fredag 17 augusti 2007

Dagens skörd och trädgårdstips

Det är värst vad jag bloggar...har man blivit beroende tro?
Jag har upptäckt en väldigt fiffig sak. Alla som odlar sallad, hör upp nu!
Jag odlar huvudsallad (batavia eller cos) för att jag tycker att den blir krispigare och så får man faktiskt "plocksallad" om man sår tätt och gallrar varteftersom det växer, nu har jag hittat ytterligare en dimension till huvudsalladens fantastiska egenskaper.
Istället för att rycka upp hela huvudet med roten så klipper jag av den och låter roten sitta kvar i jorden. Voila!

Ser ni här har jag klippt av två salladshuvuden, runt kanterna kommer nya skott fram som jag kan använda som plocksallad. En annan sort som jag tycker om men som är lite besk är raddichio. Det blir fina purpurfärgade huvuden med vita bladnerver, snyggt i sallad.


Idag har vi nästan varit självförsörjande på middagen om man bortser från vin, kött och smör. Potatisgratäng med egen potatis och lök, lövbiff, kryddsmör med egen vitlök, basilika och persilja, kokt egenodlad broccoli och en sallad med lite blandat från grönsakslandet. Det smakar såå mycket bättre!!

3 kommentarer:

  1. Du är så välkommen så...Kram

    SvaraRadera
  2. Hittade hit an en slump! Jag förstår det gosa med att äta ditt egenodlade, jag har också lite eget att äta. SKa testa ditt salladstips nästa år (i år har jag plocksallad)

    SvaraRadera
  3. Roligt att kunna odla...i min trädgåd trivs mördarsniglarna så de skulle nog bli glada om jag började plantera sallad åt dem..hi hi...Ha det gott! Kram!

    SvaraRadera