Sidor

torsdag 2 augusti 2007

Lite pyssel

Här är lite grejer jag har hållit på med under sommaren. Det mesta jag odlar bör helst ge något mer än bara ögongodis. Ja jag tycker om att äta god mat lagad från grunden. I denna burk ligger det blad och frökapslar från spansk körvel och drar i sprit. Spansk körvel smakar "kungen av Danmark" , de där goda karamellerna man kunde få av farmor om man kände sig lite krasslig i halsen (eller bara godissugen). Det fick väl dra någon vecka innan jag silade ifrån bladen. Det blev en Kungen av Danmark-smakande grön snaps. Som jag nog ska bjuda på till sommar mat eller till midsommar nästa år.
Lite mer pyssel. ...
Har man en kryddträdgård så kan man göra fin fint örtsalt. Saltet kommer att smaka olika beroende vad man har i sin trädgård. Jag tar även med lite lökblast (som jag också använder ist för gräslök när den har blivit tråkig), persilja osv.
Örterna mixar jag färska och sen direkt i med fint salt i mixet och mixa lite till. Häller ut alltihopa på en ugnsplåt och in i ugnen för att torka på svag värme hela dagen. På så sätt får man all arom in i saltet och behöver inte så mycket för att maten ska smaka.
Man kan om man gillar stark mat slänga i några chilifrukter om man har sådana, eller vitlök....

Nu kanske man kan tro att jag håller på att småpyssla hela dagarna. Nej puh, min käre dito har plockat ur en massa fönsterbågar på verandan som jag måste renovera, jag är bara klar med två än så länge, det är inte bara att kladda på ny färg, för så har förra husägaren gjort och det blev inte så bra så nu måste jag byta ut bottenstycken på de flesta. Jag kommer att visa före och efter- bilder lite längre fram.

2 kommentarer:

  1. Nämen herregud vad du är duktig,vilken tur att det regnar ibland:)Den där körveln vill jag smaka på hoppas jag får härma dig!
    Imorgon blir det storbak,det är så mysigt när det regnar!Trevlig helg/Anna

    SvaraRadera
  2. Vad du har grejat! Tack för tipsen, det där örtsaltet ser rackarns gott ut : )

    SvaraRadera