Sidor

söndag 15 juli 2007

Tips för alla som älskar broccoli

Något av det äckligaste jag vet är när man har kokat smaskig broccoli och pillar upp buketten med gaffeln och hittar en förvälld kålmask mitt i det gröna, burr. Jag har kämpat tappert med fiberduk som har blåst av och det har gått hål på den, och så sitter man där med ofrivilliga proteiner i maten. Nelsons har kommit ut med ett kålnät som bara är 1,5m brett, jag lägger inte ut pengar på nät som är för små. Så till IKEA, där hittar man trådgardinen Lill, snorbillig, dessutom lite stretchig. Det blåser men den ligger kvar. Toppen!! Kålen trivs och i höst ska jag äta mörkgrön broccoli, ekologisk och lokalt odlad.
Kålplantor innanför ikeagardinen Lill.
Mitt grönsaksland är stoort. Jag hinner inte egentligen med det men jag kan inte låta bli är man gourmet så är man. Det finns inget som slår hemodlat. Gödslar man med grannens hästgödsel får man dock räkna med ogräs. Före och efter sisyfosarbetet.
Mina stackars barn ser mig oftast böjd över något arbete, är det inte fönster så är det ogräs. Vi försöker kompensera med att de ska hitta sina egna aktiviteter. IKEA igen; en skön gunga under trädet, där minstingen brukar ligga och slappa när mamma är i landet, sen har vi en livsfarlig rutschkana, tvåvåningskoja, uthus fullt med prylar och en egen snickarbänk i verkstan och fler gungor

4 kommentarer:

 1. Jag älskar broccoli, utan mask.:-)


  Jag vet tyvärr inte vad rosen heter. Men nu när du frågade så ska jag ta reda på det. Kram

  SvaraRadera
 2. Emaljskylten var inte alls dyr, 39 eller 49 kr kostade den (minnet är på semester och jag har slängt kvittot) Jag ska hålla ögonen öppna om jag ser dem någonstans... Lite långt att åka till Göteborg bara för en skylt.. :-D Kan inte Gruvgatan 13 ha sådana??

  SvaraRadera
 3. Ojj vad du är duktig på att odla !!Vad roligt..Du..jag använde google när jag sökte fram skönskrift..sök på bilder..det kom inte upp så många som var fina men en del..Lycka till Kram Anette

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar blogg. Älskar Ernst citatet..hakan var i golvet efter att jag hörde honom säga det. :-) Och så lite recpet, lite härlig semester och fina loppisfynd...en blogg helt i min smak. :-)

  SvaraRadera