued kind
    makes you a cosy atmosphere.I have me
    a lampshade out rattan by Ikea bought
    and him white painted.I love it.
    Ha en god dag
    Kram,Regina

    SvaraRadera
  8. hmmm, den var klurig! visa mera!
    lampan är jag spänd på att se, det blir nog toppen.
    kram!
    S.

    SvaraRadera
  9. Närj.. därgår jag bet.. kan inte se vad det är...lampan däremot..oh den ser jag redan nu i vitt och med en söt lampkjol!!
    kram A-C

    SvaraRadera
  10. Jag åkte oxå skidor och det var såå härligt i solen!
    Har inte en aning om vad det på övre bilden är...ser lite ut som en takfläkt med lampor men...ja, lampfötter är bra att fynda och måla om...jag ska göra samma med några gamla träfärgade lampfötter som ska målas! :)

    SvaraRadera
  11. Fint loppisfynd! Det andra kan jag faktiskt inte se vad det är...kanske kan man skylla på måndagseftermiddag kanske....

    Ha det bäst! Kram!

    SvaraRadera
  12. Va kul att du tittade in & tack för kommentaren! Du har så fina, stämningsfulla bilder på din blogg. Här ska jag titta in flera gånger!

    SvaraRadera
  13. Vad härligt det låter med skidturer! Tyvärr har vi inte fullt så mycket snö hos oss. Spännande med dina fynd, skall bli kul att se vad första bilden föreställer...Kram Camilla

    SvaraRadera
  14. Hej!
    Har det blivit en ny bil??

    Burkarna är relativt storal skulle gissa på ½ -1½ liter... Men jag fundadperfekt topsburk på 33:an (fastän jag har ju redan en ...så...)

    Fick du katalogen??

    SvaraRadera
  15. Vad härligt det låter med skidåkning. Vi ska nog ta ungarna och åka tillsammans med kusinerna någon helg (jag kan dock inte slalom, bara maken)
    Ett skrivbord fullt med intressanta pysselsaker låter kul! Perfekt för en regnig helg tex :)
    Kanske man får se resultatet med lampfoten framöver?

    PS.Jag tror att mitt skåp är målat med linoljefärg men det kanske jag kan kolla genom attlägga på linoljesåpa och invänta och se om färgen löser sig. Jo blankt är det men jag vet inte vad det kan vara...Läste någonstans att man ibland använde flera lager av någon sorts schellack att polera möbler med...hmm. Jag tror också det var vanligt att ådringsmåla på 1800-talet (eller har jag fel?)
    Jag ska absolut göra på samma sätt som du gjorde med din 1600-talskista...Fortsättning följer :)Tack för värdefulla tips! /Kramar från Ankan

    SvaraRadera
  16. Ja, man tror ju kanske att du har köpt dig en ny bil. Min make är hysteriskt bilintresserad och han gissar på en Peugeot 207, vi får väl se om han har rätt!!!! Hihi, tänk vad knäckande för honom om han har fel!

    Lampfoten kommer att bli jättesnygg när den har fått lite färg, vi får väl se resultatet framöver?

    Ha det bra!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  17. Vad är det du visar??
    Jättefin lampfot. Du får visa sen hur den blir :).
    Hoppas du får en fin dag.
    Kram Caroline

    SvaraRadera
  18. Ha ha...ja det är väl inte så praktiskt med duk direkt. Igår satt jag på golvet och limmade ;)
    Men jag har en vaxduk som jag funderar på att lägga på. En om det finns nån transparant plasttablett skulle nog vara bra också. Just nu fick det estetiska gå före...för stunden! =)
    Kram.

    Ska du sy egen lampskärm? det är ju så fint!

    SvaraRadera
  19. HEJ!
    Vad kul att du hittat min sida! Äggoljetempera är lättmålad OCH ekologisk! Ytan blir väldigt matt, vill man ha lite tåligare yta, kan man borsta upp ytan med mjuk borste. Fin sida du har. Kikar in igen! Mvh Mitt Egnahem

    SvaraRadera