Sidor

söndag 17 augusti 2008

Weekend report

Ja så här kommer en liten rapport från helgen som var. Vi hade en trevlig lördag ute i skogen jag och O (sonen). Han orienterade för sig med sin gympalärare som skugga och jag tillsammans med en annan orienteringsmorsa. Det var svårt (för en amatör som mig)! Ibland tar man lite konstiga vägar. Jag vet inte varför men jag sprang under en björk och fick huka mig ordentligt, och där, en hel flock med kantareller, inte hade jag någon stor ficka att stoppa ner dem i heller. Men när vi skulle gå till bilen frågade jag O om vi inte skulle ta och hämta de där. Så jag tog fram kartan igen och letade på svamparna och fyllde smörgåslådan. Det blev fin fin söndagmiddag.

A little report from the weekend gone by. We had a nice saturday out in the wood me and O (the son). He ran his track with a school teacher as shadow and me and another orientation-mum took another track. It was difficult (for an amateur like me) ! Sometimes you take odd ways trough and I ran under a birch, bowing under the twigs. But there a flock of fungus and I did'nt have a pocket to put them in. But after the contest I asked O if we shouldnt go to pick them. So I took the map again and off to fill the sandwichbox with fungus. We ate them for a nice sunday dinner.

Ja när vi ändå är inne på mat och sådant...Här växer det, pesto, mozzarella sallad osv. Jag har inget växthus så mina tomater får växa i hinkar med hästgödsel. Det är ryska frilandstomater så de behöver inte växthus. Runt tomaterna står peston = basilika.

Talking about food...Here it's growing pesto, mozzarella sallad and so on...I don't have a greenery house so my tomatoes is growing in buckets with horse-poo. Its russian outdoor tomatoes so they don't need a greenery house. Round the tomatoes is the pesto growing = basilica.


Jag tror jag avslutar med något sött. Ja men de går inte att äta, tyvärr. Min favoritvallmo. Visst ser de ut som ballerinor!

Before I quit, I will show you som sweeties. Well not eatable though. My favourite poppy. Ain't they looking like ballerinas?


Puss o kram!! XOXOXO!!!

12 kommentarer:

 1. Vilken tur du hade som hittade kantareller. Ser jättehärligt ut med dina tomater och allt runtomkring.

  Ha en bra vecka!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 2. Kantareller som är så GOTT!!!

  Ljuvliga Vallmor..!

  Kram, jenny

  <3

  SvaraRadera
 3. ÅÅÅÅÅH JAG VILL HA, VILL HA, VILL HA ! *hoppar jämfota av iver*
  Snälla snälla kan jag få några frön av din vallmo !!!
  Du får gräva var du vill i min trädgård..... KRAM

  SvaraRadera
 4. Mums med kantareller...jag har inte hunnit ut i skogen och plocka några ännu, men nu blev jag verkligen sugen.
  Tomaterna och basilikan växer och frodas hos dej ser jag. Vallmoblommorna är verkligen söta och vilken mysig färg dom har.
  Ha en skön vecka!
  Kram/Gunn

  SvaraRadera
 5. Hej igen!

  Titta in till mig, så hittar du något.

  Kram Ullis

  SvaraRadera
 6. Åh, va gott m kantareller och mozarellasallad m.m

  Såå fina "ballerinor" :) Kram

  SvaraRadera
 7. Haha, ja, den är riktigt rolig!! Nu har jag tyvärr packat ner den i nå´n kartong! Vi är ju mitt uppe i flytten...roligt va! Vilken tid kommer du på lördag, för visst lovade du att hjälpa till med flytten? :)

  SvaraRadera
 8. Hejsan, så gott med kantareller, än har dom inte satt fart hos mig. Det verkar som det gröna trivs i din täppa. Tycker att mycket farit illa av allt regnande. I växthuset tar det tid att mogna pga brist av solljus. Vallmon du visar är helt underbar, ha bra dag, VIola

  SvaraRadera
 9. Härligt med dina hinkar med tomater i hästgödsel, förstår att det växer på bra. Kantareller, inte dumt alls. Kul att du ser allt det goda framför dej när du betraktar dina trädgårdsväxter, det skall ju bli så gott med de egna skördarna. Kram Birgitta

  SvaraRadera
 10. Vad mysigt och plocka lite svamp.:-)
  Härliga bilder. Vacker blomfärg det där. Puss Stina

  SvaraRadera
 11. Vilken tur du har då...Ser gott och fint ut..Ha det gott Kram/Majsan

  SvaraRadera
 12. Hej! Nu har jag kollat runt på din blogg...och blir avis på allt fint som du har!! Det är ju precis sånt som jag gillar men liksom har städat undan genom åren. Ha det så syns vi på jobbet! Annica (plåster)

  SvaraRadera