torsdag 19 juli 2007

Skördedags

Nu börjar den hektiska skördetiden. När skog och trädgård är fulla med delikatesser. Häromdagen åkte vi till blåbärsskogen och plockade 9 liter. Den kvällen lade jag mig halv 3 eftersom jag måste rensa blåbär och koka sylt, för när jag ändå höll på så kunde jag passa på att göra vinbärssaft av bären jag plockat samma dag.

Något jag är väldigt glad för är min lilla smultronbacke. Där plockar jag 1 dl då och då. Smultronen ska jag mosa med florsocker och ev lite vatten till glasyr på en sockerkaka, det blir supergott och så räcker smultronsmaken längre.

Blåbären ska jag använda till blåbärsglass. Jag hittade en oöppnad yoghurthink i kylen som snart går ut så den blandar jag i + 3 dl vispad grädde + 3 ägg vispat med 2dl socker och så i med blåbären och röra om så att det blandas men bara så att det blir lite strimmigt.

Sen har jag fått körsbär i år, sura körsbär, det blir en körsbärspaj.


3dl urkärnade körsbär omrört med 2 msk potatismjöl + socker 1dl kanske, läggs i ett tunnkavlat pajskal (botten är förgräddad) i 25min 225 grader. Det här är min favoritpaj!

Jag ska naturligtvis inte äta allt själv utan vi får besök imorgon över helgen och då ska jag bjuda på lite gott. Det är så tacksamt att bjuda en italienare på mat för man vet direkt om det var uppskattat. Inte ett svenskt glufs glufs och så rap och tack för maten.

Ja så jag håller på att storstädar just nu, häum, jag blev så less på mina påskgardiner så jag passade på att byta dem och då måste jag ta ur vinterfönstren och så måste jag passa på att måla fönsterkarmen som har varit omålad i ett halvår. Och så passar jag på att dutta lite vitt på min blåa kaffefilterhållare... Så nu måste jag skynda på...Typiskt mej

2 kommentarer:

 1. Vad mycket gott du gör, ska nog testa glassreceptet någon gång....

  Jag var på Coop idag och det låg en pläd där så nuligger den här hemma och väntar på dig... :-D

  Kommer ni när lilla S fyller nästa vecka?? Annars får vi väl göra en tur uppåt...

  SvaraRadera
 2. Hej
  Vad du är snäll!! Jag kommer och hämtar pläden nästa vecka!!!
  Om du har tur så finns det glass kvar om ni kommer hit :-) Det blev mer än 2 liter :-P

  SvaraRadera