Sidor

måndag 1 september 2008

Dags att boa in sig / Time for cocooning

Luften är klar och kall. Det är hög tid att se över sitt hus inför vintern. I helgen köpte jag tätningslister och material till vinterbur åt kaninen. Jag hade tänkt hinna sätta i vinterfönster men längre än så kom jag inte. Vi hade tänkt åka och plocka lingon men det blev inte heller av.
Färgerna i hemmet ändras till lite dovare skala. Jag har bytt ut klädseln i soffan till originalklädseln men lagt till lite House Doctor kuddar och ett överkast för att skydda dynorna.

The air is clear and cold. Its high time to overlook the house for winter. This weekend I bought weather strips for windows and material to build a winter cage for the rabbit. I was planning to put in the winter-windows and go for lingonberry picking but the time wasn't enough. I've change the colourscheme to a bit dull. I changed the cover on the sofa to the original, except for two extra pillows.
Hörnet jag brukar visa har fått lite flox och malört i en vas.
The corner I use to show got a vase with phlox and sage.
Det blev inte att måla besticklådan, den är bra som den är. Den nötta ytan skulle försvinna om jag målade över, jag lade bestick och vita servetter i. Om jag hittar något gammalt salt och pepparkar så ska de få plats här.

I never painted the cutlery box, it is good as it is. The soft worn surface would be gone if I painted it. I put knives, forks and white napkins in it. If I find some old salt and pepper pots they will have a place here.
Jag var ute i skogen igår och hängde ut 9 st kontroller, gick vilse trots karta och kompass, men ingen björn i allafall. Nu har jag bara 14 st kvar före torsdag. Sen ska de tas ner också...

I was out in the forest yesterday to mark out the chekpoint for the training at thursday. I finished 9 checkpoints, but I was lost for a while though I had a map and compass, no bear in sight though. Now there's only 14 left, and then I have to take them down again...

11 kommentarer:

 1. Up here last weekend it was summer! Finally! I do hope it lasts a while. I'm not in the mood for winter, but who asks??? You have a lovely room.

  SvaraRadera
 2. Besticklådan är så fin som den är, bra du inte målade! Och ditt rum med soffan och det runda bordet är så snyggt! Mari.

  SvaraRadera
 3. Ser jättefint ut, jag har ett vitt bord som är nästan likadant som ditt..!

  KRAM & ha en underbar vecka!

  /Jenny

  <3

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Vilken vacker besticklådan och tack för dina rara ord......

  Så vackert du har det!!!!!

  Lycka till inne hos mig!
  MiaMaria

  SvaraRadera
 5. Så mysigt du gjort. Tur att du inte träffade på någon björn. Vi har lite funderingar om det kan var en sådan som varit på vår gård i natt. Hittade en del spår. Antingen en björn eller en grävling, och katten som var ute hela natten, hu. Skulle vara roligt att höra var du tror att jag bor. Visst är det skönt att inte bo i storstaden.

  Ha en bra vecka!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 6. Du har så städat o fint! Har inte orkat ta tag i det riktigt än, får bli till veckan istället... Fast det är ju det här som är så bra med blogg: man kan städa ett litet hörn och fota (hos mig är resten ett enda kaos med alla egna o andras ungar,leksaker, katter o damråttor!)
  Ha det bra!
  Liisa

  SvaraRadera
 7. Hejsan, visst är det mysigt att ändra färgskala inne till hösten, gör likadant. Besticklådan är ju så vacker och ska så klart behållas som den är, ha en bra dag, nu ska jag ut i ösregnet med labbe, kram från VIOLAN

  SvaraRadera
 8. Hejsan, visst är det mysigt att ändra färgskala inne till hösten, gör likadant. Besticklådan är ju så vacker och ska så klart behållas som den är, ha en bra dag, nu ska jag ut i ösregnet med labbe, kram från VIOLAN

  SvaraRadera
 9. Åh vad fint du har...exakt likadant vardagsrumsbord som jag!

  Skönt du klarade dig ifrån björn, det är därför jag inte klarar av att gå i skogen..

  Kram Linda

  SvaraRadera
 10. ...kikar in i ditt vackra rum igen! Nje, anledningen till jobbsöket är att jag skulle få jobba mindre och vara hemma mer, hur knäppt det än låter men med 3 ( egentligen 4 arbetsplatser på timmar) finns det mycket jobb men det är oroande och jobbigt så därför sökte jag ngt som var fast, åtminstone för 50%, så kan man komplettera med det andra i stället... Ha en fortsatt fin höstvecka! Mari.

  SvaraRadera
 11. Hi Linnea-Maria

  Your livingroom looks warm and cosy
  I like it very.
  Here in Germany rains alldays and it's cold.Autumn is here.
  I wish you a wonderful weekend!!!!
  Hugs, Regina

  SvaraRadera