Sidor

torsdag 12 maj 2011

Work a lot, eat a bit

Tack för er rara kommentar ang föräldrarskap. Jag hoppas att det jag gör för dem hjälper. I allafall så är Tuli inte en av mina söners riktiga namn, jag bara kallar honom så, eftersom han egentligen är en skogsalv.
Just nu är det hårt arbete i studion för att hinna sno ihop lite smycken och annat till bakluckeloppisen. Det här är det enda jag har åstadkommit så långt. Men jag ska sälja lite blommor också.
Thank you for the sweet comments regarding my motherhood. I really hope that my actions will help them. By the way Tuli is not one of the sons name, I just call him that, he's actually an elf from the forest. Im working hard in my studio now creating some jewelery and other things for the car booth, so far I've only ended up with this. But I will sell some flowers and plants as well.
Men ibland behöver man vara lite egoistisk också. Det här halsbandet är inte klart än (till mig) jag tror jag ska flytta prisman osv.. Jag har bara använt gamla saker förutom ett av hängena på nyckeln.
Sometimes I have to think of myself when I make jewelery. This necklace isn't ready yet, I think the crystal needs to be moved, and so on. It is all made of vintage findings except for one of the danglings on the key.

Alla som visar sina pysselhörnor har allt på rätta stället. Det är helt omöjligt för mig att hålla. Men jag funderar starkt på att ordna allt i små lådor som kan vara lättöverskådligt.
Everyone that shows their creative spaces have everything in its right place. For me it is impossible. I really have to consider this, arrange it in boxes or something.....

och på tal om att använda gamla saker så kan man ju återanvända maten också. Gårdagens rester blev en frittata blanda i ägg ost och korv och swosh in i ugnen. Ibland har jag pajdeg i frysen för sådana tillfällen för att göra en paj eller piroger av rester. Blev ganska gott faktiskt.
Since I like to recycle old things I can mention that food is one of those things that can be recycled or how to call it. A frittata from yesterdays leftovers with some egg, cheese and sausage added, then throw it in the owen for 20 minutes. Tasted nice. I use to have dough for eventual pie baking in the freezer (another tip for reuse leftovers)

Nä nu ska jag åka ut i skogen med en av älvorna. Now I'm off to the forest with one of the elves.

8 kommentarer:

 1. Full fart hos dej som vanligt -vilken aktivitet! Lycka till med loppisen/ Eva

  SvaraRadera
 2. Hoppas du hinner få ihop mycket till loppisen. Men med din fart skall det nog gå.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Du gör så vackra saker, härligt med folk som är kreativa!

  Jag behöver också gå ned i vikt...skulle behöva gå ned så mycket som 10 kilo.
  När jag började äta B12 & Folsyra, gick jag snabbt ned 5 kilo, men nu har jag gått upp en del av dem igen...men jag äter & dricker rätt mycket skräp å andra sidan...

  KRAM, Jenny

  SvaraRadera
 4. Så trevligt att ha ett barn som tillhör skogens väsen, det är nog några som har den förmånen tror jag.

  Fina grejor du gör som jag antar du ska ha med på bakluckeloppiset nästa helg, hade jättegärna varit med där, men mitt goa barnbarn har födelsedagskalas då, så det går naturligtvis först.

  Ha det gott nu när allt är vackert och fint i naturen. Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 5. Så mycket fint du har gjort! Och så skönt att se, att det inte bara är hos mig det ser ut som skrutt med alla småprylar man har när man pysslar :))
  Kram
  Marie

  SvaraRadera
 6. Nog har jag kanske lite ordning på mina pärlor sorterade efter färg, kedjor, lås, vajrar, länkar, berlocker o.dyl. Men det är när jag plockat undan, är jag mitt i kreativiteten så är det grejer överallt=) Kul med loppis!!! Hoppas att det kommer att gå bra!

  Ha en fin kväll och en underbar fredag!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 7. Haha..du skulle se min verkstad.. fullständigt KAOS! försöker organisera mig nångång i månaden..men efter en dag eller 2 så är det likadant igen.. =D

  SvaraRadera
 8. Jag har bara till hälften ordning på mina skapargrejjor resten är i såna burkar och lådor man inte ser vad som finns i så det blir bara svårhittat. Vet presis hur jag vill och borde ha det men utrymmet är inte allt för stort här. Kul att du har en skogsalv därhemma här har jag både en alv och en älva ;) lycka till på loppisen. Kram Katta

  SvaraRadera