Sidor

tisdag 28 augusti 2007

Auktionsfynd och renovering

Här är ett litet smakprov av vad vi kom hem med från auktionen.
De här trädgårdsstolarna tyckte jag var så charmiga, en blandning mellan pall och stol, det där lilla ryggstödet fungerar som bärhandtag när stol-pallen är ihopfälld. Maken började buda innan jag han börja så han fick betala dem. Ovanpå ligger ett örngott som fanns med i en låda med textilier jag ropade in, bara en av dukarna var värd priset på lådan.

Sen kom jag hem med en snurrpall med svarvade ben som ska stå i hallen, en lavoar med marmorskiva som jag ska måla först, en låda med pressglas, en liten cykel till Tuli. Och så ropade maken in en gammal låda med sockerhacka som var mer shabby än chick, med den stående kommentaren "kan vara bra å ha". Lavoaren visar jag senare när den är färdig (det kommer nog att dröja). Här får ni se vad jag gör "annars".

Snickrar... Fönstren i verandan var så dåliga (pga fusk), så jag måste byta ut bottenstycken på nästan alla. Tur att jag är rik på glas och bågar, jag slaktar några och använder som material. Profilen stämmer inte riktigt men jag tror det knappt märks eftersom jag ska ha pelargoner i vägen :-) . Ni ser den skruttiga biten till vä. När jag berättar för en del människor att jag renoverar fönster så får jag frågan om det egentligen inte är min man som gör det mesta, både från män och kvinnor. Jag blir bara såå TRÖTT!! Bara för att jag är kvinna så ska jag helt plötsligt bli handikappad när det gäller såg och hammare? Sanningen är den att jag är bra på saker som kräver ett j-la tålamod och petighet och min man är bra på att spika lite större grejer (det är jättedrygt att spika panel). Nåväl resultatet ser ni nedan...


Man kan ju inte bara visa en tråkig fönsterkarm utan att dekorera lite. En död fjäril och en trädgårdssnäcka. Färgen är Ottosons vita linoljefärg med lite kimrökssvart i så att den blir blå-grå (favoritfärgen).

17 kommentarer:

 1. Kul att hitta så fina saker. Kramis

  SvaraRadera
 2. Visst kan kvinnor också, du är duktig iallafall! Blir spännande att se hur du får till alla dina fynd! Kramis!

  SvaraRadera
 3. Tack för besöket hos mig. Vilka fina pallar du har kommit över, har aldrig sett den varianten förut.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilka fina saker ni fyndade på auktionen :) Visst är det trist när folk tror att man inget vet och inget kan när det gäller hus och renovering. Jag är en sån som gör det mesta också, men vissa behandlar mig som om jag inte ens orkar dra en skottkärra :) Fönstret blev jättebra! Jag tror inte heller att man tänker på profilen, hur många studerar den ingående. Både jag och min man är såna som köper för att det kan vara bra att ha :) och inte heller kastar något hehehe vi har rätt ont om utrymme om jag säger så ;)
  Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Vilka fynd.
  Kul att du är så händig. Själv renoverar jag också fönster men inte på din nivå. Jag skrapar rent oljar målar, det är mitt jobb. Maken kittar.. Har gjort 9 enkel fönster i sommar som ska sitta i vår paviljong. Slitigt!
  / Maria

  SvaraRadera
 6. Bra jobbat! Det är klart att det går utmärkt att dundra på med hammare, såg och diverse maskiner som kvinna! Jag gör mitt bästa för att föra detta förhållningssätt vidare och "visa vägen" för min tjej. Hon skall se att mammor/kvinnor/flickor kan göra ALLT de vill...precis som pojkar! Det är någonting jag ständigt bär med mig i bakhuvudet. Ibland går det åt skogen med mina projekt, men vad gör väl det? Genom att själv pröva lär man sig...framförallt att bli orädd att pröva på nytt igen...Känns det igen? Jag gissar det : ) Bra att du tar hand om de gamla fönstren. Fint blev det också. Jag skulle behöva lite av ditt tålamod, tror jag. HÄr skall det gå undan lite väl mycket ibland : )

  Kram.

  SvaraRadera
 7. Snygga trädgårdstolar/pallar och snygg färg. Visst är det kul när man kan fixa det mesta man vill göra utan att vänta på "hjälp" från någon man. Tyvärr kan väl rena råstyrkan sätta stopp för vissa projekt. Ha det gott i snickarboa.

  SvaraRadera
 8. Jag blir också trött på att folk inte tror att man klara av saker och ting... mitt måtto är att det är bara ens eget huvudet som sätter stopp för vad man kan göra och inte göra... fast i bland får man be om hjälp när det gäller ren rå styrka ;-)

  Du har blivit utmanad... kolla in min sida så får du se...

  SvaraRadera
 9. Vilka mysiga trädgårdsstolar!
  Tänk om min älskling kunde begripa charmen med det gamla ändå...suck...
  Det är klart att kvinnor kan!!!
  Själv är jag inte så snickarkunnig, men det beror nog mycket på att jag inte har tålamod... det ska gå undan om jag ska göra något;-)
  Kram/Birgitta

  SvaraRadera
 10. Hej!
  vad kul att du gillar mina madonnor! Madonnorna i gjutjärn har jag köpt i en affär som heter Landtlif i Röaby och det var et tag sen så de är slut där men kanske får de in mer har de sagt. Vet inte vart de säljs mer... Johhan Vintage har också en sån hon kanske har ett bättre svar än jag...
  Lycka till i din jakt!!
  Kram Ina

  SvaraRadera
 11. Vilka fina fynd du har gjort!..fint med möbeln mot den röda husväggen! :)
  /designe.blogg.se

  SvaraRadera
 12. Tack, för din otroligt fina kommentar. Den värmde verkligen. Kramis

  SvaraRadera
 13. Vad roligt att kunna göra sånt....om du har tid så är du välkommen till oss och våra gala fönster ;). Tack för din supersnälla kommentar hos mig. Kram Lisa

  SvaraRadera
 14. Förresten....håriga växter!? hm låter inte så gott :) kram

  SvaraRadera
 15. Pallarna var verkligen charmiga.
  Caroline

  SvaraRadera
 16. Va kul att du gillar att fixa gamla fönster. Jo det krävs ju en del tålamod, men belöningen kommer med resultatet:)
  Vilka vackra trädgårdsstolar!/Kram

  SvaraRadera
 17. Det var noen virkelig fine hagestoler dere fikk kjøpt på auksjon. Virkelig koselig gammel sjarm over de. Og så det gamle putetrekket også, alltid koselig med slike.

  SvaraRadera