Sidor

söndag 4 november 2007

Ljuset och glada barn

Lördag morgon vaknade överraskade barn och jublade över den vita världen utanför fönstret. Det är så jag själv blev entusiastisk, i allafall så blev det ljusare inomhus (bättre för fotografering). Den lilla fågeln ser lite frusen ut med snö på ryggen.
Nu har jag äntligen fotat alla fina fynd jag gjorde under helgen i Småland. Först var vi till Erikshjälpen i Värnamo. Där har jag tidigare hittat jättefint pressglas för struntpriser, man får nästan känslan av att det inte är så många i den trakten som är intresserade av gamla grejer. Jag trodde aldrig att jag skulle köpa en madonna, men när hon stod där i en glasmonter så kunde jag inte bara låta bli, jag har ingen aning om hon är gammal eller ej, hon är i handmålad gips i fina tonade pasteller.

Sen köpte jag två ylletröjor, jättefula för 15:-st, men de ska jag tova och använda till pyssel. Medan vi går där och rotar jag och min släkting, nämner jag att jag är ute efter fyrkantiga gamla örngott till soffkuddarna. -Jamen det har jag det får du av mig. Så fina örngott jag fick, bara handvirkat, handbroderat och lite handvävt.


Några har blivit lite gula men det försvinner efter lite tvätt tror jag. Visst är det snällt!! Vi gjorde en tur till Ullared också, fy sjutton, först köa i en timme i iskallt duggregn sedan tre timmars kundvagns-kaos, dessutom fick jag betala :( . När man åker norrut från småland så måste man köra genom Vadstena. Lunch och rota runt på Vadstena Antik är ett måste varje gång. Varje gång så står vi och petar på möbler och funderar om vi ska hyra en släpvagn på statoil. Denna gång kom vi hem med två små spadar till pojkarna och detta!!! För endast 10:- !!!

En hel näve gamla gardinklämmor. Jag har köpt en annan modell tidigare som jag har rotat fram ur en låda. Senare har den där lådan varit försvunnen men nu hittade jag den, lite mer urplockad. Jag plockade åt mig så att jag kan använda till att hänga gardiner med och så tog jag några till för att hänga annat med, vad det nu ska vara......

Over the night the world has turned from a brown dull nature to pure white. The children woke me up with their suprised enthusiasm. And lucky for me, the light indoors is perfect for picturetaking. I show above what I bought on our trip in southern Sweden. First a madonna I found at the local thrift. I don´t know if shes old or new but she´s handpainted in lovely toned pastels. Junkin around looking for old linen my relative told me she would give me some of hers. Isnt it lovely, handwowen and handembroidery. On the way home we stopped in Vadstena for antique shoping (thats a must). Two small iron spades for the boys 2€, and a hand full of antique curtain hangers for only 1 €, isnt it a bargain!!

20 kommentarer:

  1. Men kära nån. De där klämmorna kan man ju köpa. De kostar ca 30-40 kr styck ju...Så sitter du där med världsmycket. KRÅKA där!
    De används som klämmor till kort.
    Kramis

    SvaraRadera
  2. Du skulle ha plockat resten åt mig, fialotta. Puss:-)

    SvaraRadera
  3. Snygga klämmor, du gav mig en ide, jag ska nog också leta efter ylletröjor som jag kan klippa av.
    Annmarie

    SvaraRadera
  4. Hej på dig...hoppas att du har rätt, att jag har ngt. virus...detta är s..t jobbigt:)
    Men du lyckliga som har fått snö...åh, så mysigt!!
    På tal om fynd...vi här pratade just om att nu måste vi snart åka uppåt småland och fynda...det känns precis som du säger att det inte är så många som är intresserade..! Vad vet jag...men fynda kan man...vilket du såå har lyckas med..:)
    Fina saker...roligt!
    Ha en härlig ny vecka!
    Kram Goa

    SvaraRadera
  5. Hejsan!
    Ja, hihihi halloween är skoj. Vilka otroligt vackra sker du har. och wow, snö här håller det bara på och regnar och blåser... pust och suck. Nu vill vi också ha lite snö, ler. Ja, nu måste jag till jobbet!

    SvaraRadera
  6. Så mycket fint du fick med dig hem! Låter som en toppendag! Kram!

    SvaraRadera
  7. Så mycket du fyndat! Och snö har ni fått... Här snöade det lite lite på lördag morgon, så det är ett tunt vitt täcke på ängarna (som annars varit bruna av lera), men inte fick vi så mycket snö som ni. Minusgrader har vi dock, så kanske det kommer... :-)

    Ja på Allhelgona är det så fint att varaa till gravgården. Det är kanske 5 år sedan de satte upp stenen för "folk som är begravda på annan ort", och det är verkligen en fin tanke tycker jag! Det är ju så många som inte har en grav att gå till i närheten...

    Hoppas du får en riktigt bra vecka!
    /Heidi

    SvaraRadera
  8. Usch vad fuskit det är att se din sida med alla dessa saker...som jag vill ha:-D

    SvaraRadera
  9. Å vad mycket fint, vill åxå åka till vadstena...hört om det...kram "M"

    SvaraRadera
  10. Det var en hel del fina fynd, gamla gardinklämmor och fina örngott, snyggt. Madonnan är så fin, förstår att du inte kunde motstå henne. Har haft samma tanke som du när jag varit på Vadstena antik, en släpkärra skulle man ha, men maken vill inte köra en släpkärra fram och tillbaka om det nu skulle vara så att jag kanske hittade nåt som passade, men man kan kanske hyra där och lämna tillbaka här, men det kanske är alldeles för dyrt. Kram och ha en bra vecka.

    SvaraRadera
  11. Hej Linnea!
    Vilka fynd. Helt klart gillar jag det vita sänglinnet du fick och gardinklämmorna du fyndade i Vadstena.
    Snygga saker.
    Kramar Eva Agnes

    SvaraRadera
  12. Vilka fynd du har gjort!! Så mycket fint och madonnan och den änglatavlan, åh så snyggt!! Fågeln var fin där i snön... Ha en bra ny snövit vecka! Mari.

    SvaraRadera
  13. Du har verkligen skaffat fina saker! Har själv skaffat några sådana klämmor på Tradera.
    Härligt när man hittar saker hemma eller får från släktingar.
    Kram.

    SvaraRadera
  14. Vilka fina saker du visar och jag skulle inte tacka nej till madonnan eller klämmorna....Kram/Majsan

    SvaraRadera
  15. Vilka fina saker du har fyndat :) Örngotten var jättefina, jag brukar lägga dom i lite klorin och sen tvätta i 60 grader. Dom blir vita som snö :) Klämmorna är jättesnygga dom kan man använda till mycket :)
    Ha en skön vecka
    Kram Karin

    SvaraRadera
  16. Vilka fina fynd du har gjort!! Sådana där klämmor har jag köpt på Tradera och de blev inte billiga!
    Och Vadstena antik har ju jättemycket fint att titta på...
    Du måste ha haft det jättekul!
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  17. vilka fynd! Madonnan är ju jättefin, o tavlan o klämmorna ..avis ..Småland , jaha dit har jag långt, Men Vadstena ska jag komma ihåg, brukar golfa där varje sommar .

    SvaraRadera
  18. Sådana gulliga som du är inte illa att ha bland sig. Snäll o go. Puss

    SvaraRadera
  19. Va söt fågeln var där i snön med murgrönekvisten!..vilka fynd du har gjort!..både i butik och hos släktingen!..väldigt vackra örngott och klämmor! :)

    SvaraRadera