Sidor

fredag 31 augusti 2007

Utmaningen och slut på sommaren

Det känns så vemodigt och ledsamt. Det har varit frost tre nätter i rad nu. Hade jag haft åtminstone två veckor till så hade det blivit lite bättre skörd. Mangolden hann jag inte plocka bland annat. Jag tog faktiskt en bild på grönsakslandet sista kvällen före frosten.
Under tunneln växer fin fin broccoli. Pyramiden med rosenbönor är inte vacker längre, frostade bönplantor blir svarta.
Men sen har jag blivit utmanad av Jenny som har bloggen http://taklyft.blogspot.com/. Jag ska rada upp 8 vanor och ovanor. Jättesvårt för jag är ingen vanemänniska...
1. Jag äter alltid frukost, helst långsamt i lugn och ro, med morgontidningen. Ni kan ju tänka er hur ofta det händer med tanke på att jag har dagis och skolbarn.
2. Jag samlar. Vad det varierar. Just nu är det möbler o.a inredning före 1950 (antikt). Sen samlar jag pelargoner och saintpaulior (tantblommor) och grönsaker (att odla).
3. Jag motionerar. Helst en löptur i skogen. Det blir inte ofta och jag har sällan tid men jag försöker ta mig tid. Jag orienterar med min son, då får man springa för han är snabb.
4. Jag äter för mycket! Vilket gör att motionen behövs. Jag älskar god mat och då äter jag för mycket. Fin choklad, årgångsvin, gamla ostar o andra delikatesser.
5. Jag läser allt. Från innehållsförteckningar på matförpackningar till tekniska rapporter och tegelstensromaner, det är som ett sjukligt behov. Vilket leder till att jag är ganska allmänbildad. Mamma tycker att jag föreläser ibland (kanske skulle jobbat som lärare...) och säger att jag låter som morfar.
6. Jag suckar. Allra helst när jag tycker något är jobbigt och tråkigt. Då går jag runt och suckar och svär lite tyst. Nu skulle nog mina arbetskamrater nicka instämmande...
7. Jag startar alltid en massa projekt. Jag vill lära mig något nytt hela tiden och jag vill hålla på med en massa så jag har oftast alldeles för mycket att göra (till anhörigas förtret). Allt från att läsa kurser på högskolan till att sätta upp en väv samtidigt som huser renoveras och hej faderullan. En del saker slutar faktiskt med pannkaka skördade grönsaker som inte tas om hand i tid osv.
8. Kanske inte en vana...Jag tvättar. Jag har tröttnat på att få mina kläder tvättade i 60 grader blandade färger så nu tar jag hand om det där. Jag har en massa dukar som jag manglar och stryker och kläder som kräver handtvätt.
Nu skickar jag utmaningen vidare till :
Shyme en anhörig med stort hemindreningsintresse och många fina idéer. http://shymeshem.blogspot.com/

Mia från norge Hon har så god smak och lägger in jättefina bilder.http://miaslandliv.blogspot.com/

En tjej som renoverar och bygger ut ett torp med byggnadsantikvariska metoder, det blir så vackert! http://elinsstuga.blogspot.com/
Karin som har jätteroliga inredningsprojekt och gör brakfynd på tippen, hon skriver väldigt underhållande också. http://karinkrut.blogspot.com

Bilderna har jag lånat från varje blogg. Jag hoppas att det inte gör något för jag gör ju samtidigt reklam för dessa. Nu är det fredag och det känns bra!

3 kommentarer:

 1. Rolig läsning med mer vetande om dig! Önskar dig en skön helg och mysig fredag! Kramis!

  SvaraRadera
 2. Instämmer med föregående, kul läsning och kul att få reda på lite mer. Ha en trevlig helg!
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Ja visst är det tråkigt med denna hemska nattfrost:-(
  Men vad vackert ditt grönsaksland ser ut... tur att du hann knäppa kort innan frosten förstörde!
  Kul att läsa om vad du är för en;-)
  Kram/Birgitta

  SvaraRadera