Sidor

fredag 26 december 2008

Är ni nöjda nu? Kanske lite väl mätta? Hörde jag en liten rap? Men lite efterrätt åker väl ner. Här är en perfekt avslutning på en alltför överdådig julmiddag. Saffransyoghurt. Ta 8 dl turkisk yoghurt och blanda med 6 msk socker, nystött kardemumma, och 0,5 g saffran blötlagd i lite varm mjölk. Receptet är indiskt men passar så bra till julmaten.

Are you satisfied? Perhaps a bit stiffed? Did I hear a little burp? Well have some dessert! Come 0n, a little bit more. This is a perfect ending of an to large christmas dinner. Yoghurt with saffron. Almost 1 pt of thick creamy yoghurt is blended with 6 tblsp sugar, a half teaspoon freshly minced cardamom and 0,5 g of saffron in a little warm milk. It's an indian recipe but works well with the christmas table.
Bästa med att vara ledig är att man har tid att röra på sig. Jag släpade maken upp på vårat berg på juldagen, det var 11 minusgrader och glittrande vackert. Längst bort på bilden ser man Runn. På kvällen nu sprang jag upp på berget igen, underbara 9 km. Jag kan vara hur deppig eller irriterad som helst, men får jag bara springa i skogen blir jag glad igen.

Best part of holiday is that you have the time for excercise. I took hubby up on the mountain on christmasday. We had 11 frozen degrees and it was a shimmering beauty world. Far away on the picture you can se the lake Runn were I use to take my lunchwalks. An now in the evening I ran up our mountain again, wonderful 9 km. I can be sad or irritated, but if I just take a run in the forest I will come back happy again.

17 kommentarer:

 1. Men vilken utsikt ! Förstår om du tar dig upp där !! Hittade precis din blogg , tittar in en annan dag och läser mer ! Kramar Susanne / den gamla skolan

  SvaraRadera
 2. Vad gott det där såg ut då.

  Nä, vi har inte målat om du gummeligumman. Kramis

  SvaraRadera
 3. Så härligt det låter. Funderar på var du befinner dig, *s*. Härlig utsikt har du i alla fall från berget. Vår katt tycker inte heller att det är för kul när det blir för mycket oväsen.

  Ha det bra!
  Många kramar Ullis

  SvaraRadera
 4. Väldigt vacker utsikt..!

  : )

  KRAM & trevlig helg!

  Jenny

  ***************************

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Det receptet låter riktigt SMASKIGT! Oj vilken underbar utsikt, det är annat än de hyreshus och asfalterade vägar som ses från "våran" höjd.

  Kram Veronica

  SvaraRadera
 6. Röra på sig..? NU ger du mig dåligt samvete...:) jag går iallafall med hunden...

  SvaraRadera
 7. Oj vilken hurtbulle mitt i julen! men jag går iaf lite med hunden så mitt samvete känns också bra =) Låter som ni haft en bra jul och den där saffransyoughrten lät god! Kan jag lägga till din sida som länk på min?! kramar Å

  SvaraRadera
 8. Tack för recrptet- det verkar smaskigt! Hrlig utsikt från ert berg -visst är det härligt att "komma ut"!! Kram// Eva

  SvaraRadera
 9. God fortsättning!!

  Granen har faktiskt fått lite tilllägg sedan bilden togs... De fina dekorerade bakformarna och skedarna jag fick av er när jag fyllde hänger också där... :-D

  SvaraRadera
 10. Hej, vad det ser gott ut !
  Jag har fått influensa så här blir det inte mycket motionerat. Jag som hade tänkt passa på att rida hela jul-ledigheten... Men jag blir nog frisk snart. Lovar att vara frisk tills du kommer iallafall. KRAMAR från Malin

  SvaraRadera
 11. Ser vackert ut,men eftersom jag inte gillar kylan så sitter jag här och ryser samtidigt när jag ser den kalla snön.
  Här uppe hos oss har vi -12 nu på kvällen,så det är bäst att man stannar inne framför kaminen och myser istället;-)
  Näe,vi har inte väv i panelen...men ovanför är det fiskbensmönstrad glasfiberväv som jag så sakteliga hållar på att oskadliggöra med en hel del spacklande mellan varven...suck...för bort det ska den!
  Istället är det tjock gammal papp som sitter på hela nedre delen av väggen och som dom har spikat brädor på så att det har blivit som speglar,men den pappen är både gammal och skrynklig nu för tiden så vi måste byta ut den mot den tunnaste masoniten där det behövs.
  God fortsättning:-)
  Kramar/Birgitta

  SvaraRadera
 12. Härliga bilder!! Men usch såhurtig du är!! Fast jag hade faktiskt tänkt vara det jag med!! Men nu verkar det bara vara sjukstuga för mig!! Tråkigt!!
  Ha det bra!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 13. Oooo :) Something new to try!

  SvaraRadera
 14. Så spennende yougurt. Ellers må jeg si at jeg er svært, svært fornøyd og ikke har lyst på de helt store utskeielsene :) Fortsatt god jul. Hanne

  SvaraRadera
 15. Ja...Anna Ternheim är verkligen en favorit!

  : )

  Önskar dig en fin ny vecka!

  KRAM, Jenny

  ***************

  SvaraRadera
 16. Jag tror att jag har en aning åt vilket håll du bor. Bor ju ändå inte så långt ifrån så jag är ju en del i både Falun och Borlängetrakten.

  Ha det bra!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 17. Väggen där är lite ljusgrå kan man väl säga. Stone heter färgen. I sovrummet är det café-färg.:-) Puss

  SvaraRadera