Sidor

tisdag 9 mars 2010

Det underbara ljudet av takdropp

Tänk att man kan bli så glad av att se asfalten titta fram under snön. När solen värmer så kommer doften av varmt och torrt grus in i näsan, det är en sommardoft tycker jag.
Den här gamla klockan hittade jag i Johans flyttlass, den kommer visst från en släkting som hette Konrad. Han rökte pipa så jag fick jobba ganska mycket för att få bort den gula hinnan. Såpa är bra mot sånt. Klockan har ett frenetiskt tickande och ändå går den för långsamt så den får hänga som dekoration på väggen.
My face is smiling when I see the ground for the first time. Yes the snow has covered everything. It's a nice smell when the sun warming up the dry gravel, its one of the summer scents. This old clock was found in Johans stash of moving things. It's from a long gone relative named Konrad. The clock works to slow but the ticking sound is too frenetic so it is only used as decoration in the kitchen.

Något den där Konrad tog med sig i graven var hans kunnande i grönsaksodling. Han exprimenterade fram egna potatissorter och odlade egna frön. Tänk om man hade fått träffa honom, eller åtminstone fått testa en fröpåse. Det börjar klia i mina egna odlarfingrar nu. Jag har beställt frön från Runåbergs. Jag har ganska mycket frön sparade så det blev 'bara' 200:-.
Something that Konrad didn't share to the living was his knowledge in growing vegetables. He tried to grow his own kind of potatoes and other seeds. I wish I could have met this person or at least get over one of his seeds. I'm eager to start this season now.
Nu ska jag ta och stänga av här för att försöka vara lite kreativ också. Jag har haft mina projekt liggande alldeles för länge. Ha det fint så länge.
I have to close down my laptop now to start with some creative projects I haven't touched for a good wile. Take care!

9 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med takdropp! Lite för härligt blev det dock här för en stund sedan då all snö rasade från taket på framsidan och klöv syrénträdet mitt itu! En hel del snöskottning blev det också. Ha det gott!
  Kram Anki

  SvaraRadera
 2. Ja, älskade. Du hade haft mycket att diskutera med Konrad! Jag saknar honom verkligen!

  Åh, jag ser verkligen fram emot att få se dina grönsaksland ta form! Om bara plusgraderna kunde infinna sig och dessutom stanna så vore det bra! Tänk att kunna vara ute utan att behöva klä på alla så väldigt! Jag längtar tills vi kan äta ute, grilla, slå mygg och gå i gräset! Jihooo!! Vi har ett hus!!!

  Älskar dig!! <3

  SvaraRadera
 3. Å snart är det frö-dax! Och takdropp, så härligt, fikade ute i snödrivan idag och solen sken- lycka!!!

  Vilket läcker pastellfärgad klocka och vackert zinkfat!

  Mari, ny adress, fd guldkant på livet.

  SvaraRadera
 4. Takdropp...?! Här forsar det som niagarafallet :-) Härligt !

  SvaraRadera
 5. Åh det är skoj med takdropp men jag kommer ändå sakna snön.....
  vilket himla fint Hjärta.....har du gjort det själv?
  Kram anki

  SvaraRadera
 6. Hej söta du!!

  Här inne är det alltid lika mysigt!! =)

  Önskar dig en underbar helg med mycket mys och bus!!

  kramelikramis

  SvaraRadera
 7. Hi...dåvet jag nog vem du skickade till...såg en det på Vita Gåvor.... De har mycket fint på Åhlens, jag handlade där till min hemlige vän (och mig själv :D )....

  Nu börjar det verkligen kännas så att våren är på väg, inte så mycket takdropp hemma medn tillräckligt på jobbet, både inne och ute....

  SvaraRadera
 8. Godmorgon Linnea!
  Vilken underbart söt liten klocka. Så synd att Konrad inte lämnade sina kunskaper om fröer och odlingar vidar.
  Men du fixar säkert egna varianter.
  Ha en riktigt skön helg
  Kram Eva Agnes

  SvaraRadera
 9. Hejsan,
  Jo, takdropp är kanon. Såg att du gillade Sagan om ringen så jag var ju bara tvungen att kolla runt lite på din blogg. Kan säga att jag återkommer.
  Sparar också mycket frö, så i år köpte inte jag heller så mycket, men det lär bli hur mycket plantor som helst över, som alltid:)
  Ha det bra.
  Camilla

  SvaraRadera