Sidor

tisdag 7 juli 2009

Ingen sommar utan mygg och knott....

Är det inte en vacker sommaräng? Ändå är det de vackraste blommorna som är allra minst, som inte syns direkt, de som växer nere i gräset.
Isn't this meadow wonderful. Yet the most beautiful flowers are the ones not the most eyecatching, the ones growing among the grass.
Om du lyfter blicken en smula så ser du en pytteliten stuga i sluttningen. Det är Johans släkts fäbod, där vi spenderade en långhelg.
If you raise your head and look upwards the slope you'll find our retreat for the weekend. A tiny cottage were people lived during the summer to let their cows graze. This is now belonging to Johan and his family.

En liten promenad bort från stugan finns en härlig sandstrand där vi badade vid en av de varma dagarna under helgen.
Just a small walk from the cottage there's a sandy beach were we took a bath one of the hot days of our stay.

Men det värsta var alla knott och mygg. Mitt ansikte är helt uppätet av dessa otyg. Ja jag ser för-jlig ut. Men jag kan lugna er med att barnen och Johan klarade sig bra. Det är mitt blod som smakar gott!!
But the worst part is this, gnat's and mosqitoes has been eating my face up. Tell you..I'm looking horrible. All those bites even gave me shiver. But I will calm you, the children and Johan didn't get that much. My blood sure is tasty!!
Ja fy sjutton nu vet jag hur det är när man blinkar och känner dem i ögonen, hur de smakar när man andas in dem och hur man struntar i dem när de landar i drinken. Fast en annan trevligare naturupplevelse var lysmasken. Den har jag aldrig sett förut. Det här är häftigt tycker jag. Som lantisens neonljus, lika bjärt grön som bilden visar, lyser den som ett neonljus i gräset.
Well I know by know by now how it feels to blink with gnats in my eyes, how they taste when breathing and not bothering when having them in my drink. Here's a more pleasant discover the glowing from an firefly. Never seen in my life. This is cool I think, its the bright lights of the countryside, just as bright green as the picture shows.

Här är en annan trevlig upptäckt runt stugan. Jag hittade några exemplar av Johannisnycklar. Though we live far north we also have orchids in sweden. Orchis militaris, one of 44 wild growing orcids in sweden.

Fin start på semestern va! Nu har jag 4 ljuvliga veckor med latande framför mig. Hoppas att ni får det lika bra! This was a nice start of my 4 week long vacation. It will only be lazing around. And I hope you'll have the same nice period to come.

11 kommentarer:

 1. Ser vackert & rofyllt ut där...men fy 17 för mygg...de brukar "äta" upp mig också, men än så länge har det inte varit så mycket mygg där jag bor i år, men det kommer nog nu när det regnat så mycket..!

  Måste vara hemskt att bli så biten i ansiktet!!!

  : (

  Angående att få till ett svallande 50-talshår, jag har en slags pinnar i skumgummi som man virar håret runt och fäster i en ögla, men trots att de är mjuka, så är de INTE sköna att sova med i håret, men det är klart..."vill man vara fin så får man lida pin..." Jag har till och med hört att man kan använda gammeldags klädnypor, har dock inte provat...

  : )

  KRAM, Jenny

  <3

  SvaraRadera
 2. Verkligen en fin start på semestern vilken naturupplevlese, men knotten och myggen har jag inte sett ännu..ha en skön semester, kRAM

  SvaraRadera
 3. Älskade! Jag hoppas dina bett försvinner snart! Stackars!! Men du ser inte förj-vlig ut! Du är så vacker! Fina du!

  Tack till dig och barnen för en fantastisk långhelg! Jag hoppas vi kan göra om det snart! Jag älskar dig!

  SvaraRadera
 4. Ååå...lysmask!! Har jag heller aldrig sett. Sååå avis!!!

  SvaraRadera
 5. Just one day school and then relaxing...as we went to the US in May, we probably stay home now. Not sure yet, perhaps a few short trips we'll see. I have the same tasty and nice smelling blood to gnats :-{
  But the small cottage does look so romantic! Have a nice vacation!

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt ställe du varit på. Vilken otur att de små rackarna gillar dig så bra. Låter skönt att du fått semester och bara kan njuta. Lysmaskar är ju så inte vanligt att se.

  Kram Ullis

  SvaraRadera
 7. Så tjusigt uppäten du är då! :-D Kliar en del också kan jag tänka mig...

  Min hjärna körde på högvarv ett tag och ville göra allt på en gång men tillslut så fattar man att det inte går fortare så nu har jag lugnat ner mig lite. D jobar ista dagen imorgon så sen ska vi köra på med köket.

  Ock just nu är det en lite svacka i trädgården, inga hallon än, rabarber finns det men jag har tagit reda på mängder redan så .. jrdgubarna har vi "bara" lite av så de äts upp...

  Ha det bra! Vi kanske hinner ses ...
  /J

  SvaraRadera
 8. Ja visst är det härligt med blommor och blader men jag håller med dig, det är inte så roligt med flygfän inte dom som bits i alla fall :) Vad roligt med lysmask.. har aldrig heller sett en men nu i alla fall på bild :)
  Ha en skön helg
  Kram karin

  SvaraRadera
 9. Flamingos på balkongen vore ju jättefint!

  : )

  Pin curls ska jag också testa, köpte faktiskt hårnålar idag, mitt hår är dock väldigt blankt och glatt, så de lär väl trilla av igen...

  KRAM, Jenny

  <3

  SvaraRadera
 10. Va fin du är! Jag älskar dig så mycket!! Längtar efter dig!

  SvaraRadera
 11. Jag vill åxå se en sån Mask ju.....Coooolt!
  Ha det bäst!!
  Kram

  SvaraRadera