Sidor

lördag 21 maj 2011

World goth day

Det kanske inte har lyst igenom så mycket här i bloggen, men jag klär mig helst i svart och lyssnar på gothmusik. Jag har alltid tyckt att melankoliska texter och musik i moll alltid har berört mig djupare än glad pop. Så det här intiativet tyckte jag var kul.
It maybe hasn't been visible in this blog, but I prefer to dress in black and listen to goth music. I always been more fond of lyrics of melancholy and sad music rather than catchy pop music. Music in moll tones touches me deeper. So this event amuses me a lot.
Som vuxen med karriär och familj så kanske man inte kan vara hur extrem som helst, och vill inte det heller. Men imorgon ska jag fira genom att klä mig extra fint; i trasdockeklänningen och dreads och vara stolt för den jag är. Det enda partyt jag ska gå på är pappas födelsedagskalas. I dalarna där jag bor är det tyvärr alldeles för mycket kurbits o knätofs (vilket iofs är fint), så är det någon som har något tips om goth-evenemang här i krokarna så skulle jag bli glad.
As a grown up with career and family I might not be able to dress extremily, and I might not want that either. But tomorrow I will celebrate this day by wearing my ragdoll dress and my dreads and be proud for who I am. But the only party I will attend is my father's birthday. In dalarna were I live there is too much folk music and kurbits (well thats nice too), so if someone had a tip about goth events around the corner I would be more than happy.

källa Tumblr
Jag har alltid kännt mig udda, i vilket sammanhang och sällskap jag än är i, jag tycker att jag har svårt att smälta in trots att jag har lätt att få kontakt med andra människor. Det är alltid nåt som sticker ut hos mig. Går man sen med ett bedrövligt självförtroende så har man automatiskt UFO-stämpel i pannan. Tur att man har en trädgård....
På eftermiddagen idag kom jag äntligen ut i trädgården. Jorden ligger än så länge ganska naken, men fröna ligger där och gror.
I always felt strange, in whatever company or context I'm in. I feel I don't fit though I have very easy to get in contact with people, there is always something odd with me. Add an lousy self confidence and there you have the letters ufo written on the forehead. I'm lucky to have my garden....
In the afternoon this day I had the time at last to put some more seeds in the ground. You can see on the pictures below that the soil is naked, but there is little seedlings in there.

Det miserabla är mitt lilla krig mot några jävla jordloppor som knappt syns men de dödar alla kålplantor. Jag försöker med det tunga artilleriet; aska och chilivatten, men som ni ser på bilden så känns det ganska hopplöst. Jag har några få frön av en sällsynt kålrot som heter Vit bjursås, en fantastisk delikatess. Fixar jag inte det här nu så vet jag inte vad jag gör :(.
The most miserable right now is some soil-fleas that eating up my cabbage plants. I trying with some heavy weapons like chili water and ash, but as you se on the picture below it feels hopeless. I have some seeds of a very very rare swede called white bjursås, it is a fantastic delicacy. If I don't fix this trial now, I really do not know what to do :(


 Nu ska den udda fågeln ha en lugn lördagkväll och surfa vidare. Kram!!
Now it's time for this odd bird to have a calm saturday evening and surf along the internet. Hugs!!

10 kommentarer:

 1. Inte udda, UNIK! Och det får man vara, det är tom inne ;)Vill se en bild på "trasdockan" sen. *kram*

  SvaraRadera
 2. Jag vill också uppmärksamma morgondagen, passande nog så ska jag till ett ställe som heter Svarta bergen..!

  ; )

  KRAM, Jenny

  SvaraRadera
 3. Aha, men då vill vi se dig i klänningen i alla fall :) Kanske live någon gång. Och ang konvaljerna...jodå, på en del ställen blommar dom, på andra är det bara knopp. Och violerna är ju vilda... har dock några vita, nästan ljust ljust blå som kommer och går i en rabatt. Doftvioler...är dom perenna? måste googla! :)

  SvaraRadera
 4. Hit ska jag:

  http://www.svartabergen.nu

  Det är världens största dagbrott för svart diabas, jag har varit där tidigare, men det var flera år sedan.
  Vi ska ha en bilträff där imorgon.

  PS. Jag tycker att Dalarna är helt fantastiskt! DS.

  KRAM, Jenny

  SvaraRadera
 5. Va spännande med försäljningen, vart ska du ha den? Skulle va kul med bild på dig med dina dreads och härliga kläder i en samling med knätoffsar , Hihi..
  Ha en fantastisk dag! =)

  SvaraRadera
 6. mmmmmm,,,,,,här får man lära sig lite nytt :)

  P
  A
  R
  T
  Y
  T

  fortsätter..
  VÄLKOMMEN :)
  Håkan

  SvaraRadera
 7. Detta är ett allmänt meddelande till alla bloggläsare i Falun/Borlänge med omnejd. Ville bara berätta att det blir en STOR bakluckeloppis på regementet i Falun nu på lördag den 28 maj, kl 10-16.

  Det blir drygt 60 stycken försäljare och det kommer även finnas försäljning av hembakt bröd av fd ägaren av Cafe Bagastugan, Lisbeth.

  Välkomna att fynda!!

  SvaraRadera
 8. Älskling!! Jag älskar dig precis som du är! För mig är du det bästa som finns, den vackraste som finns och den snällaste och underbaraste som finns!

  Tack för att du är den du är!!

  Puss puss!!

  SvaraRadera
 9. Hej rara du,
  Tack för din hälsning.
  Jag ser att du också är en kreativ varelse, härligt, kan inte få nog av sådana människor.
  Vad jobbigt med sådana kryp i trädgården, ifjol hade jag en mördarsnigel i trädgården som käkade upp en del, gud vad less man blir, men men. Ärligt sagt hade visa kryp inte behövas finnas på jorden, enligt mig.
  Njut du av din lilla paradis där och ha det gott.
  Varm kram
  Gerda

  SvaraRadera
 10. Kul att jag kunde tipsa om hennes blogg då..!

  : )

  Jodå, det skulle helt klart funka med Steampunk till hennes stil, jag gillar när det är en härlig blandning av allt möjligt, och framförallt att inredningen är personlig!

  KRAM & trevlig helg på dig!

  /Jenny

  SvaraRadera