tisdag 15 juni 2010

I am zinking!

Jag råkade nämna att jag saknade en gammal kaffeservis så att svärmor hörde. Då passade hon raskt på att ge oss 2 stycken. Självklart blev jag jätteglad, de kommer att dukas fram till födelsedagar och andra kalas. Men en annan sak vi också fick var den här roliga skålen. Underredet är i någon zinkaktig metall och i den ställer man en glasskål som hör till. Jag använder den varje dag nästan. Av dekoren på foten så gíssar jag att det är 20-tal.

I happened to mention to my mother in law that I missed an old coffe set. Quickly she gave us two sets. Of course I was happy for it, they will make the birthays and other festives more elegant. Among the things we recieved was this glass bowl with a zinc like foot (according to the header). I believe it is from the 20's, looking at the decor of the foot.

Jag har pratat en massa om verandan av och till och nu har jag äntligen målat klart den. Många burkar med vit linolje färg har det gått åt till att ljusa upp det tidigare mörka hålet. Men nu är färgen äntligen torr och jag har gjort i ordning en myshörna som jag lovar att visa i nästa inlägg. Här kommer en liten glimt av resultatet. Till fönsterramen blandade jag grön umbra i den vita färgen.

I have been talking a lot about our front porch and Im lucky to announce that I've finished the painting. Lots of cans of white paint has been used to lighten this space up. The paint is dryed and I took my evening to fix a cosy corner. Wich I promise you to show in the next post. This is at last a glimpse of how it looks. I blended a duller colour to the window frame.
En klar fördel är ju att jag äntligen har en plats för mina trädgårdssnäckor, som jag är för rädd om för att lägga ute i trädgården. Ha det fint!!!
And a big plus for this space is that I have a place for my garden sea shells. See ya!!

7 kommentarer:

 1. Vilken fin skål!

  : )

  Ska bli kul att se verandan..!

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Din blogg är så himla hemtrevlig och go, tack för Din kommentar hos mig!! Agneta

  SvaraRadera
 3. Love that bowl! I wonder how you would call zinc, like the zinc watering cans, we call that 'zink' and we call pewter 'tin', which is of course something else in English; we call tin 'blik' and now I stop before we all get confused!

  SvaraRadera
 4. Hihih ja du tur att man redan har körkortet ..

  ååå vilken härlig blogg du har ..
  ha en bra dag

  SvaraRadera
 5. Den där skålen är jättefin, har en liknande men brukar inte använda den så mycket, kanske skulle börja göra det.
  //Camilla

  SvaraRadera
 6. Vilken fin skål! Går glasskålen ner ända ner i botten på zinkskålen? Tänkte först att det är en sån skål som man lägger is i under glasskålen för att kyla ner vad man nu har däri...Spetsduken som du har är väldigt vacker. Vad du är duktig på att måla, att kunna bryta av färger så det blir så där snyggt. Spännande att se flera bilder av verandan.
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 7. Jag har nästan en likadan skål... hihi. Men foten är av nysilver, där silvret nästan är borta...
  Och din veranda ser jättefin ut efter att få se en liten tjuvkik!
  Kram
  Marie

  SvaraRadera