Sidor

tisdag 7 augusti 2007

Före och efterbilder på huset

Jag har tidigare skrivit om vårat ruckel till hus som förvandlas till en pärla. Jag tänkte visa lite hur huset har sett ut och hur det kommer att bli. Det här är en efter- bild. Huset har håller på att återfå sitt originalutseende med liggande och stående fasspontpanel. Listerna är spårhyvlat och målat med vit linolje färg och så har jag blandat till en blågrå linoljefärg till fönsterbågarna (min favoritfärg). Den lilla hyllan under fönstret är för att våran katt ska kunna sitta där och jama när han vill in, annars skulle han hänga på fönsterbrädorna och klösa ränder i dem. Håll i er nu ska ni få se före-bilden. I början på 70-talet ville man vara modern och satte in mindre, kopplade fönster, där spindlar och andra kryp trivs mellan fönsterbågarna. Och så satte man på "underhållsfri" aluminiumplåt, som senare har fått svarta prickar av mossor.
Efterbilden är framsidan av köket och förebilden är norrsidan av köket.
De "nya" fönstren vi sätter in är gamla enkelglas med vinterfönster, alla säger att det är sånt jobb med sådana men jag fattar det inte, jag tycker det är mer jobb med de kopplade, då ska det dammsugas bort spindelväv och man måste hämta skruvmejseln och skruva för att öppna mellan bågarna och så måste man putsa 4 sidor istället för 2.
För jämviktens skull avslutar jag med en till mysig bild från Countryliving, samma hem som förra inlägget. Jag har hittat nya sängar men jag har inte råd att köpa dem, snyft. Jag hoppas hinna spara ihop innan de försvinner från antikaffären.

4 kommentarer:

 1. Jo, nog kan man säga att det var en stor förvandling - till det bättre *s*. Men inte behöver man skruvmejsel för att öppna fönster? Vi har bara någon "mojäng" i sidan på fönstret som man trycker upp och så öppnar sig fönstret. Fast, vi har väl lite "modernare" fönster kanske *s*. Annars förstår jag det där med att bara ha två sidor att putsa...
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 2. Kryddträdgården kommer att ligga vid rabarbern bredvid jordgubbslandet så jag kommer inte att beehöva gräva mer än för att flytta det som står där nu. Det (rosorna och irisen)ska stå i rabatter vid nya staketet på kortsidan av huset. Sen behövs bara ltie rensning och ev. jordförbättring så .... Däremot behöver vi gräva upp jordgubbslandet som är invaderat av envist rotogräs....:-(

  SvaraRadera
 3. Vad fint...


  Jo, jag säljer dem. Imorgon kommer det in fler i det tyget.:-)

  Kramis

  SvaraRadera
 4. Å vad fint ni gör med huset!

  SvaraRadera