lördag 24 september 2011

It's all about tomatoes

Torsdagen vi åkte till Danmark var uttröttande. För att hinna med allting vi skulle så var jag vaken nästan ett dygn. Flyget ner till Danmark, åkturen till företaget och arbetet där gick smort. Men resan hem, stor suck. Ett inställt flyg, ett försenat flyg, ett ombokad flyg som vi missade och ett ombokat flyg som tog oss hem. Ovanpå det 2 obrukbara kreditkort. Tack och lov hade jag en kollega med mig med kreditkort. Man kan ju undra om de vågar släppa iväg mig ensam nästa gång.
Så tomaterna då, det blev massor. Här ligger de och lapar sol på fönsterbrädan.

 That thursday we went to Denmark were so exhausting. To be able to keep up with everything we should do I was awake almost a full day. The flight down to Denmark, trip to the company and the work there went well. But the travel home, sigh. One disabled flight, one late flight, one flight that were re-routed and missed, and at last another re-routed flight. On top of that two disabled credit cards, so thankfully I have a colleage with me with a working credit card. Will they ever dare to let me alone on a buissness trip after this?
Now on to the tomatoes. I got a lot of them as you can see. Here they are on the windowsill to let the sun sweep over.
Av de små röda tomaterna blev det låtsas-soltorkade tomater.

I made semi-sundried-tomatoes ( in the owen) of the small red ones.

De mer matiga rysska bifftomaterna fick bli krossade tomater. Dessa är bra mycket bättre än de man köper på burk. De är skinnfria och utan kvist och mindre kärnor. Jag gjorde min favvo tomatsoppa av en butt tomater. Man kokar dem tillsammans med en kopp grädde och en kopp vitt vin, finhackad basilika, en nypa socker och salt och svartpeppar. Efter 10  minuters puttrande så mixas soppan slät, enkelt och gott.

The chunky russian tomatoes was peeled, crushed and put in the fridge. These are far better than the ones you buy in can. No peels, twigs and less seeds. I made my favourite tomato soup with one bin of these.
Boil the tomatoes with a cup of white wine, a cup of cream, a tablespoon of minced basil, some garlic cloves, a pinch of brown sugar, salt and pepper, add more tomatoes or water if you feel. Boil for 10 minutes and mix the soup. Very simple and tasty.
Jag googlade fram lite grön tomatketchup recept och blandade ihop dem till ett eget. Det smakade gott ända tills jag hade i socker då en metallisk besk smak framträdde. Jag försökte rädda det med mer socker men det blev bara värre. Jag var på väg att slänga alltihop men testade med ganska mycket salt och det hjälpte lite grann. Nu har jag lärt mig läxan.
Imorgon blir det konsertdag. Vi ska till Stockholm och se Edguy, ett av Johans favoritband. Vi ska ha med oss vår goa kompis A-L också. Det blir kul.

I looked for some recipes on the internet for green tomato ketchup and mixed them all and made my own. It tasted nice, until I made the bad mistake to add sugar. A metallic bitter taste occured and got worse after adding more sugar. I was about to throw it all away but it was saved with lot of salt.

Tomorrow will be a concert day. We will go to Stockholm and see Edguy, one of Johans favourite bands, and we will have our lovely friend A-L with us. That will be fun.

2 kommentarer:

  1. Vad jobbigt med så mycket
    strul med flyget..!

    : (

    Jag ÄLSKAR tomater!!!

    : )

    KRAM, Jenny

    SvaraRadera
  2. Låter som om allt inträffade som kan inträffa. Hoppas du haft en lugnare helg! Ha nu en fin vecka!
    Kram Pia

    SvaraRadera