lördag 3 mars 2012

Saturday


I had a lovely day with Johan and our cute friend AnnSofie. We went for some flea market shopping. Johan put some (a lot) of money in my pocket and told me to shop whatever I wanted. So foolish of him, ha ha.
The picture shows another styled tray by Tuli. I bought some bulbs and asked him were to put them. Under the glass bell in the hallway, he said. So I made a little arrangement with moss and he put the strange looking piece of wood at the side. But as fast as I put on the bell the glass went steamy, I had to take it off.

Jag har haft en underbar dag med Johan och vår fina vän Annsofie. Vi åkte runt på lite loppisar på förmiddagen. Johan stoppade lite (mycket) pengar i min plånbok och sa åt mig att handla vad jag ville. Det var dumt gjort tycker jag, ha ha. 
Bilden nedan visar en till dekoration av Tuli. Jag hade köpt pärlhyacinter och frågade honom var de skulle stå och han pekade på glaskupan i hallen. Här under sa han. Så jag tog en kruka och stoppade dem i och bäddade runt med lite mossa, därefter lade han en konstig gren bredvid. Men när vi satte över glaskupan så blev den alldeles immig.

Over to the flea markets. I bought lots of strange things again. An old satin bedcover, a huge pitcher, and a chrystal lamp with clear and pink glass. The lamp looks horrible at it's recent state but I hope I will make something out of it. There are a lots of chrystals missing but I have a stash to take from, and the electric might not be very safe but that is not either a problem. The problem is that it is very pink and very dirty.

Så tillbaka till loppisen då. Jag köpte en massa konstiga saker igen då. Ett gammalt vaddtäcke, en jättestor kanna och en kristallkrona med klara kristaller och rosa glas. Lampan ser förskräcklig ut i dess nuvarande tillstånd men jag hoppas att jag kan göra något av den. Den saknar prismor men det har jag hemma och elektroniken kanske inte är den säkraste men det är inte heller något problem. Problemet är att den är väldigt rosa och väldigt smutsig.


Poor Johan I wasted all of the money on crap and pizza on a cheesy restaurant afterwards. Now he's in the kitchen cooking something delicious for me. We will be bad habits and eat and drink in front of the tv. No we will not see the Swedish song contest, we have some movies to choose among, but I don't think I will eat and watch Resident Evil at the same time.
Pictures of the crap will be showed another day.

Stackars Johan, jag slösade alla hans pengar på skräp och sen på pizza på en sunkig restaurang efterråt. Nu står han stackarn och lagar något delikat till middag åt oss. Vi ska vara dåliga och sitta framför tvn och äta o dricka. Nej inte till melodifestivalen, vi har hyrt lite filmer men jag tror inte att jag vill äta och titta på Resident Evil samtidigt. 
Bilder på junket får ni se någon annan dag.

16 kommentarer:

 1. Det var en snäll Johan du har, maken skulle nog aldrig våga göra detsamma;-) Det var ett tag sedan jag var på loppis, det skulle vara roligt, kanske nästa helg...

  Det ska bli spännande att se vad du har fyndat på loppis...låter som ett spännande projekt med kristallkronan!

  Ha det gott!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 2. Ska bli kul och se ditt "skräp" och vad du hittar på med det....
  Vi såg mello mest pga shean banan, killarna gillar honom....
  här blev det en innefika det var för kallt ute...
  ha en mysig kväll
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 3. Vilken sötnos din kille som stoppar så mycket pengar i din plånbok.
  Jag blir nyfiken och se vad du har hittat.
  Trevlig kväll.
  Kram Gerda

  SvaraRadera
 4. Vilken mysig dag!!! Och att få loppispengar nedstuckna i fickan sådär... det gillar vi;) Du hittar säkert på något kul med den kristallkronan!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Aldrig har väl nån stoppat Lite (mycket) pengar i min ficka! Vilken snäll John du har! Kul att se hur dina fynd blir efter fixet!

  Rotskotten från vår syrenberså får vi köra av med trimmern så fort dom visar sej!

  Ha en fin vecka.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Jag blir nyfiken på om det finns fler vykort med ens hus på som man inte vet om !? Hur många vykort har du ? Himla kul ! Jag förstår att det finns fler av ditt eftersom det var butik & mack.
  Du måste visa !
  Kram Anki

  SvaraRadera
 7. Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!
  Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset!
  Nu är det verkligen dags, att träffas, skratta, luncha, fika och bara njuta av livet och trevligt sällskap- Japp, det är ju en bloggträff som jag talar om så klart! Jag och Ingela har velat haft en i flera år men inte riktigt fått tummen ur (usch gillar inte det uttrycket egentligen, men ni hajar vad jag menar.) Föranmälan ska göras till vitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god lunch kycklingssallad, kaffe/te, dryck och kaka. Kostnad 135:-
  Vi håller stängt för oss på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på vår hemsida www.levvackert.se

  SvaraRadera
 8. Så snällt av honom, tycker jag... Kul att se vad du hittade för något
  Kram
  Marie

  SvaraRadera
 9. Ska bli kul att se vad du köpte!

  Ja, Tribal Belly Dance gillar jag verkligen också, tror knappast att det finns nån kurs för det i hålan jag bor i heller..!

  ; )

  KRAM, Jenny

  SvaraRadera
 10. Ska bli spännande att se junket, kristallkronan låter väldigt lockande!
  Visst är det kul med gamla böcker, jag kan fastna totalt...lite skillnad mot dagens blaskor!

  Kram Anki

  SvaraRadera
 11. "Pictures of the crap will be showed another day." Well said. :-D You gave me a much-needed giggle with that line.

  SvaraRadera
 12. so nice he gave you money to buy things! and im sure he knew what was gvoing to happen *giggles* cant wait to see your 'crap'

  SvaraRadera
 13. Så snällt av honom, ska bli kul att se vad du fyndade!!!!

  Kram Marie

  SvaraRadera
 14. Vilken snäll man du har. Ska bli roligt att se bild på skräpet sen :)

  SvaraRadera
 15. Älskling! Det var ju jättefina saker du köpte! Och jag handlade ju jag också! En bok för 10 kr! :-D

  Jag älskar dig! Min fina, snälla, gulliga älskling!! Puss!

  SvaraRadera
 16. I love your photographs. They are beautiful.

  SvaraRadera