Sidor

torsdag 15 januari 2009

I tisdags vilade jag hjärnan med att gå lös med en kofot, jag ska bara göra det här inlägget sedan ska jag fortsätta, jag har hittat en liten skatt i vårat hus nämligen som jag håller på att plocka fram, fortsättning följer....Men igår var jag inspirerad och slutförde en tavla som jag ska lotta ut bland de som kommenterar nu i januari. Så här ser den ut...
Tuesday I rested my brain by braking loose with a crowbar. I will finish this post then I will go and brake loose again. There's a little treasure that is found in this house...to be continued....But yesterday I finished a little painting I have made for this month give away. This is how it looks.
Jag vill hemskt gärna höra lite kommentarer och tolkningar till den här tavlan och jag hoppas verkligen att det finns någon entomolog bland mina läsare. Sen var jag bara tvungen att fortsätta med ett halsband jag har gått och grunnat på. Jag har använt ett halsband, en gammal gulddoublé klocka och en manshettknapp.
I would be glad if you give comments and conclusions on this picture. And I sincerely hope there is at least one enthomologyst among the readers. After this I had to continue with a necklace I've been thinking of doing for a while. I used an old necklace, an old goldcoated clock and a cuff link.
Först hängde jag en kristall längst ner men idag fick jag lite hjälp på jobbet med både smakråd och att borra hål i manschettknappen. Till sist tänkte jag bara visa vad Ullis fick av mig.
At first there was a crystal in the end of the watch but with som help with my workmates I put the cufflink there instead. Just one thing before I end. This is what Ullis recieved from me.

Lite vintage collage och hemmagjorda tvålar med lavendeldoft. Ha en trevlig helg alla! Some vintage collage and homemade lavenderscented soaps. Have a nice weekend you all!

18 kommentarer:

 1. Hoppsan, kofot .... Det låter spännande! Vad kan det vara för "skatt"?
  Kramiz Eva Linnea

  SvaraRadera
 2. En skatt det låter verkligen spännande..!

  Tavlan är SÅ fin tycker jag, likaså halsbandet...och allt annat du gör också för den delen..!

  : )

  KRAM, Jenny

  <3

  SvaraRadera
 3. Vad har du hittat för en skatt? Nu blev jag nyfiken. Tavlan blev jättefin, liksom halsbandet. Håller på som bästa att klurar på vad jag ska ha de fina sakerna som jag fick av dig.

  Kram Ullis

  SvaraRadera
 4. Här har du en entomolog!! Jag försöker dock hålla det hemligt så säg inget till nå´n. Jag är en seismolog också, en sån där som tar isär ihopvuxna tvillingar. Sen, på fritiden är jag en kosmolog och lyssnar på Di Leva...för det mesta är jag en skitsnackolog, men det visste du garanterat redan...

  10-4, over and out...ses imorrn!

  SvaraRadera
 5. Rödbandad dödgrävare -en bagge som äter (upp) andra döda djur..."..ej sällsynt vid smärre kadaver, såsom fåglar, möss od." står det i min insektsbok jag fick på 6-årsdagen..Ännu ett fint alster från dej!!Kram//Eva

  SvaraRadera
 6. Man blir alldeles lyrisk när man går in här hos dej och ser all kreativitet , underbart och inspirerande !!!
  Men vad rädd om dina skatter till händer när du håller på att "kofota" , så du inte kan skapa så ljuvliga saker sen ;-)
  Trevlig helg /Lotta

  SvaraRadera
 7. Mmmm I know an ant and a mosqeeto and that is about it, oh and a ladybird of course! I tried to help you though; I tried to google images. The dutch word for this kind of insect is a 'tor' and what do you think? I ended up with a thousand photos of the Brandenburger Tor in Berlin, :-(
  At least I tried...
  I love that you are so busy. Nothing has come out of my hands yet, but this weekend I'm going to craft too. Your necklace, your painting...all is gorgeous! I kept your little spoon with the crystal on a key on my cupboard. I'm still enjoying it!

  SvaraRadera
 8. Jag har aldrig provat på att spela cello, bara blockflöjt & fiol, men lärde mig aldrig riktig att spela efter noter dessvärre... Jag vill köpa en gammal tramporgel eller ett piano, egentligen vill jag ha båda delar, men det har jag inte plats för..!

  KRAM, Jenny

  <3

  SvaraRadera
 9. Är han inte rolig den där Johan?
  Man kommer till jobbet trött och grå och får läsa en sådan kommentar. Den lyfte min dag fullkomligt! :-)
  Folk kanske undrar varför man skrattar och gråter på sitt kontor. /linnea-maria

  SvaraRadera
 10. Jaha, du hade redan fått svar på va kusen var för något så då fortsätter jag bara med att säga : trevlig helg!

  SvaraRadera
 11. Hemkommen ifrån föreläsningar om kalk & byggnadstekniker & nästa gång ska vi besöka Lim & Handtryck!!! Ska bli så spännande.

  SvaraRadera
 12. Vilka fina saker du skapar...vad kreativ du är!
  Låter spännande med fyndet du gjort...blir väldigt nyfiken på att få se vad det är.
  HA det gott!
  Kram/Gunn

  SvaraRadera
 13. Oj oj en Kofot....ja det är härligt att gå lös med en sån!!
  Vilka fina Prylar du fixar med men det har jag väl sagt förr!!
  Du är det ok att jag Länkar till dig från mig?

  Kram kram och ha en bra helg!!

  SvaraRadera
 14. Duktig är du. Jag ser en dödgrävare jag.:-)

  SvaraRadera
 15. TACK vännen!

  : )

  Önskar dig en fin ny vecka!

  KRAM, Jenny

  <3

  SvaraRadera
 16. Nu blir mam lite nyfiken kan man säga!!

  Underbar bilder du visar!!

  kram på dig
  a-C

  SvaraRadera
 17. Hmmm, jag blev tvungen att googla på entomolog så nu vet jag. Tavlan är iallafall läcker. Och den rosa tavlan med "handtag" är bara såå söt.Halsbandet med klockan är jättefint med.Kan det vara en tegel eller timmervägg du kofotar fram? Kram Katta

  SvaraRadera
 18. Jag känner att det är något som kryper på mig... usch! Det är ju den bilden jag använder, (med tjejen alltså, inte baggen)och baggen är väldigt nära ansiktet...iiih
  Kram
  Marie

  SvaraRadera