Sidor

tisdag 26 augusti 2008

Lite nytt och nött

Jag har fotat massor i helgen för blogginlägg under veckan men sjutton, ibland hinner man inte blogga. När skola och idrott sparkar igång får man en kalldusch och man förvandlas till ännu en oorganiserad, förvirrad och lätt frånvarande förälder. Nu ska O börja spela cello också, två gånger i veckan. Vi får stryka någon aktivitet från listan. Det värsta är att jag tycker allt är så kul.
Häromdagen shoppade jag lite Green Gate på Gruvgatan 13, det var rea, kudden bakom köpte jag tidigare. Kannan var den "bästa grej" jag köpte den här veckan tyckte maken.

I took lots of pictures in the weekend for my blogweek, but heck, sometimes theres no time left for blogging. When school and other activities starts I get a cold shower and turnes to a unorganised, confused and slightly absent parent. Now its time for O to go to cello classes, two times a week. I guess I have to cancel one of the activities.
Few days ago I shopped some sales stuff at Gruvgatan 13. I bought the pillow behind earlier. The pitcher was the best buy this week, hubby thought.

Nu ska jag visa en familje klenod som vi har fått hem. Det börjar bli trångt här hemma så den fick trängas med en byrå i sovrummet. Denna sekretär kommer från maken släkt och är tillverkad av en släkting. Den översta luckan går att fälla ner som skrivbord och inuti är det små lådor med björkfanér. Innan svärmor gick bort gjorde hon i ordning sekretären åt sin son.

Now I will show you a family treasure we got the other day. This secretaire is from hubbys relatives and made by a relative. The shutter above can be fell down like a little desk and behind is lots of little boxes with birch fanér on. Before my mother in law died, she organised the things in it.

Den är fylld med gamla fotografier, brev, sänglinne från släkten. Varje sak har svärmor märkt med en liten lapp där hon berättar historien för varje sak.

It is filled with photos, letters, old linen from the relatives. On each item, my mother in law put on a little label telling the history about it.

Jag blev så glad för jag har fått en till utmärkelse, jättefin. Jag fick den av Lantliv i lägenhet en trevlig tjej som jag har träffat när jag sålde en gammal järnsäng till henne. Jag kände på mig att det var en bloggare så jag var tvungen att fråga när hon kom och köpte sängen. Tack snälla Linda!

Im so happy I received another award today, so nice. I've got it from Lantliv i lägenhet a nice girl I met when I was selling an old ironbed to her. I felt that she must be a blogger and asked, and so it was. Thank you Linda!


Jag skickar den vidare till/ I send it forward to:

Fröken Glamborgs

Jema Rose

Johan

Under en vind

Lili M

Ottilias Veranda

Lantlif

Vinnaren kan sätta loggan på sin blogg och länkar till personen som man fått den av. Nominera minst 7 andra bloggare och länka dessa. Lämna ett meddelande till de som har fått sin utmärkelse.

Send the award to 7 other bloggers and leave them a message.

Tack för goa kommentarer och meddelanden. Hugs from Linnea!

19 kommentarer:

 1. Åhhh du..vilka fina bilder du visar,den där sekretären..åhh vad fin den är..
  Tack snälla för utmärkelsen !!
  Kram Anette

  SvaraRadera
 2. Tack snälla!!!! Jag har dock valt att helt avstå att sända alla utmärkelser vidare då det bara ger mig huvudbry att behöva välja! Hoppas att det är ok att den ligger i högerspalten med ditt namn under! Du får den förstås tillbaka som så snällt delat med dig av den!

  Kramar!

  (har precis gjort ett inlägg där jag skriver om just detta.....)

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker kanna!
  Den där sekretaären var verkligen en släktklenod att vårda!

  Kram Maud

  SvaraRadera
 4. Vilken grej!!! jag vill också få en sån grej om min släkt! fast mamma är rätt bra på att spara och sätta i pärmar.....

  SvaraRadera
 5. TACK snälla du för den fina utmärkelsen!!!

  : )

  Green Gate gör så fina saker, har inget sådant själv...än!

  Jättefin sekretär! Jag har också trångt här hemma...idag hittade jag en underbar skänk för 200:-, men då måste jag slänga ut nåt annat för att få plats med den...

  KRAM, Jenny

  <3

  SvaraRadera
 6. Men tack så väldigt mycket för utmärkelsen!!
  Vilken svärmor du hade! Tänk vilken gåva att skriva ner saker som annars blir glömt och förlorat. Jag önskar mina föräldrar skriver ner sina minnen, de som upplevt så mycket med krig och elände. Annars går allt förlorat för jag minns inte alltid allt de har berättat.Mina mor o farföräldrars berättelser lever också bara vidare genom mina föräldrar. Sånt skall man tänka på i tid!

  Kram o Tack
  Liisa

  SvaraRadera
 7. Sockerksålen och gräddkannan är inköpta i sommar under vår semester i Italien.....

  ha det gott, kram!

  SvaraRadera
 8. Back again! Thanks for your lovely surprise! I'm proud to get an award from you! You did some lovely shopping, I like the pitcher and the other green gate stuff. And those drawers and contents are to die for!
  Chat soon!

  SvaraRadera
 9. GOd Morgon, vilken vacker sekretär ni har fått tagit över och vad roligt att den är gjord utav en släkting. Björk är ju så vackert. Så gulligt av din svärmor att berätta en historia om varje sak. Ha en bra dag och Grattis förresten, Linda var givmild mot mig med, kram Viola

  SvaraRadera
 10. Vilken fin sekretär! Och va trevligt att din svärmor hade märkt allt i den! Aha, du har varit på Gruvgatan och fyndat: ) Kannan är jättefin, de har ju mycket reavaror just nu, gäller att passa på! Mari.

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig liten kanna! Håller med om att den var verkligen sööt.
  Sekretären är också jättefin...
  Och grattis till din utmärkelse!
  Kram
  marie

  SvaraRadera
 12. TACK! Ha en fin dag du också vännen!

  : )

  KRAM, Jenny

  <3

  SvaraRadera
 13. Vilka fina saker från Greengate och härligt med den ärvda sekretären och att det finns minneslappar där oxå! Kram :)

  SvaraRadera
 14. GRATTIS till utmärkelsen! Så jättefina saker du visar! Sekretären är ju fantastisk och tänk vad en sån kan rymma!!

  Ha en skön helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 15. Vilken otroligt fin sekretär.Förstår att den är värdefull för er och extra roligt att den är tillverkad av en släkting till din man.Kannan du köpte på Gruvgatan är jättefin också.
  Ha en skön helg!
  Kram/Gunn

  SvaraRadera
 16. Tack för dina värmande ord o varmt välkommen tillbaka.
  Hoppas du får en riktigt gó helg.
  Kram Betty !

  SvaraRadera
 17. Vilken svärmor!! Så perfekt organiserat av henne. Tänk om alla tänkte som hon och gjorde det lite lättare för oss som kommer efter att veta var saker och ting kommer ifrån, eller foton.
  Hoppas du får en bra helg.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 18. Visst är det svårt att hinna med bloggandet nu när allt rullat igång igen. Det får bli när man har tid. Vilken tur att du hittade så fina saker på rea. Gillar också Green Gates saker. Har spanat in flera saker i deras höstkollektion.

  Ha en bra helg!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 19. Ååååh, den Green Gate muggen er sååå fin (jeg har hatt den på min ønskeliste leeenge). Fikk du virkelig den på salg? Puten er nydelig, den også. Jeg er så glad i disse fargerike tingene fra Green Gate, og nå som det er høst og kveldene mørkere, har jeg behov for mer farger igjen, etter (for meg) nokså hvit tilværelse i sommer.

  SvaraRadera